Prý zavraždil svou první ženu. Co když to udělá znovu?

Prý zavraždil svou první ženu. Co když to udělá znovu?

Tisk


Jeji konec perexPatrick a Stephanie jsou dobře zajištěný a spokojený pár. Nedávno se stali rodiči dvojčat, a i když je péče o ně vyčerpávající, je Stephanie šťastná. Má všechno, co si přála. Pak ale do jejich života vstoupí Erica, žena z Patrickovy minulosti, která přináší šokující informace.


Podle ní Patrick svou první manželku zavraždil, i když podle oficiálního vyšetřování šlo o nehodu. A pokud jí manžele zaplatí vysokou částku, nechá si své teorie pro sebe a nepožádá o znovuotevření případu. Patrick by rád zaplatil, protože ví, že je Erica nebezpečná, ale Stephanie odmítá. Nenechá se přece vydírat! Postupně však vycházejí najevo další skutečnosti a Stephanie začíná pochybovat. Její manžel prý zavraždil svou první ženu. Co když je teď na řadě ona?


Novinka od královny psychologických thrillerů
Její konec je novinkou z pera kanadské spisovatelky Shary Lapeny, královny psychologických thrillerů a rodinných dramat. Stejně jako v předešlých knihách Manželé odvedle, Někdo cizí v domě, Nevítaný host a Jeden z nás sleduje zdánlivě dokonalé životy krásných a úspěšných lidí, kteří však ukrývají temná tajemství.


Pomalejší rozjezd, strhující závěr
Začátek je na Shari až nezvykle pomalý. Detailně vykresluje starosti novopečených rodičů a nabízí obraz idylického života. Na pozadí se však nenápadně začínají objevovat první trhliny. Protože i když se Patrick snaží Stephanie přesvědčit, že Erica je jen zákeřná lhářka, okolnosti smrti jeho první ženy jsou zkrátka podezřelé. A ani lháři nelžou úplně o všem. Stephanie se snaží manželovi věřit. Ale co když lže on a ona je jeho příští obětí? Motiv by na to měl.


Kromě manželského dramatu Stephanie a Patricka autorka vypráví i o dvou dalších párech. Jeden z nich tvoří Patrickův společník ve firmě Niall a jeho žena Nancy, druhý Gary a Cheryl, pyšní rodiče svého adoptovaného syna. Všechny je spojuje Erica a její intriky, které mají moc je zničit. I jejich odhodlání nedopustit to je stejné. Otázkou zůstává, zda jsou chytřejší a mazanější než ona.


Z poklidného rozjezdu se tak stane šílená hra plná pochybností, dávných tajemství a polopravd, v níž nemůže vyhrát nikdo. Odhalují se nové skutečnosti, hrdinové neví, na čem jsou a každá chyba je může přijít draho. Soubor dramatických událostí vrcholí ve strhujícím závěru, který překvapí a zároveň ponechává prostor pro čtenářovu představivost. Kniha je napsaná v er-formě klasickým strohým stylem Shari Lapeny. Je promyšlenější než její předchozí díla a osobně ji považuji za to nejlepší, co zatím napsala.

jeji konec


Její konec
Autorka: Shari Lapena
Originální název: The End Of Her
Překlad: Naďa Špetláková
Žánr: psychologický thriller
Vydáno: Kalibr, 2021
Edice: Světový bestseller
Počet stran: 296

Hodnocení: 90 %



www.knizniklub.cz/knihy/507696-jeji-konec


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Osmy: Podepsal. Za nás za všechny. Režisér Jiří Strach: Co jsem chtěl, to jsem také natočil

osmy 200Příběh jednoho dne ze života Richarda, až nudně obyčejného socialistického úředníka, kterému se sesype na hlavu hromada katastrof, která z něj nechtěně udělá hrdinu. Děsivé trhání osmiček, prozrazená vdavekchtivá milenka, vyhazov z práce, vytopený byt,...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Učitel, ten tvrdý chleba má


denik 200Deník kantora aneb učitel, ten tvrdý chleba má je název knihy Davida Macha. Jedná se o krátké příběhy psané deníkovou formou, které vás zaručeně pobaví i překvapí a možná se pak budete dívat na učitelské povolání trochu jinak… Původně vycházely j...


Literatura

ZLATÁ STUHA / GOLDEN RIBBON / 2012

alt Výroční ocenění nejlepších autorů, překladatelů a ilustrátorů literatury pro děti a mládež. Soutěž vyhlašují a pořádají Česká sekce IBBY, Klub ilustrátorů dětské knihy, Obec překladatelů a Památník národního písemnictví.

...

Divadlo

Letní divadelní program pod petropavelskou katedrálou – již popatnácté

biskupsky dvur 200Malebný kout Zelného trhu ožívá neochvějně již patnáctým rokem poutavými příběhy z dílny Městského divadla Brno. I tentokrát je pro vás již připravena vskutku rozmanitá programová nabídka plná hvězd, které můžete obdivovat na letním neb...

Film

Do Říma s láskou …a z Říma bez bolesti

Filmová tvorba Woodyho Allena je tak jedinečná a rozmanitá, že než abychom ji nahlíželi jako celek, lépe je si ji nejprve rozdělit do několika (přesněji tří) tvůrčích období. První skupinu tvoří jeho rané filmové grotesky, v nichž prokázal svůj pozo...