Češtinu a projev Libora Boučka i Karla Kašáka ocenil herec a známý rétor Jan Přeučil

Češtinu a projev Libora Boučka i Karla Kašáka ocenil herec a známý rétor Jan Přeučil

Tisk

B-E perexKdyž se sejdou dva moderátoři a k tomu i známý profesor a rétor, je to vždycky trochu riziko. Herec, pedagog a rétor Jan Přeučil ale jejich češtinu ocenil. Řeč je o Liboru Boučkovi a Karlu Kašákovi. Jeden byl jako host, druhý provázel dětským dnem školy B-Englis v v Králově Dvoře, kam je pozvala ředitelka a majitelka ZŠ a MŠ B-English Barbora Novotná.

 

„Jsem ráda, že se tu sešli skvělí lidé, kteří jsou našim dětem z mateřské i základní školy vzorem. Tedy Libor Bouček, kterého považuji za naprostou moderátorskou jedničku a Karla Kašáka, který je služebně mladší, ale taky má skvělý projev," svěřila se Novotná.

B-E dd2023-0305

„Já před pány Boučkem a Kašákem smekám svůj klobouk. Velmi oceňuji tu krásnou brilantní češtinu, tu výslovnost, tu dikci. Zkrátka, oba vědí řemesle to podstatné, a je to radost poslouchat jejich projev," složil poklonu Jan Přeučil, který do Králova Dvora přijel i s manželkou Evou Hruškovou a vyženěným synem, hercem Zdeňkem Rohlíčkem. Ti v rámci Dětského dne zahráli pohádku, s nimiž jezdí po celé republice.

B-E dd2023-0348

„Je to pro mne pocta, že takový profesionál, jako je Jan Přeučil mne pochválí. Moc si toho vážím. Myslím si, že je důležité, abychom my moderátoři uměli dobře mluvit. Aby nám bylo rozumět, a pokud jsme dobrými vzory pro děti, což je naše budoucnost, pak mně to o to víc těší. Dětský den jsme si náramně užili," řekl Bouček.

B-E dd2023-0277

Karel Kašák, který zatím vlastní děti nemá, ale je strýčkem syna své slavné sestry a Missky Veroniky Kašákové si akci pochvaloval. „Byla to pohoda, skvělá nálada a pan Přeučil byl skvělý, i to, jak si ve svém úctyhodném věku rozuměl s malými dětmi".

B-E dd2023-0028

Společně pak všichni pokřtili knihu Ready do školy, která připraví děti nejen na vstup do základní školy ale i do života, díky zaměření na oblast emoční inteligence a hodnot, které prohlubují poznávání okolního světa.

Oba projekty spojuje Bára Novotná, majitelka B-English a autorka publikace. Publikací provádí její dcera MIA.

Foto: B-English

 

Info o knize:

Informace k publikaci Ready do školy s radostí – komplexní příprava do školy i na život

Ready do školy je unikátní soubor komplexní přípravy čtyř pracovních sešitů určených dětem ve věku od 5 do 7 let jako podpora v jejich rozvoji. Publikace je ideálním materiálem pro děti na přechodu z mateřské do základní školy.

Obsah sešitů připravuje děti na další životní etapu a nejen to. Sešity pokrývají jak oblasti vzdělávací, odpovídající obsahu pro předškolní vzdělávání, tak oblasti emoční inteligence a hodnot, poznání vlastního já a porozumění svým emocím. Úkoly jsou zaměřeny na klíčové kompetence v oblasti školní připravenosti, obsahují úkoly na tvořivost, kritické myšlení, fyzickou zdatnost, schopnost starat se o sebe a logicky přemýšlet. Obohacováním praktické zkušenosti zvyšují využitelnost toho, co se dítě naučí.

Důraz je také kladen na pozitivní vztah k přírodě, na respekt a empatii vůči starším generacím skrz nové znalosti, dovednosti a zkušenosti. Sešity jsou obohaceny o výuková videa s názornou ukázkou.

V čem je publikace unikátní:

Publikace obsahuje pouze vlastní, kreslené obrázky, které vznikaly na míru projektu.

Testování úkolů probíhalo společně s dětmi.

Nové věci se děti učí v souvislostech – opakující se prvky fixují získané dovednosti a učí dítě vidět věci z různých úhlů pohledu.

Publikace obsahuje úkoly zaměřené na klíčové kompetence v oblasti školní připravenosti. Pracovní listy se skládají z úkolů na tvořivost, kritické myšlení, fyzickou zdatnost, schopnost starat se o sebe a logicky přemýšlet.

Publikace umožňuje nácvik emočních a sociálních dovedností.

Úkoly jsou zaměřené na poznávání vlastního já a porozumění vlastním emocím.

Zadání podněcuje děti k aktivnímu postoji k životu, k přírodě a ke starším generacím.

Sešity obsahují interaktivní prvky.

Barbora Novotná založila vlastní netradiční mateřskou školu, kterou postupně rozšířila i o školu základní. Dnes její B-English vzdělává v Králově Dvoře děti a žáky od dvou do patnácti let. Bára se nadále věnuje projektům se zaměřením na děti a je viceprezidentkou v Českomoravské asociaci podnikatelek a manažerek.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Strašně nerad se vzdávám, říká textař a zpěvák Vlady Gryc

vlady gryc perexZpívající textař, který se už před lety odstěhoval z Česka do Německa. To je Vlady Gryc. Zpívání, textařinu a muziku ale nikdy neopustil, naplno se tomu i věnuje Berlíně, kdy už nějaký čas žije. Přitom je v čilém pracovním kontaktu ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

ZVÍŘATA SLAVÍ 20 let

zvi 200Občanské družení „Svoboda zvířat“, jako nejstarší instituce působící v České republice, začínající ve formě sítě aktivistů, ochraňuje práva zvířat již 20 let. Záměrně den jejich oslav připadl na Mezinárodní den zvířat – 4.říjn...


Literatura

Jiný pohled na život autora Malého prince

pameti ruze perexV roce 1930 se v Buenos Aires seznámila Consuelo, která byla v pařížských literárních kruzích zvaná „malá sopka ze San Salvadoru“, s letcem a autorem neúspěšné prvotiny Antoinem. Z Antoina se později stal slavný spisovatel Antoine...

Divadlo

Komiksovou komedii se špetkou černého humoru uvede Divadlo na Vinohradech

vinohrady200Daniel Majling je autorem hry Láska! Prsty! Salman Rushdie!, kterou uvede v premiéře v sobotu 4. června ve Studiové scéně Divadlo na Vinohradech. Představení, které se hraje v překladu a dramaturgii Vladimíra Čepka, režíruje Barbora Mašková a vin...

Film

Dějiny filmové hudby pro každého

dejiny filmove hudbyV téměř každém filmu slyšíme znít hudbu, ať již pochází z nějakého zdroje, který lze v kontextu obrazu rozpoznat, nebo naopak tvoří toliko zvenčí dodávaný zvukový doprovod, který v obraze nemá žádnou reálnou oporu. Hudba je r...