Vražedný advent, Matylda na stopě 2

Vražedný advent, Matylda na stopě 2

Tisk

vrazednyadvent perexMám ráda příběhy s detektivní zápletkou. To už jsem v souvislosti s knížkou od stejné autorky jednou říkala. To bylo poté, co jsem přečetla první příběh vitální a neúnavné Matyldy. Jeho volné pokračování mě utvrdilo v tom, že tohle čtení je opravdu dobrá volba.

 

 

A nebyla by to Matylda, aby se kolem ní zase něco nepřihodilo. I tentokrát se, ze zdánlivě bezvýznamné věci, vyklube pořádný kriminální případ, ve kterém není nouze o napětí a dokonce ani o vraždu.

Matylda Pekárková je čerstvá penzistka, která neumí pořádně odpočívat. Poté, co se vrátí z dovolené na Istrii, kam ji poslala rodina, aby jí příchod do penze trochu zpříjemnila, se její život zase pěkně zamotá. Odpočine si sotva pár dní a slíbí výpomoc ve svém bývalém zaměstnání. Archiv je třeba dát do pořádku a to je pro Matyldu opravdová výzva. Hned první den však narazí na záhadu, která jí nedá spát. Ale připadá jí dost nepravděpodobné to, co ji okamžitě napadne. Přeci by někdo nefalšoval zápisy v evidenci… Řekne si, že to pustí z hlavy, ale další události na sebe nenechají dlouho čekat. Poté, co ji někdo přepadne v archivu, začne mít strach, že to asi nebylo náhodou. Stále jí nejdou z hlavy všechna "proč?". Věci dostanou ještě rychlejší spád poté, co se jí ozve její kamarád Dan, se kterým se seznámila na dovolené u moře. Proč se jí v životě pletou do cesty pořád nějaké záhady?

Příběh, který začíná nevinně, se dramatizuje a události, které spolu zdánlivě nesouvisí, do sebe najednou zapadají jako ozubená kolečka v hodinovém strojku. 

Vražedný advent jsem přečetla za tři večery a bylo mi líto, že to tak rychle uteklo. Matyldu, dámu, se kterou se nikdo nenudí ani na okamžik, jsem si oblíbila hned v úvodu první knížky od paní Ivany – Jedna vražda stačí. I přesto, že se jedná o dva samostatné příběhy, jsou oba provázané, nemusíte je číst nutně obě. Každá má svůj vlastní děj a ucelený příběh. Ovšem byla by velká škoda ošidit se o jednu z nich. Ještě větší škodou je ale smutný fakt, že autorka, Ivana Hutařová, nám další pokračování již nedá. V roce 2013 odplula na obláček, ze kterého jistě sleduje, jak čtenář se zaujetím bere do ruky její knížky, u kterých se chvěje napětím a utírá slzy dojetí.

Pojďte se na chvíli zastavit a také si odpočinout u příběhu s detektivní zápletkou. Zkuste najít ve svém životě místo na příběh psaný životem někoho jiného. Tahle četba určitě stojí za to. Je logická, má spád a příběh není nereálný. Posuďte sami. Příjemnou četbu!  

Vražedný advent s podtitulkem Matylda na stopě 2 

Vrazedny advent obalka mala

Autor: Ivana Hutařová 
Žánr: Beletrie pro dospělé 
Nakladatelství: JaS, s.r.o., Praha 5 
K vydání připravila: Jana Semelková 
Korektura sazby: Věra Marušková 
Ilustrace: Klára Mayerová 
Obálka: Karim Shatat
Rok vydání: 2012, 8. publikace, vydání první, vázaná
Počet stran: 184  ISBN: 978-80-904936-9-8 
Hodnocení: 90%

www.jasknihy.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jsem spíš orientovaný na naše zpěvandule, říká Martin Fritsch alias Miss Angelika

angelika 200Dělat travesti show, kdy během jednoho večera uvidí publikum na jevišti celou plejádu známých hvězd, není žádná legrace. Něco o tom ví brněnský rodák Martin Fritsch, který už od konce devadesátých let vystupuje jako Miss Angelika. Zatímco v min...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Kouzelná Paříž – Obchůdek s knihami

kouzelna pariz obchudek s knihami200V srpnu vyšel první díl ze série Kouzelná Paříž, je jím Obchůdek s knihami od americké autorky Rebeccy Raisin. Pokud milujete město na Seině, patříte mezi beznadějné romantičky a knihy patří k vaš...


Literatura

Připomeňte si, jak to bylo u nás s aférou Dieselgate

pravnik 200V nakladatelství Brána vyšla další kniha Martina Kodýdka, tentokrát nazvaná Právník a ověnčená podtitulem Aféra Dieselgate v Česku.

...

Divadlo

Tereza Ramba a Eliška Křenková odehrají Amerikánku: V kleci už tento čtvrtek ze Safari Parku Dvůr Králové

amerikanka 200Další představení Amerikánky z plánované série Hrajeme pro medici se tento čtvrtek 30. dubna odehraje ve vnitřním výběhu pro hyeny ze Safari Parku Dvora Králové.

...

Film

Tibetské rozjímání v kině Aero

altDruhý festivalový den tibetského filmu a filmu o Tibetu začal unikátním dvouhodinovým dokumentem Zrcadlo prázdnoty z odlehlého a veřejnosti nepřístupného kláštera Seršul. Ve vysokých horách, kde by lidé z nížin měli velké problémy ...