Prahu čeká tuto neděli největší demonstrace

Prahu čeká tuto neděli největší demonstrace

Tisk

Dem 2V Praze na Letenské pláni se tuto neděli, 23. června 2019 v 16.30, uskuteční největší demonstrace od roku 1989. Na Letné promluví k demonstrantům řada osobností z kulturního a společenského života.

Po demonstracích na Staroměstském a Václavském náměstí se organizátoři Miliónu chvilek pro demokracii rozhodli svolat demonstraci na Letnou. Odhady organizátorů jsou 200 000 účastníků z celé České republiky. Dosud měly všechny konané demonstrace stoupající tendenci, co se týče počtu zúčastněných lidí jak v Praze, tak i v ostatních městech a obcích ČR.

Dem 1

Přineseme Vám fotoreportáž z této asi největší demonstrace v historii samostatné České republiky.

Dem 3

Foto: Roman Šebek, www.baseprodukce.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Moji nejbližší jsou pro mě na každé premiéře velmi důležití, říká herečka Veronika Bajerová

veronika200V poslední době se s ní setkává především publikum Městského divadla Mladá Boleslav, jehož je Veronika Bajerová členkou. Její herecký talent obsáhne psychologicky propracované temperamentní a rázné ženské typy i postavy komediálního či muzikálového...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Písecký víkend módy a designu 2024: Herečky Darija Pavlovičová a Natálie Halouzková v roli modelek

pisecky vikend mody a designu 200V pražském hotelu Emerald proběhlo focení nového vizuálu pro Písecký víkend módy a designu 2024. Tvářemi letošního ročníku se staly herečky Darija Pavlovičová a Natálie Halouzková a společně podpořily pro...


Literatura

On loví své oběti. Ona loví jeho. Řezník a střízlík

reznik a strizlik200Nakladatelství Kalibr v červnu v Edici světový bestseller vydalo knižní debut Američanky Alainy Urquhart Řezník a střízlík. Svižný a poměrně krátký detektivní příběh dokážete slupnout za jeden večer. Necháte se nalákat?

Divadlo

Tragédie člověka, který neuměl říct NE

netrpelivost-srdce perexPoručík Anton Hofmiller (Petr Matyáš Cibulka) má jednu vlastnost, která mu občas nesmírně komplikuje život: neumí říkat ne. Když se spřátelí s nádhernou Ilonou (Romana Widenková), zdá se, že našel své štěstí.

<...

Film

Chuckyho nevěsta stírá rozdíl mezi roztomilou naivitou a škodolibostí

chuckyho nevestaVolné pokračování filmu Dětská hra s názvem Chuckyho nevěsta (1998) je snad tím nejlepším a zároveň nejsarkastičtějším, co může moderní horor nabídnout. Šikovně se zde stírá rozdíl mezi roztomilou...