Pražské městské části podpoří recyklaci drobného vysloužilého elektra

Pražské městské části podpoří recyklaci drobného vysloužilého elektra

Tisk
kontejneryNa podporu správného třídění drobného elektrozařízení vznikl ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy projekt „Praha v červeném“, který startuje na začátku června a potrvá až do konce srpna 2017.

Cílem projektu je podle společnosti ASEKOL seznámit občany s červenými kontejnery a správným postupem při recyklaci drobných a již nepotřebných elektrospotřebičů, které dnes představují jeden z nejrizikovějších odpadů.
Během těchto tří měsíců budou mezi sebou soutěžit všechny městské části v množství nasbíraného elektrozařízení. Městská část, která za léto nasbírá nejvíce kilogramů, bude oceněna certifikátem ASEKOL a věcným darem, který poputuje do vybraného potřebného zařízení v dané městské části.
O červených kontejnerech ASEKOL a o tom, jak správně recyklovat vysloužilé elektro, se mohou zájemci dozvědět více také v rámci Festivalu sportu, který se uskuteční 22. 6. ve Žlutých lázních v Praze.     ASEKOL a.s., je nezisková společnost, která od roku 2005 provozuje kolektivní systém zpětného odběru elektrozařízení.  Zajišťuje zpětný odběr elektrozařízení ve všech oblastech, např. výpočetní, telekomunikační a kancelářské techniky, spotřební elektroniky, elektrického nástrojů, nářadí, hraček a vybavení pro volný čas a sport, přístroje pro monitorování a kontrolu a výdejní automaty.
ASEKOL má uzavřeny smlouvy o zřízení míst zpětného odběru s více než 4 600 městy a obcemi a 3 000  opravnami a prodejnami elektro. Další tisíce sběrných míst vznikly díky vývoji a instalaci různých druhů kontejnerů na drobná elektrozařízení. Díky síti více než 15 994 sběrných míst zajišťuje společnost ASEKOL nejhustší sběrnou síť vysloužilých elektrozařízení ze všech kolektivních systémů v ČR i v Evropě.
 
kontejnery

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jak se zrodily dárkové knihy od Milju

Milju perexStudentka psychologie Žaneta Krčilová založila značku Milju.Věří, že základem šťastného života jsou kvalitní vztahy a přeje si, aby lidé věnovali více času a péče právě jim. Je autorkou dárkových knih, které lze kreativně dotvářet. Její posled...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Udělejte radost blízkým udržitelnými dárky

darky 200Přinášíme tipy na udržitelné dárky, které můžete svým blízkým darovat na Valentýna, Mezinárodní den žen, Den matek či při jakékoliv jiné příležitosti. Nebo prostě jen tak z lásky k planetě nebo s láskou k sobě.

...

Literatura

Konec starých časů a Začátek nové éry

Carmen KornZávěrečným dílem, navazujícím na předchozí Dcery nové doby a Konec starých časů, vrcholí trilogie Sága jednoho století. S hlavními hrdinkami se s...

Divadlo

Městské divadlo Brno představuje tituly pro sezónu 2024/2025

mdb 200Stanislav Moša, ředitel MdB říká, že v divadelní sezóně 2024/2025 pro diváky připraví celkem 9 inscenací. Pět z nich bude uvedeno na Činoherní scéně, čtyři pak na Hudební scéně. Jedna z nich bude premiérou českou a hned 3 (!) uvedou ve světové premiéře. „D...

Film

FILM POD NADVLÁDOU IDEOLOGIE A POLITIKY

FILM film-a-politika perexDávný bonmot praví, že film šíří politiku, i když dává okatě najevo, že s politikou nemá nic společného. Stačí si vybavit české protektorátní komedie, které dodnes rozdávají zábavu plnými hrstmi. Zejména ty zasazen...