David Deida: Cesta vášně: hodně úletová kniha

David Deida: Cesta vášně: hodně úletová kniha

Tisk


david deida cesty vasneDavid Deida nedávno vydal Cestu pravého muže.Tato kniha se stala bestsellerem a tak jsem s napětím očekávala jeho druhé dílo, jež se v originále jmenuje Wild Night, u nás je na pultech pod názvem Cesta vášně. Divoké noci jsou však podstatně trefnější.

 

 

A ženy budou patrně zděšeny. V předmluvě Jan Bílý, sám autor několika knih a systematický poradce v oblasti lidských vztahů, upozorňuje na riziko, že ženy po přečtení této knihy mohou přijít rozbít okna nakladatelství Synergie. No… za to jim to asi stát nebude, ale nevylučuji, že se jim u čtení pokroutí koutky úst, neudělá volno či knihu zhnuseně odloží. Jan Bílý uzavírá své slovo tím, že Cesta vášně není cestou pro každého. Ano, to není… (k této cestě je opravdu ideálních pár plzní). Dámám, pro sichr a větší účinek, doporučuji pár panáků tvrdého… (alkoholu).

Cesta pravého muže byla úžasnou hebkou cestou, která pohladila na duši, ač mluvila velmi naléhavě a odhalovala nejniternější a často krvavě syrová místa v duších zmatených mužů i na duši bolavých žen.

To je nářez!

Cesta vášně je cestou neskutečně hrbolatou, těžkou a obtížnou, plnou tmy a nepochopení, plnou piček, ptáků a opravdu Velkého mrdání, přičemž poznáváte Velkýho. Ano, Velkýho. Nikoliv však pánské přirození, ale svou vlastní podstatu. Velkej – je tady definován jako všeprostupující božství.

david deida cesty vasne

Chcete výzvu? Tohle je vážně výzva!

Přemýšlela jsem, jestli jsem vlastně někdy četla knihu, která by mě více donutila se zamyslet těmito směry. Snažit se pochopit, PROČ ji autor napsal,co jí chce vlastně říct. Podobně jsem si kdysi lámala mozek u Zasvěcení od Elizabeth Haichové, ale David Deida tady nabízí něco jiného. Naprostý úlet – to musí napadnout každého, kdo zná Cestu pravého muže. Je to přesně to jeho učení, ta jeho moudrost, ale zaobalená do tak hrubého pytle, že se hodí opravdu jenom do putyk a hospod nejnižší kategorie.

Příběh duchovního učitele, válečného veterána z Vietnamu a muže, který pravidelně medituje, čistí se a nejí maso: ti dva se stávají přáteli a vzájemně se ovlivňují. Tedy spíše jeden ovlivňuje druhého. Drsný Robert předává i čtenářům své fiktivní tajemství, příběh, který je vymyšlený a obsahuje autorovy zážitky, ale z větší části fantazie. Příběh, který je modelový proto, abyste ho pochopili. Tu cestu sami k sobě. Nebo k Bohu, záleží na tom, jaká možnost je vám milejší.
Protože na světě to chodí špatně. Chudě. Takhle:

”Většina chlapů se spokojí s rychlým vystříknutím. A většině žen stačí vědomí, že je někdo miluje a obdivuje. Ženy chtějí, aby je muži zbožňovali, a muži chtějí, aby se s jejich ptákem zacházelo jako s Bohem, víš? Jenže dokud se neotevřeš Velkýmu, sex tě jenom svazuje, nic víc….

…Ty víš, co mám na mysli, když říkám sex, viď? Celý to kolem. Nejen pičku a ptáka. Je to i domov a děti a zabezpečení a pohodlí. Je to žárlivost a osamělost a naděje. Je to sám čas. Každej se chce nechat dostat. Vážně. Někdo to zkouší tím, že vydělává těžký prachy, někdo proto zakládá rodinu, jiný touží po moci a slávě. Ale ve skutečnosti chtějí všichni jedno – milovat, tedy mrdat. Roztavit se v naprostý blaženosti, otevřít se přes všechny hranice…”

Je to kniha, která vás nenechá v klidu. Nevím, jak působí na muže. A to mě dost mrzí. Nevím, jak působí na cílovou skupinu, tedy na ty muže, kteří vysedávají po těch zaplivaných putykách a v hlavě mají pouze soulož. Jsem pouze žena a tak mě ten ryze mužský pohled z jistého úhlu pohledu neskutečně uráží. A právě skrze tento pocit jsem se snažila pochopit, proč David Deida napsal tento titul tak, jak ho napsal. Jako by k němu ani nepatřil. Jako by se zbláznil!

Možná právě proto. Aby pochopili i ti, kteří by nepochopili Cestu pravého muže. Skrze pičky, kundičky a mrdání to jde těmto lidem lépe.

Ať už bude váš názor na tuto knihu jakýkoliv, jedno autorovi upřít nemůžeme. Jeho odvahu a jedinečnost jít s kůží na trh i tam, kde by každý jiný přišel k zatracení.

david deida cesty vasne

Cesta vášně
Autor: David Deida
Žánr: ezoterika, beletrie
Vydáno: 2012
Stran: 179
Vydalo nakladatelství: Synergie Publishing SE
Hodnocení: 70%

Zdroj foto: Synergie a Renata Petříčková
www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Audiokniha roku - projekt pro všechny příznivce audioknih a mluveného slova

headmailUž od dubna funguje na českém internetu projekt Audiokniha roku. Na jeho webových stránkách www.audiokniharoku.cz nachází posluchači audioknih recenze na novinkové i starší tituly, ale na pozadí lze tušit i ně...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Detektivka a romance v jednom: Povolené ztráty

povolene ztraty 200V červenci vyšla u nakladatelství Alpress další kniha Nory Robertsové, jedné z nejznámějších autorek knih pro ženy, s názvem Povolené ztráty. Nejde ryze o červenou knihovnu, ale o mix detektivky a záhady - a že to napsala oprav...


Literatura

Na internetové seznamce se neukrývají jen dokonalí muži, nýbrž také vrazi

Na spatném miste perexPaige ztratila práci a rozešel se s ní přítel. Její matka Joan se po smrti manžela začne cítit osamělá. Chloe, vdaná máma dvou dětí, uvízla v nešťastném manželství, které ničí manželovy nevěry. Heather, Paigeina sestře...

Divadlo

Městské divadlo Brno představuje tituly pro sezónu 2022/2023

mdb 200Stanislav Moša, ředitel MdB říká, že si pro diváky v sezóně 2022/2023 připravili 9 nových inscenací a myšlenky na jejich konečnou podobu je už nyní naplňují krásným očekáváním. Čtyři z nich se odehrají na Hudební scéně a pět pak na Činoherní. Dvě z nich se ...

Film

Cool Girl! – Nový český film vycházející z knižní předlohy Leny Valenové

Cool Girl 200Česká talentovaná YA spisovatelka Lena Valenová si plní svůj sen. Na motivy její knihy Cool Girl!, která vyšla v online nakladatelství Pointa v roce 2019, vznikl stejnojmenný film, který míří do kin již 25. května.

...