Videomapping ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU nabídne jedinečnou podívanou

Videomapping ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU nabídne jedinečnou podívanou

Tisk

videomapping 200Ve čtvrtek 20. října od 20 hodin se na platformě 14|15 BAŤOVA INSTITUTU uskuteční již tradiční videomappingová projekce audiovizuálních děl studentů Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně ZLÍN UPROSTŘED SVĚTA. Po jejím skončení bude následovat v kavárně v budově 15 after party s DJ GRAY TIGER.

 

„Návštěvníci se mohou těšit na výběr nejlepších prací předešlých ročníků projektu ZLÍN UPROSTŘED SVĚTA. Díky spolupráci 14|15 BAŤOVA INSTITUTU a Fakulty aplikované informatiky UTB ve Zlíně má veřejnost možnost pravidelně poznávat na fasádě 15. budovy různá témata a získávat nevšední zážitky z audiovizuálních projekcí,“ pozvala na akci Petra Kubíková, ředitelka příspěvkové organizace 14|15 Baťův institut.

Videomappingová projekce se váže na studentské práce zpracované v rámci semestrů a předvádí tak novým studentům i široké veřejnosti vývoj a směry techniky moderního studijního oboru, který je možné si ve Zlíně vybrat. Prezentuje také příležitost pro studenty vyzkoušet si teorii a získané dovednosti v praxi na technickém zařízení 14|15 BAŤOVA INSTITUTU, které není běžně dostupné.

„Hra světel a stínů, práce s perspektivou, barvami a nápady jsou průvodní znaky tohoto audio-vizuálního umění, které boří představy o reálném prostoru před zraky diváků. Jsem ráda, že takto zapojujeme studenty a dáváme jim možnost, aby ukázali veřejnosti své umění,“ uvedla Zuzana Fišerová, radní pro kulturu a školství Zlínského kraje.

Novinkou je pozvání na afterparty do kavárny v budově 15, na které DJ GRAY TIGER zahraje taneční klubovou muziku nejen pro studenty.

Akce se koná za každého počasí a vstup je zdarma.

videomapping plakat

Více informací na www.14-15.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Daniela Choděrová: Divadlo a kreativní práce jsou mojí bytostnou součástí

Daniela Choderova perexJe dvojnásobnou mistryní ČR v pole dance, což je tanec na tyči. Na scéně vystupuje ve vtipné komedii Cavewoman a je to podle ní jedna z nejlepších hereckých zkušeností. Vyzkoušela si také psaní scénářů a kromě divadla milu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Christina: Christina, kniha III

Christina„Na mé semináře přicházejí nejrůznější skupiny lidí s odlišnými motivacemi. První skupinou jsou ti, kteří sem přicházejí kvůli mně. Druhá skupina kvůli informacím. A ve třetí skupině existují tyto dva důvody souběžně. Ve skutečnosti existuje ještě čtvrtá skupina: patří sem ...

Z archivu...


Literatura

Zločin mezi dinosaury

mezi dinasoaury200Spisovatelská a manželská dvojice Jiří W. Procházka a Klára Smolíková se před časem rozhodli tvořit společně. Jejich prvním společným literárním dítkem se stala Mrtvá šelma, která si získala pozornost mnoha fanoušků moderní české ...

Divadlo

Slovácké divadlo uvede premiéru komedie Třináctkrát za svědka napsanou přímo pro ně

trinactkrat za svedka 200

Už tuto sobotu 4. února bude mít premiéru romantická komedie Třináctkrát za svědka, kterou přímo na míru uherskohradišťskému souboru napsal Jan Šotkovský. Režie se ujal Lukáš Kopecký.

...

Film

Eastwoodův portrét zakladatele FBI konečně vychází na DVD

altLegendární režisér Clint Eastwood má v polovině světa (ne vlastní vinou) vypěstovanou zvláštní auru tvůrce, kterému se podaří vše, na co sáhne. Je to dáno tím, že jeho slabší počiny se kinosálům mimo vlastní domovinu většinou vyhnou a ví o nich ...