Křest knihy Jiří Krampol „Já a mých 222 dokonalých přátel“

Křest knihy Jiří Krampol „Já a mých 222 dokonalých přátel“

Tisk

Krampol perex
V nakladatelství Práh vyšla kniha Miloše Schmiedbergera k 80. narozeninám Jiřího Krampola „Já a mých 222 dokonalých přátel“.

 

K 2

Za přítomnosti autora knihy, Jiřiny Bohdalové, Karla Gotta, Milana Drobného a dalších hvězdných osobností ji 18. září 2018 pokřtil sám Jiří Krampol  v Casinu Magic Planet Vestec.

K 9

Kniha se věnuje popisu toho nejzajímavějšího z natáčení legendárního pořadu Nikdo není dokonalý a je v ní přes 700 zajímavých fotografií.

K 10

Ještě než se přistoupilo k samotnému křtu, podepsal Jiří Krampol velký fotoobraz J. P. Belmonda od autora Romana Řeháka. Tomuto úžasnému francouzskému herci propůjčil Jiří Krampol svůj hlas v neméně skvělém dabingu.

K 6

Přinášíme Vám malý fotoreport z této zajímavé události.

K 3

K 5

K 4

K 7

K 8

K 11

Foto: Roman Šebek, www.rosefoto.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Zazpíváme na podporu léčby rakoviny, pomůžete?“ ptá se Hynek Tomm

Koncert200Hynka Tomma zná veřejnost jako romantického tenora s láskou k hudbě a zpěvu. Teď ale nosí v srdci bolest z odchodu milované maminky. Slávu utlumila ztráta, ale život musí jít dál. Hynek se rozhodl pomáhat lidem, kteří trpí nemocí, která mu sebrala ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Za oknem je koronavirus aneb povídky, které pomáhají potřebným

covidSbírka povídek s příznačným názvem Za oknem je zajímavý a záslužný počin Aleše Palána a nakladatelství Prostor. 19 známých českých autorů poskytlo své povídky s tématem nákazy a izolace bez nároku na honorář. A 19 % z prodej...


Literatura

Ke knize Motýl v pavučině si připravte kapesníčky

motyl v pavucine200V nakladatelství Rosier vyšla velmi citlivá a silná kniha Motýl v pavučině od Jiřího Ventluky.

 

...

Divadlo

Umělkyně světových parametrů mají kromě talentu vždy něco navíc

perex hvezdyMám rád umělce, ale nejvíc asi ty, kteří něco umějí, a přitom si na nic nehrají. Vypadá to jako protimluv, ale možná mi rozumíte. A pak mám rád umělkyně, které – ačkoliv jsou talentované, inteligentní a krásné – ma...

Film

Sacha Baron Cohen stvořil nejroztomilejšího Diktátora v dějinách

altWadíja je malá zemička v subsaharské oblasti, která ke své existenci potřebuje pevnou ruku diktátora. Alespoň je o tom pevně přesvědčen Aladín (Sacha Baron Cohen) – po smrti Kim Čong Ila je posledním mohykánem mezi diktátory a ...