Šmrncovní mohou být ženy každého věku i tvaru. Na módní přehlídce to předvedly!

Šmrncovní mohou být ženy každého věku i tvaru. Na módní přehlídce to předvedly!

Tisk

Modni prehlidka perexŠmrncovně oblečené mohou chodit ženy jakéhokoli věku a postavy. Každá z nich také může vstoupit na přehlídkové molo. To mimochodem dokázaly v rámci karlínské módní přehlídky, kdy po červeném koberci chodily společně s muži. Všichni prezentovali hity letošního léta.


Majitelka butiku mARTina, kde se prodává především česká a slovenská móda, Martina Kaňková tím chtěla mimo jiné ukázat, že šaty, kalhoty, kabátky nebo šperky mohou slušet každému, netřeba se stydět, stačí jen vybrat vhodný model. "Každá žena je krásná, důležité je mít se ráda a vidět to. Věk je jenom číslo," řekla návrhářka, stylistka a fotomodelka Martina Táborská.

Modni prehlidka 1

Sluší to mladým i zralým
A po molu, které bylo v podobě červeného koberce instalováno ve vnitrobloku (tedy mezi karlínskými domy), začaly opravdu chodit ženy různého věku i postavy, některé doprovázené muži. Přehlídka působila přirozeně, nikdo se nebral příliš vážně, nikdo si na nic nehrál, přitom oblečení na každé z žen i na mužích vyniklo. "Sluší to mladým i zralým ženským," řekla Táborská, podle které je každá žena královnou. Některé měly k oděvu i doplněk v podobě bižuterie nebo kabelku.

Modni prehlidka 2

Lichotivá móda pro všechny
"Nesnažíme se za každou cenu vytvářet avantgardní modely, ale lichotivou módu pro všechny věkové kategorie a všechny tvary postav," zdůraznila už v pozvánce na přehlídku Kaňková. Podle modelů bylo vidět, že hitem letošního léta je především pestrost - hodně sladěných barev a vzorů.

Modni prehlidka 3

Na úvod i závěr zazpívala jazzová zpěvačka Jana Švenková, několik šťastlivců, spíš šťastlivkyň, bylo vylosováno a domů si odneslo malovanou lžičku, bižuterii, křišťálové sklenice, parfémy nebo třeba víno.

Foto: archiv butiku mARTina


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jazz zpívám ráda právě kvůli improvizaci

archiv Marta MarinováZpěvačka, skladatelka, herečka, rozhlasová moderátorka, vystudovaná učitelka, Marta Marinová, přiznává, že živit se tím, co má ráda, považuje za velké štěstí. Hudba ji baví od dětství – začínala houslemi, ke kter...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Do konce roku představí Robert Rohál svou fotografickou tvorbu v Brně a Kroměříži

foto perexInteriér kavárny Podnik Café Bar v centru Brna zdobí od 14. října patnáct černobílých fotografií s ženskými portréty, jejichž autorem je Robert Rohál. Zatímco začátkem léta mu vyšla faktografická kniha o Heleně Vondráčkové, podz...


Literatura

Co se dělo pod zámkem? Za zavřenými dveřmi?

Pod zamkem, perex

V momentě, kdy mi došlo, že název nové knihy od Joty Pod zámkem, neznamená v podzámčí, ale za zavřenými dveřmi, začala mnou cloumat typická ženská vlastnost, zvědavost. Tu ještě umocnila obálka, ze které na m...

Divadlo

Listopad ukáže prezidenta USA bez kalhot!

listopad200Myslíte si, že politika může být jen nudná a dokáže člověka jenom rozčílit? A co takhle sám prezident Spojených států amerických? Velevážená a celosvětově uznávaná osoba nemusí být jen taková, jakou ji známe z televize. Ve hře Listopad

Film

Cesta na Měsíc znovu po 110 letech aneb pojďme 6. 9. 2012 na premiéru unikátního, dokumentárního filmu!

cesta na mesic plakatKdo by neznal obrázek měsíční tváře se zabodnutým projektilem v oku? Který z kluků nečetl román Julese Verna a kdo by neznal díla H. G. Wellse? A kdo by neslyšel o slavném ztraceném, zničen...