Ukradená objetí - třicet různých příběhů nevěry

Ukradená objetí - třicet různých příběhů nevěry

Tisk

ukradenaobjetiob perexUkradená objetí. Tak se jmenuje nová kniha Libuše Konopové. Podtitul „Vášeň v cizích ložnicích se může stát osudnou…“ napovídá o čem kniha je. O nevěře. Autorka poutavou formou popisuje třicet příběhů lidí, kteří jí je vyprávěli v rámci poradenství, kterému se mimo jiné věnuje.  

 

„Nic není černobílé, postavy se díky svým prožitkům vyvíjejí a někam spějí. Už na začátku psaní této knihy jsem si usmyslela, že jednotlivé příběhy zařadím tam či tam (do toho, zda se pro ně nevěra stala výhrou, nebo prohrou), ale nakonec se ukázalo, že je to ze všeho nejtěžší,“ uvádí autorka.  

ukradenaobjeti

Odpověď, jestli nevěra byla výhrou, nebo prohrou, závisí na tom, co si od ní aktéři slibovali a jestli se jim tato očekávání splnila. Nakonec ale přesto jednotlivé příběhy do výher, nebo proher zařadila. Vyhrála podle ní například devětačtyřicetiletá manažerka Edita, která „sice s Tomášovým rozvodem koketuje, ale spíš jen tak z principu, aby se neřeklo“.

Prohrála naopak dvaačtyřicetiletá cukrářka Aranka, kterou autorka v povídce nazývá Uspokojovatelkou. „Jednoduché děvče s nulovým sebevědomím, velkou sexuální touhou a potřebou být užitečná: ideální kořist pro každého dravce“. „Určitě uplyne ještě hodně vody, než se z oddané služtičky lásky stane hrdá milenka schopná říct, co chce…,“ dodává Konopová.  

ukradenaobjeti1

Knihu stojí za to si přečíst: příběhy jsou opravdu různé, žádný plagiát, žádné jednoduché univerzální rady, žádný shodný závěr. Knihu obsahující téměř 200 stran psaného textu letos vydalo nakladatelství Práh.  „Co se motivace týče, není věrnost jako věrnost. Existují dva druhy věrnosti. Dobrovolná a vynucená. První vychází z vnitřního přesvědčení, zatímco k té druhé je dotyčný vlivem různých faktorů ´donucen´,“ uvádí též autorka. Jak třeba? I to se v knize můžete dočíst…  

ukradenaobjetiob

Foto: archiv

www.prah.cz/knihy/ukradena-objeti-konopova-libuse-283

( 0 hlasů )

 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MerelyWild: „Naše hudba je inspirovaná životem a velkými sny“

merely wild200Na festivalu Sunday Music Jam 14. září v pražské Stromovce, se mimo jiné představí skupina MerelyWild. Vévodí jí Veronika Wildová, která nám spolu s kytaristou Martinem odpověděla na několik zvídavých otázek.  

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

I mech si zaslouží naši pozornost

Naslouchani mechu 200V nakladatelství Kazda vyšla kniha Naslouchání mechu od Robin Wall Kimmererové. Pronikněte do vědy zvané bryologie i vy!

...

Literatura

Prdlé pohádky moc moudrosti nepobraly

prdlepohadky perexNemůžu s nadšením říct, že se mi něco líbí, když vlastně vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Ani v nejmenším se nechci dotknout autorů, i když se to asi právě děje. Vím, že si dali práci, aby ty příběhy vymysleli, stálo je to spoustu...

Divadlo

Jak se francouzská revoluce proměnila v povyk

1789 200Národní divadlo v Praze si umanulo, že bude uvádět experimentální hry - a vylézají z toho příšernosti. Čekání na Godota se změnilo v pitvořivou roztlemenost, ze slavného experimentálního počinu Ariane Mnouchkinové 1789 aneb Dokonalé štěstí režisér Vl...

Film

Aerofilms uvede žhavou novinku jednoho z největších filmařů současnosti On se bojí

aerofilms 200Distribuční společnost Aerofilms představuje horkou novinku, 20. dubna uvede do kin film režiséra Ariho Astera On se bojí. Nový snímek originálního filmaře, který se řadí k nastupujícím hvězdám Hollywoodu a mezi jehož přední fanoušky se řadí mj...