Živí mrtví 23 – Šepot a řev

Živí mrtví 23 – Šepot a řev

Tisk

A zivi mrtvi23 200spanilá jízda Živých mrtvých pokračuje směle dál! Listopad přinesl v komiksovém nakladatelství Crew dvacátý třetí díl, šikovně přeložený jako Šepot a řev. Podíváme se na zoubek šeptačům, přiblížíme si situaci a intriky v Hilltopu a chybět nebude ani všudypřítomná akce a napětí.



Robert Kirkman (*1978) je americkým komiksovým scénáristou a největší slávu získal právě za sérii Živí mrtví, která světla světa spatřila v roce 2003 a zatím čítá 27 svazků. Do češtiny se začala překládat v roce 2009. Crew nyní vydává 4 knihy ročně!

V minulém díle jsme se dočkali restartu, od války s Neganem totiž uplynuly dva roky a my sledovali naše hrdiny a jejich život v Alexandrii a Hilltopu. Jak si vzájemně pomáhají, budují zabezpečené spojení cest, jak se snaží znovu vybudovat civilizaci se vším všudy. Přišly nové tváře, nastínily se nové problémy. Šepot a řev tento rozjezd nenápadně prodlužuje a zároveň předkládá další otázky a představuje nové, v tomto díle zatím jen potenciální, nepřátele – už ne tak tajuplné šeptače.

zivi mrtvi23 1

Je jasné, že v postapokalyptickém světě vzniknou nejroztodivnější skupinky, frakce a komunity. Od začátku apokalypsy jsme měli možnost zažít kočovníky, kanibaly, šílence bahnící po moci a další kumpanie. Nápad s šeptači a jejich neotřelou společností považuju za dobrý tah. A oceňuju to, jak se v tomto díle řeší lidské konstrukty – existuje ve světě touláků ještě dětství nebo je to přehnaný luxus? Rozhodně to člověka donutí se zamyslet nad dobou, ve které žije. A nemusí mu za krk dýchat horda zombií.

Dospívání Carla Grimese a pohled do jeho duše, další vztahovky jak v Hilltopu, tak v Alexandrii, nová hrozba, ale taky lidé lačnící po moci a jejich pletichy – tak by se dal v rychlosti popsat tento díl. A mně se líbil opravdu hodně! Pevně věřím, že budete také nadšeni. A v únoru nezapomeňte na díl s názvem, který nevěstí noc dobrého – Živí mrtví 24: Život a smrt.

zivi mrtvi23 obalka

Název: Šepot a řev
Autor námětu a scénáře: Robert Kirkman
Kresba: Charlie Adlard
Stínování: Cliff Rathburn
Obálka: Charlie Adlard
Překlad: Martin D. Antonín
Žánr: komiks, 23. díl série Živí mrtví
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2017, brožované
Počet stran: 136
Hodnocení: 95 %

Zdroj foto: www.crew.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přes překážky ke hvězdám

vojtech senkyr 200Vojtěch Šenkýř je začínajícím zpěvákem na české hudební scéně, který se dostal do povědomí diváků nejen díky známé hudební soutěži SuperStar. Vojtěch je velice usměvavý, charismatický a pohodový týp...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Vegani, veganky, vegančata mají českou kuchařku

VeganskaKucharka perexZdravé alternativní stravování je už delší dobu velkým hitem. Na sociálních sítích bují specializované skupiny, blogů s recepty je jak hub po dešti, zahraničních rádců neméně, a teď přichází...


Literatura

Konzervativní revoluce

Revoluce2Kniha Andreje Duhana Konzervativní revoluce (nakladatelství Books & Pipes, Brno 2022) s podtitulem Ideové základy nové konzervativní pravice je důkladnou analýzou konzervatismu. Je podložená řadou relevantních zahraničních zdrojů a přináší komplexní pohl...

Divadlo

Brněnské kolo aneb Jak ukrást Věstonickou Venuši
vestonickavenuse perMěstské divadlo Brno jako úvodní představení na Open air scéně, v překrásném prostředí Biskupského dvojka, s osvětleným chrámem sv. Petra a Pavla v pozadí, uvedlo další muzikálovou světovou premiéru. (Uf to byla dlouhá věta, a...

Film

Cesta do lesa aneb v městě už nás to nebaví

cesta do lesaPokračování úspěšné komedie Cesta z města chystá premiéru na 4. října 2012. Ponese název Cesta do lesa a režie se opět ujal zkušený Tomáš Vorel st.