Zasmějte se u vyprávění Václava Kopty

Zasmějte se u vyprávění Václava Kopty

Tisk

prodlouzena jizda 200Mám dojem, že poslední dobou vychází hodně knih od známých osobností. Těm se zřejmě chce zaskočit do jiných vod a zkusit o sobě něco předat. Jednou z nich je i Prodloužená jízda od Václava Kopty, která se záhy objevila i v audioknižní podobě.

 



Václav Kopta je český herec a muzikant. Je synem slavného textaře Pavla Kopty. Po vystudování Pražské konzervatoře účinkoval nejvíce v divadlech, ale objevoval se i ve filmech a seriálech. Největší popularitu mu přinesl dnes již kultovní film Sněženky a machři. Žije v Praze a je ženatý s herečkou Simonou Vrbickou, se kterou vychovává dvě dcery.

Prodloužená jízda je útlou knihou a tím pádem i krátkou audioknihou, která obsahuje kromě pár slov úvodem a závěrem celkem 16 příběhů. Jedná se o jedinečné zážitky pana Kopty, které si chtěl připomenout a jak glosuje v úvodu, sám byl překvapen, kolik si k nim pamatuje detailů.

Témata jsou opravdu různá – od rodinných příběhů přes zážitky s jeho nejlepším kamarádem až po příběhy z branže. Mně v paměti nejvíce utkvěla rodinná historka Buřtguláš, kde Václavova maminka nechtěně málem otrávila celou rodinu nebo příběh z lékařského prostředí s názvem Ráno jsem trochu kašlal, pane doktore. A bavila jsem se také u popisu výstupu v pořadu Sama doma a u Poslední prodloužené jízdy strýčky Petra, která dala titulu jméno.

Václav Kopta je skvělým vypravěčem, hovoří lehce a při popisování si hlavně dokáže udělat legraci sám ze sebe. Tím, že je narátorem vlastní knihy, je vše o dost lepší a jen to podtrhuje vyřčená slova. Jedná se o profesionála, navíc s příjemným hlasem, takže je poslech opravdu skvělým zážitkem. Vše jsem mu věřila a nechávala při představování rozjet fantazii na plné obrátky.

Pokud máte rádi Václava Koptu, nebo hledáte nějakou jednohubku k relaxaci a pobavení, určitě si Prodlouženou jízdu nenechte ujít!

prodlouzena jizda

Prodloužená jízda
Autor: Václav Kopta
Interpret: Václav Kopta
Vydavatelství: Motto ve společnosti Albatros Media
Délka: 3 hodiny 4 minuty
Typ: audiokniha, nezkrácená verze
Hodnocení: 85 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/54673003/prodlouzena-jizda-audiokniha/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Michaela Stehlíková: „Chtěla jsem být jako ta dáma!“

MStehlikova 200Média se většinou zajímají o známé a slavné umělce či celebrity. Málokdy se najde prostor pro ty, kteří jsou teprve na začátku cesty. I to byl důvod, proč jsme požádali o rozhovor Michaelu Stehlíkovou, violoncellistku, kter...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Audiokniha: Ashlee Vance: Elon Musk

Elon MuskVizionář  nového věku? Elon Musk mi do povědomí přišel s nápady na kolonizaci Marsu a v předvánočním čase jsem s napětím sledovala start jeho raket. Ať už ta, která vynesla na ISS novou posádku, až pak k Starship SN 8, kde už jsem opravdu ho...


Literatura

Na tý louce zelený, pasou se tam jeleni

myslivecNakladatelství Euromedia Group vydalo myslivecké povídky z pera známého ostravského lesníka a spisovatele Aleše Dostála. Pokud ve vás koluje krev tradičního lovce, máte rádi přírodu či pocházíte z lesnické rodiny, určitě nepohrdnete touto kvalitní literatu...

Divadlo

Národní divadlo uvádí: Čarodějův učeň

carodejuv-ucen200Dne 28. února Národní divadlo uvedlo světovou premiéru celovečerního baletního představení s názvem Čarodějův učeň. Ambice tohoto baletu jsou veliké. Oslovit co nejvíce generací, včetně té náctileté. ...

Film

Mimořádná událost pro fanoušky českého humoru i milovníky vlaků

MU Jana Plodkova Igor Chmela 01 foto Jaroslav KutheilMimořádná událost je sympatickou českou komedií, jejíž zápletka se inspirovala skutečnou příhodou. Jestli se chcete od srdce zasmát a už vás nebaví velké množství ne...