Nadační fond ASANTE KENYA založila moderátorka Lejla Abbasová

Nadační fond ASANTE KENYA založila moderátorka Lejla Abbasová

Tisk

kena perex Činnost nadačního fondu Asante Kenya spočívá ve zprostředkování pomoci projektům v Keni zabývajících se vzděláváním a podporou dětí s těžkými životními osudy. Tyto děti žijí na hranici absolutní bídy nebo jsou nakaženy virem HIV/AIDS, případně jsou úplní sirotci, jež přišli o své rodiče právě díky HIV/AIDS.

 

 

ASANTE KENYA podporuje i dva zemědělské projekty, které svým fungováním a prodejem výpěstků taktéž nepřímo podporují děti závislé na ekonomické situaci svých rodičů a prarodičů. ASANTE KENYA dále spolupracuje s projektem, který se zaměřuje na problematiku ženské obřízky. 

Pod záštitou ASANTE KENYA se sdružuje 13 projektů (jejich seznam a popis najdete na www.asantekenya.cz). Všechny navštěvuje na svoje vlastní náklady dvakrát ročně Lejla Abbasová. Na místě ve spolupráci s vedoucími projektů zhodnotí situaci a jejich pokrok za uplynulou dobu. Společně s nimi vytvoří seznam toho nejdůležitějšího co daný projekt potřebuje a také společně potřebné položky nakoupí. V případě výstavby školy jedná Lejla Abbasová i s místními staviteli, konzultuje plány, nakupuje stavební materiál a uzavírá smlouvy. Tímto je zaručena absolutní transparentnost vybraných prostředků. Každý z projektů je na jiné kvalitativní úrovni, přesto jsou všechny stále ve velmi složité ekonomické situaci.

kena skola

Všechny projekty fungují na bázi téměř stoprocentního dobrovolnictví svých zakladatelů a s téměř žádným přísunem financí nutných pro jejich elementární fungování. Cílem Asante Kenya je přiblížit všechny stejnému standardu, kdy si budou schopny skrze vlastní podpůrné aktivity generovat stálý finanční příjem a tím primárně podporovat svojí původní činnost již nezávisle na podpoře okolí. 

kena zeny

Z obdržených finančních příspěvků musí projekty během následujícího půl roku zainvestovat 10% darované částky a při další návštěvě doložit tuto investici, případně i její ekonomickou úspěšnost. K tomuto kroku jsme se rozhodli jako k motivačnímu prvku spolupráce mezi projekty a Asante Kenya.

Celá myšlenka spolupráce je totiž koncipována jako aktivní přístup obou stran, ne jednostranného donorství a iniciativy nadačního fondu a jeho sponzorů.

Pokud chcete i vy pomoci, věřte, že i malý finanční obnos udělá na projektech Asante Kenya zázraky. Číslo sbírkového účtu je 1211009464/5500.

Společnost Zasilkovna.cz podpoří charitativní činnost Lejly Abbasové v rámci netradičního spojení internetového obchodu a logistiky s neziskovou organizací.

Zakoupením doplňků z e-shopu www.imana.cz může každý přispět na dobrou věc, pomoci africkým dětem a díky Zásilkovně ušetřit za poštovné. Zasilkovna.cz poskytne zcela zdarma veškeré logistické služby a výdejní místa pro společný projekt nadačního fondu Lejly Abbasové Asante Kenya a neziskové organizace Njovu o.p.s

kena sperky

„Neziskový projekt imana.cz nás oslovil především tím, že nabízí své zboží prostřednictvím internetového obchodu, což je u neziskových projektů zatím netradiční cesta. E-shopu imana.cz poskytneme veškeré služby Zásilkovny zdarma, tj. kompletní distribuci produktů, možnost vyzvednutí výrobků v celé své síti výdejních míst Z-point na území Česka a Slovenska a veškeré služby doplňkové služby včetně reklamačního asistenta.“ vysvětluje Simona Kijonková, marketingová manažerka Zásilkovny a dodává: „Vzhledem k poštovnému zdarma si může něco malého objednat skutečně každý a přispět tak celou částkou na pomoc africkým dětem.“

Internetový obchod imana.cz nabízí českým zákazníků tradiční africké šperky z Keni a Zambie.

Veškerý výtěžek z prodeje šperků a doplňků z e-shopu www.imana.cz putuje na podporu všech třinácti rozvojových vzdělávacích projektů v těchto dvou zemích. 

Nezisková organizace Njovu o.p.s. se zaměřuje na rozvojovou pomoc v jihoafrické Zambii. Realizujeme dlouhodobé projekty s cílem poskytnout zázemí sociálně slabším dětem. Pro mládež a dospívající, kteří dokončili základní nebo střední školu, poskytuje tato organizace odborné vzdělání, které zvýší jejich šanci uplatnit se na trhu práce. 

Obě organizace se zaměřují na pomoc sociálně slabým africkým dětem na území Keni a Zambie.

Nadační fond Asante Kenya aktuálně podporuje 13 projektů v Keni. Tento projekt, fungující na dobrovolnické bázi, podporuje hlavně vzdělanost dětí, podílí se na výstavbě škol, internetových kaváren a pomáhá dívkám utíkajícím před ženskou obřízkou.

kenya logo

Zdroj informací a foto: www.asantekenya.org


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Lákají nás spíše neznámí autoři“, říká majitel aukční síně Tomáš Hejtmánek


hejtmanek perexV pražské galerii Arthouse Hejtmánek aktuálně probíhá výstava děl sochaře a malíře Milana Beránka. Podařilo se nám vyzpovídat majitele aukční síně, pana Tomáše Hejtmánka. Jaké byly začátky jeho kariéry a jaké lákadlo chystá pro zájem...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jaká jsou utajená zákoutí města?

mesto naruby perexNakladatelství Academia přispěchalo s dotiskem teprve loni vydané knihy MĚSTO NARUBY, mapující před lidskými zraky více či méně skryté (velko)městské lokality. Proto bývají zpravidla neudržované, zarostlé, zdivočelé, obývané rů...


Literatura

Tři hodiny v ZOO

 

Tři hodiny v ZOO, perexNapínavý thriller z prostředí zoologické zahrady zní velmi lákavě. Matka s malým dítětem prchající před šílenými střelci, všude okolo dravá zvěř a pomoc v nedohlednu. Tak tuhle knihu mám chuť číst ihned, jak se dozvídám o jejím vydán...

Divadlo

Experimentující Divadlo Líšeň zve začátkem podzimu Pražany na dvojici politicky angažovaných her

lisen 200Dvojici politicky angažovaných inscenací z projektu Provokující divadlo uvede zkraje podzimu v Praze experimentální brněnské Divadlo Líšeň. 25. září půjde o ceněnou jevištní reportáž o putinovském Rusku s názvem PUTIN LYŽUJE, na niž naváže beseda s in...

Film

Znovu ožívá Prokofjevova pohádka Péťa a vlk

petr-a-vlk 200Česká televize zase prokázala ignoranci v používání názvů. Pod drnčivým, neosobně znějícím, protože z angličtiny přeloženým titulem Petr a vlk se totiž skrývá Prokofjevova skladba odjakživa ...