FOTOEXPO 2019, nejen neotřele oblečené modelky

FOTOEXPO 2019, nejen neotřele oblečené modelky

Tisk

FE perex2Dne 19. 10. 2019 se již tradičně uskutečnil 7. ročník veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO 2019. Konal se v Národním domě na Vinohradech a v nedalekém Arcibiskupském Gymnáziu v Praze. Sešlo se zde kolem 1400 příznivců fotografie z různých koutů republiky. Zájemci si mohli vyzkoušet novinky ze světa fototechniky a dalšího příslušenství předních značek. Nechyběli ani zástupci z oblasti tisku a tiskových médií. 

 

V ceně vstupenky bylo možné zhlédnout několik zajímavých přednášek současných fotografů, kteří mají ohlas i v zahraničí. Velkým lákadlem se stala beseda Jana Šibíka s názvem Revoluční rok 1989, po které následovala autogramiáda jeho nové knihy na stejné téma.

FE 3

Dále pak zde, mimo jiné svou tvorbu prezentovali v hlavním přednáškovém sále Adolf Zika a Jan Šmíd.

FE 1

Za příplatek se také mohli zájemci aktivně účastnit různých lákavých workshopů, které vedli fotografové, jako např. Vlastimil Kula, Jan Tichý nebo Daniel Řeřicha.

FE 4

V Majakovském sále se na pódiu při programu Acrobatic a Glamour Stage střídaly neotřele oblečené modelky, které bylo možno volně fotografovat, což vzbudilo velký zájem. Avšak své modelky a modely měli u svých stánků i zástupci velkých značek vyrábějící fototechniku.

FE 6

V rámci festivalu FOTOEXPO 2019 byl také vyhlášen FOTOTALENT 2019. Jednalo se již o 6. ročník této fotografické soutěže, do které bylo přihlášeno přes 600 fotografií na různá témata. Přední příčku obsadili zajímaví autoři, jako např. Peter Čech v kategorii Pulsující příroda, který je znám zejména svými poutavými snímky z prostředí Prahy.

FE 2

Fotofestival byl jako vždy velmi zdařilý, hlavně z hlediska pestrosti programu a skvělé prezentace všech vystavujících značek, firem a významných fotografů.

FE 5

www.fotoexpo.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Socha: „Vyslovení nejdelšího dinosauřího rodového jména Micropachycephalosaurus? To už mi problémy dávno nedělá.“

vladimir socha 200Vladimír Socha je český publicista, pedagog a paleontolog, autor populárně naučné literatury a popularizátor paleontologie i přírodních věd jako takových. Po absolvování přírodovědného gymnázia vystudoval Univerzitu Hradec Králové (20...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Plakát jako zrcadlo moderních dějin

200vCentrum současného umění DOX v Praze uvádí výstavu Plakát v souboji s ideologií 1914-2014. Několik set exponátů pocházejících z českých i světových sbírek představuje pestrou škálu s politikou či sociální kritikou souvisejících plakátů, od ukázek klasické vál...


Literatura

Kathryn Danceová opět zasahuje

zapad200Jeffery Deaver se pohybuje na literárním poli už pěknou řádku let. Dávno není jen tím, který napsal Sběratele kostí. Vedle legendárního vyšetřovatele Lincolna Rhyma vytvořil i neméně populární policistku Kathryn Danceovou. A právě její čtvrtý případ ...

Divadlo

Jára Cimrman na Vás dýchne v několika českých kinech

jara cimrman ceske nebeGénius samotný se nám ukáže skrze Divadlo Járy Cimrmana, které slaví 45 let od svého založení. U této příležitosti dojde 4. října k historicky prvnímu přímému satelitnímu přenosu z České republiky, díky kterému se na p...

Film

Anna, Elsa a Olaf slaví Vánoce

Vanoce s Olafem 1Princezna Anna a královna Elsa připraví pro obyvatele Arendelle nádhernou vánoční oslavu. Všichni však odejdou brzy, protože si chtějí užít své vlastní váníční tradice. Anna a Elsa si uvedomí, že na na rozdíl od ostatních ony d...