Děti se zrakovým znevýhodněním zahrály severočeským seniorům

Děti se zrakovým znevýhodněním zahrály severočeským seniorům

Tisk

foto putak 200Děti se zrakovým znevýhodněním zahrály severočeským seniorům.

 

 

 

Letní tábory, lyžařské výcviky nebo zájezdy »na vodu« pro děti se zrakovým znevýhodněním každoročně pořádá Tyfloturistický oddíl, z. s. Jedná se o neziskovou organizaci, kde všichni působí na dobrovolnické bázi, při svém zaměstnání. Letos se od 14. do 28. července uskutečnil tábor v Jindřichovicích pod Smrkem, obci, nacházející se ve Frýdlantském výběžku.

 foto putak 

»Hráli jsme hru podle knížek současného českého autora Ondřeje Balíka Děti prérie a Čunkši, vrať se,« uvedla pro náš portál Rebeka Vadasová, jedna z organizátorek tábora. Jedná se o příběh dvou malých indiánských holek.

Učily se přepravovat zraněného
Děti uspořádaly i koncert pro klienty místního domova pro seniory, zúčastnily se puťáku a po návratu z něj se vrhly na voňavý guláš, lecčemu se přiučily – zkusily si kupříkladu přepravu raněného.

 koncert - foto Tyfloturisticky oddil 

Déšť děti neodradil
Když na tábor jely, stewardka v autobuse vařila čokoládu a venku lilo. Děti se tím nenechaly zastrašit, na táboře v severních Čechách jim bylo po celou dobu krásně.

Díky nadačnímu fondu
Tábor by se nemohl uskutečnit bez podpory Nadačního fondu Českého rozhlasu, sbírky Světluška. »Za pomoc patří velký dík,« řekla Vadasová.

 preprava raneneho 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Arakain se na klubové turné moc těší!

200rozNaše skupina Arakain se na podzim chce vrátit ke kořenům svým turné Thrash Club Tour 2013, jež bude věnováno prvním dvěma album. Jak se kluci připravují a jaký mají názor na atmosféru klubů?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Letošní anketa SUK – čteme všichni zná vítěze

SUK perexZLetos po jednadvacáté vybíraly děti své favority mezi knížkami, které pro ně vydali čeští nakladatelé v loňském roce. Do 21. března 2014 zasílaly své hlasovací lístky na známou adresu Sukovy knihovny (Mikulandská 5, Pr...


Literatura

David Deida: Cesta vášně: hodně úletová kniha


david deida cesty vasneDavid Deida nedávno vydal Cestu pravého muže.Tato kniha se stala bestseller...

Divadlo

Co se škádlívá, to se rádo mívá
ImageV neděli 12.února 2012 uvedlo Městské divadlo Zlín pohádku Jak si spolu hráli. Na jedné louce se ocitli dva – Zajda a Felix. Ona veselá, hravá, trošičku potrhlá, ale v hloubi duše hodná bytůstka. On, na ...

Film

Když draka a jeho jezdce pojí společné vědomí

Eragon 200Mimořádný úspěch "fantasy" filmů, velkolepých epopejí z rodu Pána prstenů a nejnověji Hobita, uspíšil vznik dalších obdobně zacílených děl. Vyznačují se touž realizační rozmáchlostí zvláště při bitevních výjevech, t...