O svobodomyslnosti a lásce ve všech podobách s Adamem Pavlovčinem, vítězem Superstar

O svobodomyslnosti a lásce ve všech podobách s Adamem Pavlovčinem, vítězem Superstar

Tisk

adam perexU každého výherce SuperStar jsou lidé zvědaví, jaký bude jeho další osud. Adam Pavlovčin vystupující pod uměleckým jménem Adonxs tuto soutěž vyhrál v roce 2021 a už vydal svoji první píseň s názvem Moving On. Zároveň otevřeně mluví o vztazích, sexualitě a celé LGBT+ komunitě. Není proto divu, že se aktivně účastní letošního Prague Pride Festivalu. Spojil se, kromě jiného, také se značkou Coca-Cola. Co se mu na letošním duhovém festivalu líbí a jak vnímá přístup veřejnosti k LGBT+ komunitě?

Adame, mohl by ses nám v krátkosti představit?
Jmenuji se Adam Pavlovčin a na pódiu vystupuji pod akronymem Adonxs. Věnuji se tedy hudbě a vaši čtenáři si můžou najít můj první singl Moving on, třeba na Spotify nebo jiných streamovacích platformách.

Minulý měsíc si se zúčastnil duhového průvodu v Bratislavě. Jak bys zhodnotil atmosféru tam a tady na Prague Pride Festivalu?
V Bratislavě to pro mě byla premiéra. A vlastně i v Praze je to pro mě poprvé, minimálně v československých vodách. Pridu jsem se zatím účastnil jen v Londýně či Brightonu. Prozatím nevidím mezi Prahou a Bratislavou velké rozdíly. Atmosféra je tu otevřená a uvolněná, stejně jako v Bratislavě. Věřím, že letošní Prague Pride Festival bude velmi povedený.

adam 2

Uvedl jsi, že ses nikdy nepovažoval za aktivistu LGBT+ komunity, ale že ses jím tak nějak přirozeně stal. Co tě k tomu vedlo?
Je to tak. Sám sebe jsem nikdy nedefinoval jako aktivistu, protože si myslím, že být aktivistou je opravdu velká zodpovědnost. Člověk musí být vzdělaný v daném tématu. Já v podstatě jen žiju svůj život. Asi tím, že jsem mediálně známý, lidi možná pociťují tento přesah. Tím by asi byl přisouzený status aktivisty. Ale já jsem se mezi aktivisty nikdy sám neřadil, spíš jsem se jím stal svou přirozenou tvorbou. Zároveň si myslím, že je super, a i podstatné, normalizovat LGBT+ komunitu a vztahy.

Na letošním Prague Pride Festivalu ses stal tváří pro značku Coca-Cola. Proč ses pro toto propojení rozhodl?
Na festivalu je moje propojení trošku širší, spojil jsem se i s jinou značkou. S Coca-Colou jsme se propojili hlavně na Q&A týkající se témat Prague Pride či LGBT+ komunity. A pro spojení s Coca-Colou jsem se rozhodl, protože si myslím, že tyto různé otázky mohou zajímat jak moje publikum, tak i publikum Coca-Cola.

Co se ti tady na pražském Prague Pride Festivalu nejvíce líbí?
To místo. Líbí se mi, že je pro to vyhrazený celý Střelecký ostrov. Prague Pride Festival má krásnou atmosféru. Vyšlo i počasí, je tu skvělá nálada, umělci i line-up.

Kdybys mohl vzkázat něco lidem, kteří nejsou schopni přijmout sami sebe takoví, jací jsou. Co by to bylo?
Určitě bych vzkázal, že je to v pořádku, pokud to přijetí trvá delší dobu. Ne všechno musí být teď hned. Každý pocházíme z úplně jiných rodin, z úplně jiného rodinného zázemí a rozdílných podmínek. A bohužel někdy je ta cesta delší, někdy kratší. Každopádně nejdůležitější je nejdříve začít u sebe a až potom se zaměřit na své okolí.

adam 1

Co myslíš, že je ještě třeba udělat pro to, aby se lidé z LGBT+ komunity cítili více začlenění do společnosti?
Já sám se necítím nezačleněný. Ale máme přesně tyto pochody, abychom ve společnosti šířili empatii. Jak jsem už říkal, když se člověk projde po městě a je trošku více extravagantně oblečený anebo má myšlenky, že je příliš feminní, lehce se stane, že na něj někdo třeba zaútočí. Je důležité bourat mantinely a stereotypy, to pro mě znamená právě Pride. A zároveň kdybych v budoucnosti měl partnera, chtěli bychom založit rodinu, vzít si hypotéku a jiné běžné věci, určitě bych narazil na určité limity. Legislativa tu stále není dostatečná.

Na závěr netradiční otázka – co pro vás znamená luxus?
Luxus je pro mě určitě definovaný jako čas.

Foto: archív Adama Pavlovčina


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Václav Vydra: „Budu jezdit a věnovat se koním, dokud budu schopen nasednout.“

altDo letních dní vám přinášíme rozhovor s populárním hercem a chovatelem koní, Vaškem Vydrou. Dozvíte se v něm například, jak vzpomíná na pořad StarDance, či jaký má vztah k vaření.

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Kärtsy z Waltari: „Publikum tady je jako z jiné planety!“ / „Audience there is from different planet“

waltari 200Finská skupina Waltari vystupuje v České republice poměrně často, nyní právě tuto sobotu na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích. Co si o Češích a Finech myslí zpěvák Waltari Kärtsy si můžet...


Literatura

RECENZE: Strašidelný dům a jeho příběhy

strasidelny dum200V roce 2016 vydalo nakladatelství Plus knihu iniciovanou a zčásti napsanou Charlesem Dickensem – Strašidelný dům a jeho příběhy, která poodhalí, v 19. století tolik oblíbené, duchařské a zčásti i stra...

Divadlo

Citové vzplanutí a herecký koncert Hany Maciuchové v Branickém divadle


maciuch 200Zamilovat se lze v jakémkoli věku. A láska může být opětovaná! To je asi největší poselství monodramatu francouzské autorky Noelle Chatelet Žena Vlčí mák. Představení, které uvedlo Branické divadlo, je hereckým koncertem Hany Maciuchové.

Film

Severský filmový čtvrtek zval na bláznivou jízdu v Autobusu sebevrahů


autobus200Skandinávský dům pokračuje ve svém cyklu Severské filmové čtvrtky v Komorním kině Evald. Minulý čtvrtek – 14. dubna 2016 – byla na programu komedie (i když se to podle názvu nemusí tak jevit) Autobus sebevrahů podle knihy oblíbeného finského autora Arta Paasalinny...