Příručka mladých svišťů pro singl třicátníky

Příručka mladých svišťů pro singl třicátníky

Tisk

duvod200Jen co dozněl aplaus nad blogem (a knihami) plných věcí, které nás serou, máme tu další várku k zamyšlení. A ne jen tak ledajakého - jdeme po stopách posledního důvodu, proč se nezabít. Najdete si ten svůj?

 

 


„Když brečíš tak, že se na chvíli zarazíš a přemejšlíš, jestli jsi to vůbec ještě ty nebo jestli do tebe vstoupil někdo cizí..." Ano, i tak může vypadat první věta knihy. A myslím, že těžko najít pro Poslední důvod, proč se nezabít lepší otvírák.

1000 věcí, co mě serou neoplývalo nadšením a roztomilými koťátky, ani tentokrát  byste nic takového neměli očekávat. Přesto krátké příběhy ze života knižních protagonistů, kteří ze z Achjo Bitch, Attila Bič Boží a Curvekillera stali Agátou, Marťasem a Danielem, mají za úkol hlavně pobavit, a to se ve většině případů daří. Jen si, my, co máme kolem třiceti, naplno uvědomíme, že ten život je tak nějak míň barevný a vysmátý a že highlight týdne může být nová pračka a ne párty s kámoši, ze které jste se vrátili až o 2 dny později (protože musíte do práce a sick days už došly nebo prostě proto, že byste to už jednoduše nedali).

Protagonisté blogu a knihy Poslední důvod, proč se nezabít přináší každý sám za sebe své důvody, proč to na matičce Zemi ještě nezabalit. Z části vychází autoři ze svých vlastních prožitků, ale samozřejmě je zde stylizace do nových průvodců dospěláckým životem. Občas se potkávají ve svých krátkých důvodech v Marťasově baru.

Pokud už tedy máte nějakou předchozí zkušenost, víte, že tvůrci nikdy nejdou moc daleko pro nějaký ten ostřejší výraz: „Pijou, aby usnuli, protože jinak se převalujou, usnout nedokážou, jen když se vykomatěj do hoven." Ale to snad jemnocit českého čtenáře nad věcí nemůže rozhodit.

A tak, pokud potřebujete takovou malou alternativní psycho terapii, ujistit se o tom, že by opravdu mohlo být i hůř, a že na tom nejste zas tak úplně blbě, ponořte se do hlubokých myšlenek Agáty, Marťase a Daniela a nechte promlouvat jejich moudrost.

Ještě jeden úryvek na rozloučenou: „Když jsem se v patnácti rozhodovala, co dál dělat, stát se dědkem, co sám se sebou pije pivo u stolku pro čtyři, byla jasná volba.”


duvod

Název: Poslední důvod, proč se nezabít
Autor: Jiří Vaněk, Petr Cífka, Anna Vodrážková
Žánr: humor
Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2018
Počet stran: 192
Hodnocení: 90 %                                      
Zdroj foto: www.albatrosmedia.cz
http://www.albatrosmedia.cz/tituly/46945102/posledni-duvod-proc-se-nezabit/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Klid, ticho a útulno, to vždy o Vánocích obstarala maminka, říká operní pěvkyně Libuše Márová

libuse marova200I když paní Libuše Márová oslaví právě 24. prosince kulatiny, rozhovor byl nakonec o něčem jiném. Třeba o tom, jak jednou „oslavila“ Štědrý den v Amsterdamu či jak strávila silvestrovské „veselí“ v Oslo. V obou případech tam byla prac...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jak to bylo v Kaddáfího Libyi?

Kaddafi 200Můžeme se dozvědět podrobně i z knihy Miroslava Belici Naši lidé v Kaddáfího Libyi. Její podtitul zní: Nejen o zbraních, semtexu a Lockerbie.

 

...

Literatura

Bylinková první pomoc

Bylinky perNová kniha Bylinková první pomoc nejenom splní svůj účel, ale výrazně se liší od většiny doposud vydaných publikací na toto téma. Autor se zaměřil nejen na první pomoc, ale také na všechny další informace, které by měl každý začínající bylinká...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění

na prvni pohled200Advokátka vyhozená ze sedla. Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění. 

...

Film

Delfín je nejlepší přítel

Delfin 200Film Můj přítel delfín 2 (2014) je pokračováním příběhu o delfínovi Zimě, která má useknutou ocasní ploutev, ale i tak se ji podařilo zachránit. V hlavní roli jsou zde delfíni a děti, i když dospělí se zde taky objeví, aby si vyslechli, co se po nic...