Mlha nad Shadow Sands

Mlha nad Shadow Sands

Tisk

mlha nad shadow sands200Nakladatelství Cosmopolis vydalo v listopadu 2020 knihu Mlha nad Shadow Sands, druhý díl detektivní série Kate Marshallová, od Roberta Bryndzy. A tato krimi rozhodně stojí za přečtení, donutí vás hltat stránky!

 



Britský autor žijící na Slovensku

Robert Bryndza (* 1979, Velká Británie) je britský spisovatel a scenárista. Vystudoval prestižní Guilford School of Acting v Londýně. Jeho kniha, Dívka v ledu, které se již prodalo přes dva miliony výtisků, byla označena jako The Wall Street Journal a USA Today bestseller. Jedná se o první díl poutavé série s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou. Nyní pracuje na dalších případech nové hrdinky Kate Marshallové. Kromě této série je Robert Bryndza taktéž autorem romanticky a humorně laděných zahraničních bestsellerů.

Nová kniha, nový případ

Při potápění se synem ve vodní nádrži Shadow Sands objeví Kate tělo mrtvého mladíka, který byl vynikajícím plavcem. Přivolaná policie však velmi označí rychle tuto tragickou událost jako nehodu. Jenže Kate se to nezdá a pustí se na žádost mrtvého mladíka do vyšetřování, při kterém se objevuje stále víc a víc otázek, na které chybí odpovědi. Jak to souvisí s pověstnou anglickou hustou mlhou? A samotné místo kolem rezervoáru Shadow Sands žije vlastním životem a nakonec ani nepřekvapí, když zmizí další mladá žena. Kate a Tristan budou muset napnout všechny síly, aby se jim podivný rozpletenec minulosti podařilo rozplést a učinit zlu přítrž.

Zlo číhá i tam, kde ho nevidíš

V první knize se autor věnoval hlavně Kate a její minulosti, podle níž vystavěl celý příběh; v tomto příběhu se podíváme na zoubek Tristanovi a prozkoumáme jeho minulost i jeho osobní život. Dočkáme se i kanibala z minulého dílu, který nějakým způsobem bude vždy figurovat v životě Kate. A na obzoru je i vlivná zámožná rodina, skrývající nejedno tajemství.

Bryndza láká

Kanibal z Nine Elms představoval super odpočinkovou, avšak napínavou četbu a Mlha nad Shadow Sands se rozhodně nenechává zahanbit! Staví na sympatických postavách, pro nás lákavém prostředí (které si však autor vymyslel a nepředstavuje tedy žádné konkrétní místo) a samozřejmě originálním nejednoduchém případu. Nedokážu posoudit, který příběh mě nadchl víc, tudíž hodnotím stejnými procenty a stejně jako první, i druhou knihu vřele doporučuji všem čtenářům kvalitních detektivek!

mlha nad shadow sands

Název: Mlha nad Shadow Sands
Autor: Robert Bryndza
Originální název: Shadow sands (2020)
Žánr: detektivka
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 384
Hodnocení: 90 %

https://www.grada.cz/mlha-nad-shadow-sands-11445/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Josef Vlášek: „Všechny postavy jsou skutečné!“

Vlasek perexSe spisovatelem Josefem Vláškem jsme hovořili o jeho nejnovější knize „Běž domů, Ivane“, která vychází v nakladatelství Brána. Pokud máte rádi laskavé a svižné vyprávění v duchu knih Karla Poláčka, sáhněte po této půvabné novince....

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Milovníci historie, zbystřete, je tu Střet impérií

stret imperii 200V listopadu vydalo nakladatelství Vyšehrad historický román irského spisovatele Bena Kanea Střet impérií. První díl dvousvazkové ságy se dá číst samostatně a hlavně nám poskytne sondu na neklidné období Druhé makedonské války.


Literatura

Interaktivní deník kočičky Ťapičky

TapickaŤapička je bílé kotě s šedými proužky, které se právě stěhuje do nového domova. Tam potká především kocourka Balonka, se kterým prožívá všemožná dobrodružství, ale také dvě velké kočky. Jak si získat jejich přátelství? Musí si ho přece zasloužit. Ale ja...

Divadlo

1000 věcí, co mě serou aneb zůstaneme kamarádi?

1000veci uvodkaUž je to 865 hejtů, co se na síti objevil blog 1000 věcí, co mě serou. Moderně pojaté fejetony, kterými nás povedená trojice oblažuje a nebojí se pojmenovat věci, které štvou obvykle i nás ostatní, ale nikdy jsme je nedotvořili do „věč...

Film

Scandi 2022 nabídne průřez současnou i dávnou skandinávskou tvorbou

Scandi perexSCANDI, první tuzemská filmová přehlídka, uspořádaná v letošním roce nejen v sedmi pražských kinech (a jednom virtuálním), ale také v dalších dvaceti českých, moravských i slezských městech, přibližuje skandinávské kinematografie. Odehraje se mezi...