Prodej tašek s designem Lukáše Macháčka podpoří LGBTQ+ komunitu

Prodej tašek s designem Lukáše Macháčka podpoří LGBTQ+ komunitu

Tisk

LGBTQ perexČerven patří tradičně oslavě diverzity a rovnosti LGBTQ+ komunity. Na podporu měsíce hrdosti – Pride month – vytvořil talentovaný český designér a módní návrhář Lukáš Macháček design pro látkové tašky s mottem ALL DRESSED IN LOVE. Výtěžek z jejich prodeje poputuje na podporu organizací zaměřených na osvětu, pomoc a práva LGBTQ+ komunity. Charitativní tašky jsou od začátku června k zakoupení na Informačním centru štěrboholské Fashion Arena Prague Outlet, která celou aktivitu iniciovala.

Projekt na podporu LGBTQ+ komunity připravila evropská síť outletových center VIA Outlets, jejíž součástí je i pražská Fashion Arena Prague Outlet. Každé z jedenácti outletových center po celé Evropě si vybralo svého designéra, kterému svěřilo vytvoření originálního grafického návrhu Pride bag. Všechny zrealizované návrhy jsou pak až do 7.7. k vidění ve všech jedenácti evropských outletových centrech VIA Outlets v rámci unikátní pride výstavy.

Pražská Fashion Aréna si vybrala Lukáše Macháčka, který se do vizuálu tašky nebál použít velmi osobní prvek vyzývající k bezpečnému chování s ohledem na ochranu sebe i svých sexuálních partnerů. „Zvolil jsem pro toto poselství stylový černý kondom s nápisem ALL DRESSED IN LOVE, který odkazuje na několik atributů spojených s duhovou komunitou. Zaprvé je oblečení důležitým faktorem pro vyjádření osobnosti, zadruhé je metaforou pro používání kondomů a zatřetí odkazuje na znělku kultovního filmu Sex ve městě. Součástí grafiky je fotka mojí ruky s tetováním LOVE & HOPE,“ vysvětluje designér Lukáš Macháček.

LGBTQ

Limitovaná edice látkových tašek vyzývajících k bezpečnému sexuálnímu chování je v prodeji od 6. června do 7. července pouze v Informačním centru štěrboholské Fashion Arena Prague Outlet. Tašku z limitované edice 500 kusů si budou moci zákazníci zakoupit za 399 Kč. Výtěžek z prodeje podpoří organizaci ILGA (Mezinárodní asociace pro práva LGBTQ+) a Dům světla České společnosti AIDS pomoc, což je charitativní organizace věnující se osvětě a pomoci lidem žijícím s HIV/AIDS a jejich blízkým. Hrdým nošením tašky na veřejnosti může kdokoli přispět k významnému posunu ve prospěch zdraví a osvěty LGBT+ komunity.

V poslední době si nejen umělci, ale také zaměstnavatelé začínají uvědomovat, že rozmanité pracovní týmy přináší firmám přidanou hodnotu v podobě neotřelých nápadů a různých pohledů na věc.

Pozitivní vliv smíšených pracovních skupin na produktivitu a kreativitu týmů potvrzují mnohé vědecké výzkumy. Díky diverzitě a jedinečnosti členů týmu mohou vznikat inovativní produkty, služby a řešení, ze kterých prosperuje celá společnost.

Jednou z uvědomělých firem je nejnavštěvovanější české outletové centrum Fashion Arena Prague Outlet. „Věřím, že díky diverzitě našich zaměstnanců dokážeme lépe porozumět našim zákazníkům. K příležitosti duhového měsíce jsme spojili své síly s odvážným českým designérem Lukášem Macháčkem a představujeme limitovanou edici tašek Pride bag. Nejde jen o tento projekt, v našem outletovém centru podporujeme diverzitu společnosti a rovnost všech lidí dlouhodobě. Vytváříme prostor pro dialog a zaměstnáváme lidi bez ohledu na pohlaví, orientaci nebo genderovou identitu,“ říká Lenka Čapková, ředitelka outletového centra Fashion Arena Prague Outlet.

