S Helenou Vondráčkovou si v Lucerně zazpívali hosté i diváci

S Helenou Vondráčkovou si v Lucerně zazpívali hosté i diváci

Tisk

Vondrackova perexUž po patnácté vyprodala Helena Vondráčková o Vánocích pražskou Lucernu. Hosty jejího svátečního koncertu byli tentokrát Olga Lounová a 4 Tenoři. 

Legenda českého popu během tříhodinového programu zazpívala své největší hity od 60. let do současnosti. Nechyběly ani ty vánoční, jako Hodně štěstí, Bílé Vánoce či Vánoce, Vánoce přicházejí.

Vondrackova 1

„Lidé v Lucerně opět vytvořili překrásnou atmosféru a de facto celou dobu zpívali se mnou a s mými hosty, Olinkou a 4 Tenory. Právě Olinka Lounová bude příští rok hostem mého nového turné Vzhůru k výškám,“ pověděla nám Helena Vondráčková. Tu v Lucerně doprovázela její kapela Charlie Band rozšířená o smyčcovou sekci.

Vondrackova 3

Vánoční koncert Heleny Vondráčkové provázela i vzpomínka na jejího nedávno zesnulého kolegu a kamaráda Karla Gotta. A to jak prostřednictvím promítaných fotografií z jejich společných koncertů v newyorské Carnegie Hall, tak i v písni Bílé Vánoce či v prezentaci Slavíkových hitů Lady Carneval a Už z hor zní zvon v podání 4 Tenorů.

Vondrackova 4

Foto: Roman Šebek, www.baseprodukce.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ozvěny ze Světa knihy/ BB art

BBcomicspoint perex20. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2014 je sice již minulostí, ale protože zde zástupci redakce Kultury21 objevili spoustu novinek a skvělých knižních titulů a naví...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Kate a William v ústecké ZOO

Zoo Usti 200V ústecké ZOO mají jmenovce slavného britského páru. Nejedná se tedy o královskou návštěvu, ale o CARPOMYS THOMAS, tedy velemyš. Sameček William, který  se do Ústí nad Labem dostal z Vídně, se konečně dočkal zkušené partnerky z Ostravy.


Literatura

Město žen – komu věřit ve světě bez víry

mesto_zenBerlín roku 1943, ač to zatím tak nevypadá, blíží se konec války. Nacistická propaganda stále pokračuje ve vychvalováni všech dosavadních válečných úspěchů a slibuje brzké vítězství. Téměř všichni muži jsou na frontě a málokdo se vrátí zpát...

Divadlo

Muzikál Bat out of Hell

bat out of hell2Když jsme se rozhodli pro rodinný poznávací pobyt v Londýně, bylo nám hned jasné, že bychom měli navštívit taky nějaký muzikál. Výběr představení na londýnském West Endu je opravdu velký, a tak rozhodování nebylo...

Film

Film Superžena se představuje v novém traileru

superzena200Už 29. února vstupuje do kin celovečerní film Superžena režisérky Evy Toulové. Romantický snímek o tom, jaké musejí být dnešní ženy superhrdinky, aby v životě uspěly, se představuje v novém traileru plném známých hereckých jmen.

...