Ohlédnutí za POŠEMBEŘÍ TOUR

Ohlédnutí za POŠEMBEŘÍ TOUR

Tisk

Posemberi 200POŠEMBEŘÍ TOUR je název řady koncertů českobrodské rockové kapely CZ (Celé Znova), které proběhly v první polovině roku na území Pošembeří. Za turné jsme se ohlédli společně s baskytaristou a zpěvákem kapely Stanislavem Potměšilem.


Jak se vám v regionu hrálo?


V regionu rodném, to bylo plodné… řekl by básník. Myslím, že pohoda. Každý koncert v rámci Pošembeří tour byl něčím nebo někým jiný. Klepec a Den země  byl startovací a nikdo asi netušil, jak to celé dopadne a jaké ohlasy budou. Naproti tomu, na závěrečném pohodovém rodinném festivalu Štok Fest jsme již hráli minulý rok a věděli jsme do čeho jdeme. Hradešín, kde jsme hráli druhý koncert v řadě, byl bezva, už jen asi kvůli největší hranici na pálení čarodějnic, co jsme kdo z kapely viděli. A opět lidičky, jež i přes veliké chladno dorazili, byli příjemní a vstřícní až do večerních hodin. (A dali nám buřta.) Přehvozdí  musím malinko vyzdvihnout, ale bude to i  bezvadným počasím a příjemnou atmosférou s nádechem staročeské vesnice, kde to bylo prostě super! Lidé se bavili a  zpívali. A Poříčany - horko, vedro a zase horko. Dětský den - pro děti super a pro nás vedro.

Jaké jste měli publikum?


Publikum bylo na každé akci jiné. Věkem od 1 roku do 99 - ti let, ale všude prostě příjemno.

Posemberi 1


Naplnilo Pošembeří tour vaše očekávání?


Na první naše turné myslím, že OK! Samozřejmě, že chceme větší návštěvnost a víc fanynek! :-) Ale co se povedlo tento rok, může být startovací meta pro CéZetka. A vlastně i pro celý náš region  je Pošembeří tour startovací akcí v  propagaci našeho regionu mezi mladými lidmi v tom dobré slova smyslu.

Jaký koncert se vám považujete za nejlepší?


Nejlepší?? Všude, kde bylo Kounický pivko, trocha té Břežanské ohnivé vody a mošt z Tuchoraze na zapití. Ale asi po pravdě Přehvozdí a jejich výročí 600 let.  Tam bylo doopravdy příjemná atmosféra a bezva publikum.

Plánujete s Regionem Pošembeří o.p.s. další spolupráci?


No, tak plánujeme a myslíme, že snad v trochu větším ražení. Ve smyslu více hudby v podání více kapel a taky tak trochu doufáme, že to přiláká více lidí a tím i více produktů z regionu! A samozřejmě na to všechno budeme potře-bovat velkou podporu nejen od fanoušků, ale také od našich rodin a v neposlední řadě dnes potřebných sponzorů. Takže kdo se hlásí?  Něco možná už na podzim, a doufáme, že si celé tour zopakujeme na jaře v roce 2016. Budeme se snažit hrát v jiných obcích, ale to je ještě moooc brzy.

Posemberi 2


Máte pro své fanoušky nějaký vzkaz?

Kapelník Jirka "Jirca" Václavek slíbil, že půjdeme na podzim do studia natočit novou placku. Máte se na co těšit! Potkáme se na Pošembeří tour 2016. Kde a kdy budeme hrát, najdete na našich webovkách www.celeznova.cz. Vaše CéZetka.  

Petra Ištvániková, Region Pošembeří o.p.s.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turisas: „Když jsme začínali, tak jsme kupovali zmrazenou krev“

turisas 200Festivalová sezóna se pomalu blíží, a proto vám přinášíme rozhovor s Turisas – jednou z hvězd festivalu Made of Metal. Ten se koná 14. až 16. srpna u Hodonína a kromě Turisas se na něm představí například Epica, Amorphis, Gloryhammer nebo Týr. Na...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Hudba je pro mě naprosto přirozenou součástí každodenního života

Marie Kocian Matlova200Odmala se věnovala současně hře na klavír a housle, nakonec se díky tatínkovi soustředila na hru na housle, kterou studovala na několika prestižních hudebních školách. Od sezóny 2015/16 působí houslistka Marie Kocián Mátl...


Literatura

Gotický komiks - Temná věž 4: Pád Gileadu

temna vez 200Oduševnělý svět Stephena Kinga, boj dobra a zla, převedený do komiksového kabátku nám v prosinci naservírovalo komiksové nakladatelství Crew. Již čtvrtý díl série Temná věž nese chmurný název Pád Gileadu. Co byste také čekali od gotického gra...

Divadlo

Letní Grébovka s Divadlem MA v srpnu láká na 20 divadelních večerů pod širým nebem

letni grebovka 200Dvacet romantických večerů pod širou letní oblohou v půvabném prostředí evokujícím italský Řím… tyto a spoustu dalších výjimečných zážitků slibuje v druhé půli prázdnin Letní Grébovka s Divadlem MA. Oblíbený projekt komorní divadeln...

Film

No, nic…

no nic 200Britskou komediální sestavu Monty Python (Terry Jones, Terry Gilliam, John Cleese, Eric Idle, Michael Palin, Graham Chapman), která svého vrcholu dosáhla v 70. letech, snad není třeba představovat - byť u nás jsme se s jejím odkazem mohli seznámit ...