V Mikulově se před Vánocemi nudit nebudete

V Mikulově se před Vánocemi nudit nebudete

Tisk

200osVíno, ženy, zpěv. I tak by se dal charakterizovat starobylý Mikulov. Stejně jako většina českých měst si ale v těchto dnech navlékl vánoční hábit – a nutno uznat, že mu to moc sluší. Pokud si chcete naplno užít atmosféru nadcházejících svátků, můžeme Mikulov jen doporučit. Mekka moravských vinařů Vánoce slaví už teď.

 

 

 

Třetí adventní víkend ve městě začínají Vánoce pod radnicí. Hlavní program je připraven na sobotu, 14. prosince. Do města přijede celá řada řemeslníků, jejichž rukodělné výrobky se mohou stát milým vánočním dárkem. Odpoledne na akci zazpívá Yvetta Blanarovičová a ke sváteční pohodě určitě přispějí také děti ze zdejších mateřských škol. Jejich pásmo koled a písniček nastolí tu pravou vánoční náladu. Když se k tomu přidá punč a poctivá medovina, hezký zážitek je zaručen.

os

Vánoce si ale můžete užít i v jiných zdejších institucích. Městská knihovna Mikulov připravila na dobu adventního čekání tvořivé dílny. Díky tomu si snadno vyrobíte různé typy ozdob na vánoční stromeček. V knihovně také můžete zhlédnout výstavu keramických betlémů paní Zdeny Měříčkové. Ve vinném sklepě U Konšelů každý prosincový víkend degustují mladá vína. A zajímavý program čeká i na návštěvníky zdejší Eat Art Gallery. O adventních nedělích se tady pořádá odpolední čtení.

Foto: mikulov.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zjistěte, jak zapůsobily Tiché roky na jejich audioknižní interprety

Tiche roky rozhovor 200Audiokniha s novinkou oblíbené české spisovatelky Aleny Mornštajnové s názvem Tiché roky vychází současně s knižní verzí. Přečtěte si rozhovor jejich interpretů Kláry Suché a Miroslava Hanuše.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Premiéra krasobruslařské show Jen počkej, zajíci!

JPZ perexKrasobruslení patří mezi nejnádhernější a nejkouzelnější sporty na světě. Především malé holčičky sní o tom, že budou jednou na ledě skákat a ladně točit piruety. Když se tento elegantní sport spojí s pohádkovým příběhem...

Z archivu...


Literatura

Cesta k cizím jazykům

cesta-k cizim jazykum 200V listopadu vydalo nakladatelství Grada geniální příručku pro všechny, kteří by se chtěli zdokonalit v cizím jazyce. Na svědomí ji má erudovaná lingvistka Dagmar Sieglová a v knihkupectvích ji najdete pod názvem Ces...

Divadlo

Molierova klasika přešitá podle vzoru dnešní společnosti má pořádné grády

misantrop 200Misantropa hraje kde kdo. Každý ho zná a alespoň jednou za život by ho měl v divadle vidět. Nutně to však nemusí být hra posazená do tehdejší doby. Hrát ho ale ve svetrech se sobem na hrudi a z původního textu zachovat pouze jm...

Film

Celé dlouhé filmové večery na Youtube. A zadarmo!

 

youtubeOblíbený komunitní portál Youtube.com si zřejmě začal zahrávat s ohněm. Nebo je nová strategie společnosti začátkem něčeho nového? Sledujte filmy online a zadarmo.

...