LGBTQ2

V červnu se po celém světě konají různé akce proti diskriminaci a nespravedlnosti. V každé zemi, kde je zastoupena síť outletových center VIA Outlets, se oslavuje Pride month ve spojení s výtvarnou tvorbou místních umělců vytvořených speciálně pro tuto příležitost. Generální ředitel společnosti VIA Outlets Otto Ambagtsheer doplňuje mezinárodní rozměr aktivity: „Iniciativa BE PROUD, BE YOU je připomínkou, že je třeba být vždy sám sebou, a být hrdý na to, kým jste. Pride month je nejen oslavou, ale také upozorňuje na pokrok, který je stále potřebný k vytvoření světa, kde nikdo nebude pronásledován, utlačován ani diskriminován kvůli své sexuální orientaci nebo genderové identitě.“

Ačkoliv v posledních desetiletích došlo k významným pokrokům v boji za práva LGBTQ+, komunita se stále potýká s diskriminací a omezením svých práv po celém světě včetně sousedního Polska nebo Maďarska. Ve všech případech má diskriminace negativní dopad na kvalitu života členů znevýhodněných skupin. ,

Rovná práva LGBTQ+ komunity celosvětově prosazuje Mezinárodní asociace ILGA, která zastřešuje přes 700 organizací v 54 státech světa. Výkonná ředitelka ILGA-Europe Evelyne Paradise popisuje prospěšnost Pride projektů: „Přestože v oblasti práv leseb, gayů, bisexuálů, transsexuálů a intersexuálů došlo k velkému pokroku, situace LGBTI komunit v celé Evropě zůstává křehká a jejich práva jsou přímo napadána nejen v zemích, kde se rozmáhají nenávistné projevy, ale i tam, kde panuje všeobecné přesvědčení, že LGBTI lidé jsou postupně přijímáni. Abychom zajistili, že v současné situaci bude pokračovat skutečný pokrok směrem k rovnosti, potřebujeme podporu odhodlaných spojenců napříč sektory. Proto jsme rádi, že můžeme spolupracovat s prodejnami VIA Outlets na získávání životně důležitých finančních prostředků a zvyšování povědomí a přinášet poselství o přijetí a inkluzi do jejich center v celém regionu."

LGBTQ1

„Těší nás, že se společnost VIA Outlets rozhodla podporovat diversitu a rovnost a přispět v rámci této akce také na činnost Domu světla České společnosti AIDS pomoc, která se už 33 let v ČR stará o lidi žijící s HIV a jejich blízké. Rovnost je totiž velmi důležitá také pro lidi žijící s HIV, kteří jsou ve společnosti, a někdy i ve vlastních rodinách, stáje ještě diskriminováni a stigmatizováni,“ říká Jiří Pavlát, ředitel České společnosti AIDS pomoc a dodává: „HIV je stále vážné a zatím nevyléčitelné onemocnění, ale pokud se podchytí včas a začne se s léčbou, HIV pozitivní člověk může prožít plnohodnotný život, jako lidé bez HIV, dožít se spokojeného stáří. Při správné léčbě hladina HIV viru v krvi pacienta klesá na nezjistitelnou úroveň (nezjistitelný = neinfekční (N=N), Undetectable = Untransmittablea (U=U)) a člověk se stává neinfekční pro své okolí, což znamená, že nemůže nakazit svého sexuální partnera, může založit rodinu a mít zdravé děti.  

www.fashion-arena.cz 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Brabec: Conneryho miluju, ale naštval mě, pacholek! (1.část )

Brabec perexNa rozhovor se skvělým hercem a znamenitým dabérem Vladimírem Brabcem jsem dorazila s asi 20 minutovým zpožděním. Dole mi otevřela jeho manželka a poslala mě nahoru – prý už na mě čekají a ona že...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

„Věříme, že i postiženým dětem budeme moci brzo udělat svět hezčí,“ tvrdí zakladatelky MŠ Hvězdička v Roudnici nad Labem

skolka perexKatka Nováková a Ivica Sedláková. Dvě maminky, které před třemi lety v Roudnici nad Labem založily mateřskou školku. S dětmi pracují pomocí (v Česku zatím nepříliš známé) „Montessori metody.“ O co konkrétně jde? A...


Literatura

Chcete se bát? Povídky Dauphne du Maurier vám to umožní

ptaci a jine povidky 200V únoru vydalo nakladatelství Motto povídkovou knihu britské autorky Dauphne du Maurier s názvem Ptáci a jiné povídky. Ano, ti slavní Ptáci, kteří tak proslavili jejího krajana, režiséra Alfreda Hitchcocka. Takže asi tu...

Divadlo

Návod na přežití v Divadle MANA: o lásce, naději a síle přátelství

Navod na preziti 200Návod na přežití - to je dubnová novinka, kterou připravuje divadlo MANA v pražských Vršovicích. Návod na přežití, je dojemná tragikomedie o stáří a nemoci, ale hlavně o životním nadhledu a nezdolném optimismu se skvělými herečkami...

Film

Univerzální a stárnoucí Rambo

rambo do pekla a zpetFilm Rambo: Do pekla a zpět (2008) ukončuje velké putování hrdiny, pro něhož bylo celý život největším oříškem, jak se dostat z místa na místo nebo se někde v klidu usadit, aniž by přitom musel pozabí...