Kurz Umění slov vás naučí používat maltu a cihly

Kurz Umění slov vás naučí používat maltu a cihly

Tisk

Umeni slov perexPřihlásíte-li se na lekce tvůrčího psaní, pravděpodobně očekáváte, že nejdůležitějšími pracovními nástroji budou tužka a papír. Hned první věty Michelle Losekoot, lektorky kurzu Umění slov pořádaného agenturou Naučme se, vás vyvedou z omylu.

 

 


Skříňka s nářadím, malta, cihly, znalosti architektury, dobré oči, nos, trpělivost a vytrvalost – to je to pravé!

naucmese 1

Spousta lidí má touhu své zážitky, pocity a zkušenosti svěřit papíru – buď aby se k nim mohli vracet, nebo mají pocit, že by to mohlo zajímat i někoho dalšího. Někdy tato touha přeroste v rozhodnutí, napsat opravdickou povídku nebo knihu.

A zde autor většinou naráží na překážku, která je vystavěna z chudé slovní zásoby a chatrného příběhu. Zkrátka, chybí cihly a kvalitní malta. Taková zeď se pak snadno sesune a slibně vyhlížející stavební kameny se ocitnou na nevzhledné hromádce.

UmeniSlov

Jak na to, aby obvodové zdi odolaly náporu umělecké kritiky a přílivu čtenářů? Praktické rady a doporučení vám s grácií a vtipem poskytne charismatická stavbyvedoucí Michelle Losekoot. Na jednodenním kurzu, který probíhá od 10 do 17 hodin s krátkými přestávkami, vás donutí znovu si vyvolat vůně a pocity, na které byste raději zapomněli a vidět věci, které před vámi doposud zůstávaly skryty ve spodním patře skříňky s nářadím. Vysvětlí vám, jaký materiál na stavbu nejlépe použít a kde jej máte hledat. Výklad je bohatě proložen praktickými ukázkami a úkoly, takže celý den uteče tak, že se ani nenadějete a kurz se nachýlí k závěru. Domů si frekventanti odnášejí tištěný studijní materiál, obsahující nejdůležitejší body probrané látky, nemusíte se tedy bát, že něco zapomenete. Pak už bude jen na vás, jak komplikovanou a zdobenou stavbu se rozhodnete realizovat.

Držíc se jedné z mnoha Michelliných rad, začala jsem tento článek psát od konce, takže poslední odstavec je zároveň odstavcem prvním – věřte, že je opravdu osvobozující, když vidíte, že to opravdu funguje a lze zbourat alespoň jedno z dogmat, které tvrdí, že začínat se má úvodem.

Naucmese

www.naucmese.cz

Umění slov
lektor: Michelle Losekoot
nejbližší termíny: 6.9.2014, 27.9.2014
Jazyková škola Keytone, Březinova 17 - Karlín, Praha
www.naucmese.cz/kurz/umeni-slov

Michelle Losekoot, studentka oborů, ve kterých nejde dělat kariéru. Milovnice sociálních sítí, lidí, osobního rozvoje, cestování, designu, psů, literatury a hudby. Nadšená couchsurfařka. Závislá na své nezávislosti. Ráda spí a tráví příliš času po kavárnách s přáteli a laptopem. Jablkoovce.

Živí se psaním pro sociální sítě a weby. Věnuje se PR, marketingu, internetovému knihkupectví Martinus.cz a punkovému digitálnímu spolku #jsmeslyšet.

Vydala novelu Květinostesk (Youngbooks, 2013) a společně s Milošem Říhou sbírku cloudových příspěvků Setkávání (Microsoft, 2013). Píše blog Růžová panda.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Viki: Bigbít to nikdy nebyl

viki perexS nevšední hudební autorkou a interpretkou Viki jsem se seznámila přímo prozaicky na křtu mé knihy. Odborníci o ní hovoří v superlativech a říkají, že patří k jedněm z největších talentů na naší muzikantské scéně. A j...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

FESTKA představuje kolo s příběhy Franze Kafky

kafka200Firma Festka vyrábí v Praze špičková karbonová silniční kola. Za více než deset let své existence se dostala do celosvětového povědomí díky své jedinečné výrobní technologii a originálnímu grafickému designu. Nejvyšší úroveň designu a zákaznického serv...


Literatura

Jan Pirk je běžcem na dlouhou trať

Srdcar perexKnižní podoba rozhovoru novináře Tomáše Poláčka s kardiochirurgem Janem Pirkem je důkazem, že i při běhání si lidé mohou povídat, aniž by ztráceli dech. Společné běžecké tréninky jim poskytly dostatek času, aby probrali nejrůznější témata. Mluvi...

Divadlo

Česká premiéra divadelní hry Marka St. Germaina – Poslední sezení u doktora Freuda

DSC 9971Divadlo v Řeznické v pátek 9.března 2018 v 19.30 uvede premiéru „Poslední sezení u doktora Freuda“ autora Marka St. Germaina.

...

Film

Filmová sezona začíná

Filmova sezona perexV první polovině letošního října se v Praze doslova souběžně odehrají dvě filmové přehlídky: jednak LA PELÍCULA (ve dnech 6. – 8. 10.) zaměřená na španělsky mluvené filmy, jednak BE2CAN (ve dnech 5. – 12. 10.) přibližující díla ...