Rok v českém lese stojí za to!

Rok v českém lese stojí za to!

Tisk

rok v ceskem lese 200V dubnu vydalo nakladatelství CPress nádhernou publikaci Rok v českém lese od autora Julia Klejduse. Čtyři roční období v jeho podání spolu s 600 unikátními fotografiemi si musí podmanit každého milovníka naší přírody!



Autor odborník

MVDr. Julius Klejdus (1953) vystudoval Vysokou školu veterinární v Brně. V rámci rodinné tradice je pokračovatelem přírodovědného bádání dědečka, Vratislava Drlíka, významného botanika a zakladatele Jihomoravského muzea ve Znojmě. Celý život se však věnuje ornitologii a je dlouholetým členem České společnosti ornitologické a Moravského ornitologického spolku v Přerově.

Ekosystém les

Les je neodmyslitelnou částí naší přírody a právě toto, se nám snaží autor ukázat v celé kráse. Dozvíme se o vzniku a významu lesa a hlavně o jeho obyvatelích, ať větších či těch nejmenších, o kterých jsme neměli ani tušení. Podíváme se drobnohledem na proměny lesa v průběhu jeho roku a budeme si všímat krás daného období. Přiložené fotografie dýchají životem a textový doprovod je srozumitelný a šikovně rozdělený do menších částí.

Obsah pod lupou

Už na první pohled a prolistování můžeme vidět, že autor si dal na knize opravdu záležet. Tomu odpovídá i její logické a praktické rozdělení na kapitoly, které se dále větví. Jen pro zajímavost, mezi hlavní oddíly patří: Lesní společenstva, Typy našich lesů, Rok v lese – jaro, Rok v lese – léto, Rok v lese – podzim, Rok v lese – zima, Negativní vlivy na les a nechybí O lese závěrem, Seznam literatury a užitečný Rejstřík.

Koho potěší tato publikace?

Autor častuje čtenáře vlídnými slovy a jeho záměrem bylo vytvořit knihu pro všechny věkové kategorie, což se myslím díky bohatému zastoupení kouzelných fotografií povedlo na jedničku! Nejde jen o strohá fakta, ale předkládá nám celou řadu zajímavostí a vědomostí a tím nás inspiruje k návštěvě a ocenění něčeho tak komplexního a úžasného, jako je náš les.

rok v ceskem lese

Název: Rok v českém lese
Autor: Julius Klejdus
Žánr: naučná literatura, příroda
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2021, pevná
Počet stran: 224
Hodnocení: 100 %

Odkaz: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/53807697/rok-v-ceskem-lese/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Adam Mišík: Návrat Flamenga s mým tátou byla ta nejúžasnější věc, co se mohla stát.

adam misik200Adam Mišík je zatím pro většinu lidí jméno méně známé. Patnáctiletý chlapec, který se na svoji životní cestu připravuje od píky a váží každého kroku. Žongluje s pěti míčky, škola, přátelé, rodina, hudba, herectví a všechno drž...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Renata Petříčková a Michal Vaněček objasňují pravdu o pohádkách

altRenata Petříčková s Michalem Vaněčkem opustili báje a pověsti a vnořili se do pohádky. K dětem se vydala jejich další společná knížka S Blbounem do říše pohádek. O ilustrace se, stejně jako v případě permoníků a ...


Literatura

Moudré z nebe

Moudr z nebe200Byla jsem hodně zvědavá, co skrývá tenká modrožlutá knížka s měkkými deskami, která mi přišla nedávno poštou. Richard Skolek , mladý nadějný autor, o svém díle říká toto: „Kniha Moudré z nebe je dětským deníčkem, který je však určen do...

Divadlo

Životní příběh Jiřího Plannera, který začínal kdysi v Semaforu, je hlavně o něčem

planner perexKniha Planner Story přibližuje osobnost Jiřího Plannera, který sice už dávno není hvězdou, ale má neskutečný tah. Už jako provozní šéf známého pražského divadla prošel neskutečnou spoustu dobrodružství, zážitků a ...

Film

Šokující film Ghoul, nyní nově na DVD

ghoul 200

Horor s názvem Ghoul aneb Hlad má mnoho podob, který měl dvě premiéry, jednu v USA a druhou 26. února v Praze, nyní nově vychází 8. července na DVD i Blu-ray ve společnosti Magic Box. Režisérem je kaskadér a sc...