Od kouzelných momentek k nádherným snímkům

Od kouzelných momentek k nádherným snímkům

Tisk

200aChcete fotograficky zaznamenat život své rodiny, ale nevíte, kde začít? Díky průvodci, ve kterém autorka poradí jak dokumentovat život rodiny, dokážeme objevit kouzlo běžného domácího dění.

 

 

 

Každý den života má velký fotografický potenciál; kniha ukazuje, jak obyčejné momenty přetavit na pozoruhodné záběry, k nimž se budeme dlouho vracet. Autorka poskytuje mnoho kreativních nápadů, technických tipů a inspirujících fotografií, které značně přesahují úroveň tradičních aranžovaných snímků. Přitom ukazuje, jak uvolnit bariéry fotografovy tvořivosti a zachytit současnou podobu svých blízkých.

Kniha nabízí rady pro snadné rodinné fotografování, včetně vysvětlení základních funkcí fotoaparátu a pravidel kompozice.

alb

Autorka ve dvanácti kapitolách knihy upozorňuje na kreativní a jednoduché metody, jak najít příležitost ke skvělým rodinným fotografiím. Součástí knihy jsou také mnohé inspirující příběhy a snímky.

Autorkou: khihy je Tracey Clark. Kniha je vhodná pro čtenáře od 15 let a má 160 stran.

Video je nejsilnějším nástrojem pro vyprávění příběhů a komunikaci. Je mnohem jednodušší natáčet video s digitální zrcadlovkou, kterou máme doma, než pořizovat nová drahá zařízení. Ať už natáčíte zážitky z dovolené, rodinná videa nebo pro komerční využití, v této knize nalezneme tipy a návody od profesionála, který poradí, jak pomocí našeho vybavení pořídit ty nejlepší záběry. Naučíme se, jak se vyhnout základním problémům, jako je moc tmavé či přesvětlené video, třesoucí se obraz, neostré záběry nebo nekvalitní zvuk.
Richard Harrington ve své knize nejen ukazuje, jak natáčet skvělá videa s vybavením, které již mátm doma, ale uvádí také množství tipů na cenově dostupné doplňky, které videu dodají profesionální vzhled.

S touto knihou se naučíme, jak ovládnout kompozici a hloubku ostrosti, jak správně zaostřit, jak nastavit zrcadlovku pro snadné a kvalitní zachycení videa, ale i jak uspořádat záběry a připravit je ke střihu.

alb1

Kromě toho autor čtenáře seznámí se základy střihu a ukáže nejlepší způsoby zálohování videí. Nakonec se zájemci dozví, jak sdílet svá videa se známými a zbytkem světa pomocí nejznámějších služeb jako je Youtube, Vimeo, Facebook nebo Twitter. Kniha má 12 kapitol a je doplněna množstvím ilustrací.

Richard Harrington je fotograf, režisér a produkční úspěšných spotů. Žije ve Washingtonu a je členem instruktážního týmu Národní asociace profesionálů ve Photoshopu. Kromě toho pořádá konference, je profesorem na univerzitě a certifikovaným instruktorem Applu a Adobe. Napsal mnoho knih o digitálním videu a digitálním střihu.

Autor: Richard Harrington. Kniha je určena pro čtenáře od15 let a má 280 stran. 

Publikace vydalo nakladatelství: COMPUTER PRESS.




 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Prospěli jsme svému zdraví, zdraví našich klientů a hlavně se chováme šetrně k přírodě, co více si přát“

Tezop 200iskárna EZOP je zlínská společnost, která vznikla už v roce 1993 a od té doby se vyvíjí a upevňuje svou pozici především v oblasti tiskových služeb, reklamy a různých výstavních expozic. Všechny jejich tisky jsou ekologické a víc nejen o nich nám prozr...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Za vysvědčení mají dospělí vstupenku do Muzea Karla Zemana zdarma

Muzeum Karla ZemanaMuzeum Karla Zemana letos za vysvědčení odmění dospělé. Ke každé vstupence pro školáka čeká každého dospěláka na pokladně Muzea jedna vstupenka zdarma. Středa 31. 1. 2024 patří oslavám půlročního školního snažení. Pro každého školáka máme připravenou volnou vstupen...


Literatura

Ekonomický striptýz vám zjeví nahou pravdu

naha-pravda 200Už jste se seznámili s tajuplnou bytostí jménem Ekonomika? Máte-li zájem, zveme vás na velkolepé představení, které pro nás připravili Markéta Šichtařová a Vladimír Pikora ve své knize...

Divadlo

Jaký vliv může mít los na svatební přípravy? To se dozvíte v komedii Lov na losa od 11. října na scéně divadla Palace

lov na losa 200Komedie s názvem Lov na losa se zdá být banálním příběhem snoubenců Elišky a Kamila plánujících společný životní krok – svatbu. Již v začátku se však kolem příprav odehraje smršť bizarních a absurdních situací a celý příběh tak nabírá neče...

Film

Zázraky v České televizi

ct1  perexZázraky se dějí. O tom jsou přesvědčeni autoři podzimního schématu České televize, který se na obrazovkách představí divákům již s prvními zářijovými dny. Zazářit by tak měly vedle stálic především novinky hrané tvorby, kde se dle slov autorů uro...