CoolMom in da house

CoolMom in da house

Tisk

coolmom-in-da-house perexŘíká se, že pokud si z náročných situací umíte udělat srandu a berete život s nadhledem, vyčerpání a bolest vás tolik nepohltí. Kamila Štěpánková, autorka knihy CoolMom in da house, je toho přesným důkazem.

Samotná kniha nás zaujme nejen svým originálním názvem, ale také vloženými šedými stránkami pro nás, čtenáře, respektive maminky, jež si chtějí postěžovat na těžký úděl mateřství. Autorka nás zavádí do tajemných zákoutí její duše, kde si vyšlapává ke svým dětem, Lili a Pepíkovi, cestičku, a ačkoliv jí to často děti nebo její nervy neulehčují, vypráví o svých zážitcích nenásilnou a vtipnou formou, díky které se čtenář opravdu skvěle baví.

Ačkoliv ze mě cool mom pravděpodobně ještě spoustu let nebude, kniha mě dokázala opravdu oslovit, i když patřím do generace, která tuto knížku ocení spíše později.

Kamilino dílo moc doporučuju a těším se na její další tvorbu.

Anotace

CoolMom je příběh autorky knihy Kamily Štěpánkové a mapuje život matky na mateřské dovolené. Autorka vypráví o svých pocitech a dojmech z mateřství s humorem sobě vlastním, který (jak sama tvrdí) jí jediný brání v tom, aby se z toho nezbláznila. Hlavní postavy jsou její dvě malé šelmy Lili s Pepíkem a manžel Pepa. Děj se odehrává nejprve v České republice, pak se přesouvá do Oregonu, kam se rodina přestěhovala. Tam poznávají Ameriku a zažívají napínavé chvíle.

O autorce

Matka, která je přes pět let na rodičovské dovolené s dvěma dětmi. Aktuálně žije s rodinou v americkém Oregonu. Už od dětství ráda psala slohy, malovala a recitovala. Během rodičovské dovolené si založila svůj blog CoolMom, ve kterém se svými čtenáři pravidelně sdílí zajímavosti z mateřského života.

Facebook: www.facebook.com/coolmom.realblog?mibextid=LQQJ4d

Instagram: www.instagram.com/coolmom.blog/?hl=cs

 coolmom-in-da-house

CoolMom in da house
Autor: Kamila Štěpánková
Žánr: Humor, Povídky, Literatura česká
Vydáno: 2023 , Pointa
Počet stran: 136

Hodnocení: 97 %

www.albatrosmedia.cz/tituly/84740592/cool-mom-in-da-house/ 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S odstupem bych po poslechu alba už zase mnoho věcí udělal jinak, říká Oldřich Bohadlo

bohadlo 200Někde tam jsi. To je název debutového alba náchodského tria BohadloBand, jejímž výhradním autorem je její kapelník, kytarista a zpěvák Oldřich Bohadlo. Jeho texty, melodie a zpěv jsou poznávací značkou skupiny, která se sice na první pohled může j...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Moje máma Jana Brejchová - báječná kniha, jejíž autorkou je Tereza Brodská

brejchova 200Množství předtím nepublikovaných a unikátních fotografií, ale hlavně zajímavé povídání české herečky Jany Brejchové, které v průběhu let zaznamenala její dcera Tereza Brodská, přináší tato báječná kniha. Je v ní i celá kariéra slavné herečky, a...


Literatura

Příběh skutečného hrdiny

samal200Nakladatelství Epocha vydalo v nedávné době již druhou knihu o legendě pražské mordparty Jiřím Markovičovi. Jejím autorem je Petr Šámal a nese jméno Kriminalista   .

...

Divadlo

Stále stejný příběh – inuitská legenda ožije v „recyklované“ inscenaci

Stále stejný příběh A-Vosickova small2Orchestr BERG a PONEC – divadlo pro tanec otevřou v úterý 5. září 2023 novou sezónu premiérou hudebně-taneční inscenace Stále stejný příběh. Renomovaná choreografka Mirka Eliášová a špičková ...

Film

Oscarové drama Saulův syn sugestivně připomíná hrůzy holocaustu

saul 200Oscarová kategorie Nejlepší zahraniční film je dlouhodobě považována spíš za cenu politickou než filmařskou, což ale nic nemění na tom, že někdy vyhrají díla, která si to zaslouží a mají co říct. Letošním vítězem se stalo dlouho dopředu favorizované maď...