Autorské čtení s Kulturou 21 - vyhlášení výsledků hlasování o nejlepší ukázku z vlastní tvorby

Autorské čtení s Kulturou 21 - vyhlášení výsledků hlasování o nejlepší ukázku z vlastní tvorby

Tisk

AC K21Před časem jsme oslovili knižní autory a poskytli jim prostor, aby představili svou tvorbu veřejnosti prostřednictvím autorského čtení. Sešla se nám pěkná řádka nahrávek zahrnující prózu, poezii, detektivky, milostné romány i naučnou literaturu. Audio ukázky jsme zveřejnili na našem YouTube kanálu Kultura21 a rozdělili je do několika kategorií. Z hlasování čtenářů vzešli vítězové, které vám nyní představíme. 

Samotní autoři šli do projektu s velkým nasazením a načetli pro vás ukázky ze své tvorby. Někteří dokonce několik. Na poslech jsme vám nabídli celkem 91 titulů v 5 kategorích, ve kterých, co počtu hlasů, zvítězili:

Martin Hušák se sbírkou Zaklínačský meč (beletrie pro dospělé),
Martina D. Moriscoová
s Azurkou (beletrie pro děti),
Maja Kadlečíková
se sbírkou Prezlečený anjel (poezie pro dospělé),
Maja Kadlečíková
a její Bodkulienka (poezie pro děti)
a Renáta Šťastná se svou Retro republikou (naučná literatura pro dospělé). 

Děkujeme všem, kdo se do našeho projektu Autorské čtení s Kulturou21 zapojili. Jsou to Markéta Harasimová, Eva Šranková, Martin Hušák, Martin Koláček, Martina Bittnerová, Hana Militká, Petr Bobek, Ladislav Klimeš, Jiří Halberštát, Milada Šedivá a Vladimír Blažek. Dále jste mohli slyšet Zuzanu Pospíšilovou, Petru Martiškovou, Martinu D. Moriscoovou, Sandru Dražilovou - Zlámalovou, Hanu Militkou a Petru Štarkovou, Jitku Osičku, Maju Kadlečíkovou a Renátu Šťastnou. 

Pokud máte rádi audioknihy, zveme vás i nadále k poslechu pestré směsice, ze které si vybere téměř každý. Všechny příspěvky si můžete kdykoliv zdarma poslechnout na YouTube Kultura21 www.youtube.com/channel/UCHWL4sgWcdy3NdNvdgu4UMA/featured . 

AC K21 3

Ať už si ukázky pustíte sami, nebo se svými dětmi či celou rodinou, přejeme vám pohodové chvíle strávené s Autorským čtením Kultury21.

Těšit se můžete na rozhovory, které postupně s jednotlivými autory plánujeme udělat.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Beroun

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Česko a čtení – jak jsme na tom?

preknizkovano uvodkaZe svého okolí mám pocit, že se čtení buďto naprosto oddáte nebo ho naopak ignorujete. Pavel Trávníček se rozhodl nedat pouze na domněnky a ve svém třetím výzkumu věnovanému čtenářské kultuře v Česku se zaměřil na to, jak často ...


Literatura

Kniha bez hluchých míst, nevhodná na koupaliště

200 prece nezemresPřiznávám, že thrillery nepatří mezi mé oblíbené čtivo a tak jsem si jednu takovou vzala sebou na koupaliště. Záměr byl jednoduchý, budu více ve vodě a knihu si jen tak po chvilkách prolistuji, ať vím o, co jde. Jméno autora mi ta...

Divadlo

Trójanky: původní českou hru o ženách zasažených válkou nastudovaly u Švandů ukrajinské divadelnice

trojanky 200Inscenaci Trójanky inspirovanou antickými motivy i skutečnými osudy současných žen uvede 27. května v premiéře Studio pražského Švandova divadla. Novou českou hru Davida Košťáka vyprávějící o třech hrdinkách z města Trója, které kvůli válce ztrati...

Film

Francouzi se opět představují

festival francouzskeho filmu200Již po devatenácté se ve dnech 23. až 30. listopadu 2016 koná Festival francouzského filmu, a to nejen v Praze, ale také v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Ostravě. V převážné většině se jedná...