Celé Česko čte dětem

Celé Česko čte dětem

Tisk

Cesko cte  detem 200Udělejte radost svým nejbližším a přispějte dobré věci. Navštivte stránky společnosti Celé Česko čte dětem a vyberte si z nabídky vánočních balíčků. Ale pospěšte si, objednávky se přijímají jen do 5.12.2014.

O co jde? Jedná se o neziskovou organizaci a obecně prospěšnou společnost Celé Česko čte dětem, která se už osmým rokem zaměřuje na podporu čtenářské gramotnosti dětí a mládeže, ale také na propagaci hodnotné literatury a budování rodinných vazeb prostřednictvím společného čtení. Pravidelné předčítání má významný podíl na rozvoji emocionální stránky dítěte, ale i paměti a představivosti.  

Cesko cte detem1

Letos si pro děti, rodiče, přátele, zaměstnance a také firemní klienty připravila vánoční balíčky. Koupí takovéhoto balíčku uděláte radost nejen druhým, ale přispějete na podporu činnosti této organizace. Pomůžete tak například nakoupit nové knihy pro děti do nemocnicí a pořídit ceny do celostátních soutěží pro děti nebo také vyškolit další dobrovolníky, kteří předčítají dětem v nemocnici.

Jak můžete konkrétně vy přispět? Na internetových stránkách společnosti Celé Česko čte dětem si prohlédněte a vyberte některý z vánočních balíčků. Nalézt v nich můžete například knížku pro děti dle vlastního výběru, záložku do knížky, magnetku s logem Celé Česko čte dětem nebo vánoční pohlednici vytvořenou těšínským malířem Ladislavem Spyrzem. Potom jen stačí uhradit částku 300 Kč plus poštovné a balné a těšit se z dárku.

Cesko cte detem 2

Dárek, který potěší hned dvakrát, objednávejte do 5.12.2014 na emailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Více podrobností naleznete na stránkách www.celeceskoctedetem.cz.

Foto: https://www.facebook.com/celeceskoctedetem/photos_stream


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ivan Gutierrez: „Uvnitř kapely to funguje tak, že se máme rádi, hezky komunikujeme i hudebně, a věříme tomu, co děláme.“

Madera 200Na rozhovor pro náš magazín kývl zpěvák původem z Kolumbie Ivan Gutierrez. Momentálně učí filozofii na univerzitě v Praze a především se realizuje ve skupině Madera, se kterou vystoupí 15. června na Respect festivalu na pražsk...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Před 28 lety zemřel Karel Kryl, jeden z představitelů československého protikomunistického protestsongu

karel kryl200Dnes je to 28 let, co odešel ve věku nedožitých padesáti let básník s kytarou a kroměřížský rodák Karel Kryl. Hudebník, skladatel, textař a grafik zemřel náhle na srdeční příhodu 3. března 1994 v Mnichově. Pochován je na Břevnovském hřbitově v P...


Literatura

Další příběh pro knihomoly, tentokrát z Paříže

divka200Čteme často, čteme rádi, čteme všude, kde se dá. Knih, které knihomolům představují jejich vlastní svět, není mnoho, ale jsem ráda, když si mě najdou. A přesto, že v názvu titulu je metro, knihu jsem přečetla v tramvaji a nebylo to na škodu.

Divadlo

Sen noci svatojánské : Shakespeare by se nejspíš divil

sen noci svatojanskeV sobotu 13. října 2012 se ve zlínském Městském divadle uskutečnila premiéra komedie z pera mistra svého oboru Williama Shakespeara Sen noci svatojánské. Přicházející noc byla říjnová a ch...

Film

Jak se kdysi odečítal film

I dnes se stává, že diváci prožívají nekonečné seriály (proč by se na ně jinak dívali?), že mají tendenci vztahovat postavu na jejího představitele. Oblibu nezaručuje sebelépe zvládnutá role v "kusovém" pořadu, ale ustavičně se vracející typizované figurky: vždyť kdo vítězí třeba v soutěži TýTý?...