Emoce s vůní benzínu: Moje cesta na Dakar

Emoce s vůní benzínu: Moje cesta na Dakar

Tisk

moje cesta na dakar 200V prosinci vyšla už třetí knížka Freestyle motokrosaře Libora Podmola, která se zaměřuje na jeho nynější sen a jmenuje se Moje cesta na Dakar. Vyrazte na cestu plnou výšin i pádů a vězte, že za každým mrakem se skrývá slunce.

 



Kdo je Libor Podmol?

Libor se narodil do motorkářské rodiny a první motorku dostal v 10 letech pod stromeček. Od 13 let závodil v klasickém motokrosu, dokud v 19 letech neobjevil Freestyle Motocross a s ním procestoval celý svět, stal se mistrem světa, natočil celovečerní film Tomorrow will be better, se  kterým získal i Českého lva. V roce 2013 se stal prvním neamerickým jezdcem, který vyhrál disciplínu Step Up na olympiádě extrémních sportů X Games. Roku 2015 se mu podařilo vyhrát  mistrovství světa v Číně a ke konci roku prošel duchovní proměnou, začal se věnovat meditaci, józe a filosofii.

V roce 2017 se opět stává vicemistrem světa FIM ve Freestyle motocrossu, bere bronzovou medaili na amerických X Games a přestupuje na značku motocyklů Husqvarna. V roce 2019 objíždí exhibiční tour Masters of Dirt po Evropě. Na MS v Mnichově si ale ošklivě zlomí obě nohy. Toto zranění ho vyřazuje na celou sezonu FMX i přípravy na Rallye Dakar. Zraněný Libor tak dává dohromady svůj první workoutový program PODMOL Get Fit a snaží se motivovat lidi na svých sociálních sítích a médiích. Koncem roku se zařazuje mezi úzkou skupinu sportovců, kteří obdrželi státní vyznamenání v oblasti sportu. Roku 2020 se dostává zpátky pevně na nohy i za řídítka motocyklu. Intenzivně se připravuje na svůj dlouhodobý cíl Rallye Dakar.

Raz, dva, tři

Deník Libora Podmola vyšel v roce 2017, Dvojka 2018 a Moje cesta na Dakar v prosinci 2020 a pokud vám něco říká FMX nebo adrenalinové sporty jako takové, zajímá vás osobnost Libora Podmola (který dostal v roce 2019 Medaili za zásluhy) nebo si chcete přečíst opravdu emotivní příběh ze života sportovce, rozhodně vám doporučuju všechny tři knížky. Dostanete příběhy, ze kterých dýchá optimismus i adrenalin, stejně jako vůně benzínu. Mouka si píše svým stylem a má dar vás dostat na místo, ve kterém se nacházel jak fyzicky, tak psychicky. Líbí se mi, že nikdy neztrácí ze zřetele to, co je důležité – zdraví, rodina, ale taky má ambice a něco, co ho žene dál. V tomto případě se jedná o zatím nesplněný sen – Rallye Dakar.

I cesta je cíl

V knize sledujeme období, kdy si v Mnichově při závodech ošklivě zlomil obě nohy, ale vzal to s pokorou jako podmět k zamyšlení a o to víc se zakousl do toho, oč mu jde. Vytrvalost se mu rozhodně nedá upřít. Měsíce v pandemii využil k sepsání této knihy, která popisuje ne zrovna jednoduchou cestu k dosažení svého snu, odjet si Dakar. Najdeme zde taky pořádnou nálož fotek, která dokumentuje jeho úspěchy i nezdary, zachycuje rodinu i jezdce, zkrátka život ve fotografiích. Další kniha bude doufám o dobrodružství, která na tomto vytrvalostním závodě prožije. Neváhejte ho proto podpořit třeba i koupí téhle parádní knížky!


moje cesta na dakar
Název: Moje cesta na Dakar
Autor: Libor Podmol
Žánr: sport, životopisný
Nakladatelství: BizBooks
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 224
Hodnocení: 95 %

Odkaz: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/67986969/libor-podmol-moje-cesta-na-dakar/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Marie Rottrová: „Zpíváním jsem si vždy naplňovala vlastní touhy“

rottrova 200Marie Rottrová oslavila 13. listopadu letošního roku životní jubileum, osmdesáté narozeniny. Při té příležitosti vydal Supraphon vinylovou podobu alba Lady Soul 14x / 1970-2021. V následujícím rozhovoru zpěvačka vzpomíná na své začátky, na c...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vraždy, romance a hory: Uteč, dokud můžeš

utec dokud muzes200V lednu nám nakladatelství Metafora nadělilo knihu Uteč, dokud můžeš od americké autorky Rebeccy Zanetti, která, ač má na kontě slušnou řádku knih, v češtině s touto knihou debutuje. Mělo by se jednat o thriller či krimi, ale příb...


Literatura

Einstein: Jeho život a vesmír

Einstein-perexZnáte seriál Génius - Einstein, který uváděla Česká televize? Televizní kanál National geographic jej natočil podle knihy Einstein: Jeho život a vesmír, kterou napsal známý americký novinář a spisovatel Walter Isaacson. Z obojího jsem by...

Divadlo

Zažijte atmosféru Glasgow ve Švandově divadle

johnny2 uvodkaV sobotu 17. října uvedlo Švandovo divadlo první premiéru nové sezóny. Hra skotského autora D. C. Jacksona se na české jeviště dostává po roce od její světové premiéry. Glagow, město s nejvyšší kriminalitou ve...

Film

Přes prsty nabídne víc než jen pěkné zadky

Přes prsty 1Do kin před několika dny vstoupila letní komedie Přes prsty, která svým sportovním zaměřením vlastně může tak trochu připomínat Ženy v běhu. Dokáže se jim ovšem vyrovnat?

...