Malíř Petr Samek zahájil vernisáž 9.9.2019 v 19.19 hod v Jindřišské věži

Malíř Petr Samek zahájil vernisáž 9.9.2019 v 19.19 hod v Jindřišské věži

Tisk

samek perexVítěz projektu e-moc-e, malíř Petr Samek, v tento mystický čas odstartoval vernisáž své výstavy obrazů. Ta se nachází v galerii, ve 3. patře Jindřišské věže v centru Prahy, a potrvá do 30. září tohoto roku. 

samek 1

Na základě zpracovaného tématu v projektu e-moc-e a v návaznosti prezentace této tvorby, přichází Petr Samek (vítěz letošního 13.ročníku) se souborem maleb v několika celcích, které korespondují s jeho setkáním s pulzujícím městem a vkrádající se zvonkohrou podlahovým prostupem i do galerie historické věže.

samek 2

V titulním šestidílném souboru obrazů „Zahradní prolínání“ jsou tři obrazy prezentovány v projektu e-moc-e. Je to metafora současna volající po klidném závanu lidských vůní, spolu s esencí přírodních krás. Na tento obrazový děj navazuje triptychem „Bytí,“ jenž dotváří spolu s ostatními obrazy „Letní probouzení, Ženský element, Vonící jarem“. Kresbami vyzývá k zamyšlení nad stísněností konzumní společnosti.

samek 4

Expresivně emocionální malba spolu se silnou barevností děl navozuje atmosféru rozvitého květu vydávajícího novou energii uprostřed prostoru.

samek 5

Vernisáž ukončila Jitka Osička svojí performací „Pohybové obrazy“, za kterou sklidila velký potlesk od početných účastníků vernisáže.

www.e-moc-e.cz
www.facebook.com/events/621777104982864/
www.facebook.com/jindrisskavez.cz/  


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nadační fond PRiorita: „Máme rádi filmy a myslíme si, že by bylo dobré, aby se na ně mohli dívat všichni.“

priorita rumlK rozhovoru jsme tentokrát přizvali pana Pavla Hronka z Nadačního fondu priorita. Tento nadační fond pomáhá neziskovým organizacím s médii a aktuálně se podílí na tvorbě audiokomentářů k filmům, o kterých se dozvíte více.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Petr Jedinák a jeho Hidden Pleasures: „A je to fakt vono jo?“

hidden perexPetr Jedinák si říká dekadentní fotograf. Z tak znásilněného slova jako „dekadence“ se člověku otevře kudla v kapse. Když se ještě k tomu dozvíte, že tenhle „dekadent“ fotí dámská přirození… Řekli byste, že je na tuctovost ...


Literatura

Angela Hartfield: Dotek lásky

dotek lasky perexMalá knížečka a výkladové karty. Co bych z této sady nejvíce vyzdvihla? Určitě obrázky. Úžasné ilustrace Josephine Wall jsou něčím, co vám utkví v paměti. Dokonce bych řekla, že její obrázky jsou velm...

Divadlo

Svět podle Amanitas – tentokrát s názvem Destinace

Amanitas divadlo 200Prostranství před pražským Cross klubem se v úterý 29. července promění v tak trochu jiný svět, a to svět nového cirkusu. Budete zde moci shlédnout premiéru pouličního divadla s názvem Destinace v podání skvostných Amanitas.

Film

Severský filmový podzim přinesl dvanáct mrazivých snímků

synove norskaFestival severské kinematografie nabídl pražským divákům od 14. do 18. listopadu celkem dvanáct mrazivých snímků. Deset novinek z posledních dvou let, barevně upravené a rozšířené titulky pro neslyšící a příběhy, které ...