Karlos Vémola zazpíval na koncertě rockerky Iny

Karlos Vémola zazpíval na koncertě rockerky Iny

Tisk

Urbanova perexZápasník Karlos „Terminátor“ Vémola – i navzdory tomu, že měl nabitý program – přijal a splnil výzvu rockové zpěvačky Iny Urbanové. Zazpíval si s ní na jejím narozeninovém koncertě v pražském klubu Kain, kde vystupovala s kapelou Ina Hany Bany.


Vémola den předtím přiletěl z Londýna a ještě v den koncertu byl Bratislavě. Každopádně ani na chvíli nezaváhal a přijel své kamarádce a zároveň sousedce z Měchenic u Prahy popřát. A jak slíbil, zazpíval si s Inou Urbanovou její novou píseň Když padneš, vstávej. Ta bude pilotním singlem zpěvaččina připravovaného CD. Ina ji složila se svým životním partnerem, kytaristou Františkem Soldánem. Text Vémolovi, kterého v listopadu 2019 v pražské O2 aréně nečekaně porazil stejně starý Slovák Attila Végh, „ušili“ přímo na tělo. Ke zmíněné písni bude Ina s Karlosem dokonce točit videoklip!

Urbanova 1 Ina Urbanová přiměla Karlose Vémolu ke zpěvu!

Urbanová navíc na oplátku přijala výzvu Karlose. Ta spočívá v tom, že si ji známý bijec vezme do parády – bude zpěvačku trénovat, aby se dostala do formy. A tohle bude Inu nejspíš bolet! Bojuje totiž s váhou od svého úrazu, k němuž došlo před lety během jejího účinkování v muzikálu Hair. Tehdy byla rok upoutaná na lůžko a hrozilo, že už se nepostaví na nohy.

Urbanova 2Ina Urbanová a její kapela Ina Hany Bany

Nové CD se bude točit ve studiu Leo Holana, bývalého člena kapely Škwor, s nímž už Ina spolupracovala na desce Tři patra nad rájem. Mimochodem – se skupinou Škwor kdysi nazpívala duet Vzácnej je nám. A na posledním CD s názvem Tak takhle asi jo měla Ina hned několik duetů, například s Alešem Brichtou nebo s Vláďou Šafránkem, který zemřel v září 2018.

Urbanova 3Richard Sacher a Slávek Janda ze skupiny Abraxas

Narozeninový koncert Iny Urbanové a kapely Ina Hany Bany v klubu Kain byl vyprodaný. Dorazila i TV Prima, která odvysílala několik záběrů v pořadu Top Star. Akci uváděl moderátor, zpěvák, spisovatel a astrolog Richard Sacher, jenž přijel na poslední chvíli z Boru u Tachova, kde odmoderoval a odzpíval svůj autorský pořad Večer s astrologem. V Kainu si pouze převlékl tričko a vzápětí vyskočil na pódium, aby kamarádčin koncert uvedl s razancí sobě vlastní!

Foto – www.inaurbanova.cz  a Kateřina Helmichová


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Myslím, že je určeno pro většinu hudbymilovného publika, říká o svém novém albu RED Tomáš Kympl

tomas kympl200Je dobré si pustit tohle album v klidu, třeba se zavřenýma očima, protože díky tomu oceníte nejen jeho zvukovou bohatost i světové parametry stejně jako tvůrčí potenciál Tomáše Kympla. Barevně rockové jiskření, rámus ve světě ticha, promě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Drahé kameny a minerály, krása, která láká a potěší

kameny 200Fotoreportáž ze 32. českolipského setkání mineralogů a paleontologů, které se v České Lípě uskutečnilo v sobotu 23.2.2013. Tato již tradiční a oblíbená akce se koná každoročně na přelomu zimy a jara a účastní se jí sběratelé z celých...


Literatura

Když se v jedné knize sejde mladý Stalin s Anne Frankovou

ostny200Jiří Padevět je v českém povědomí znám především jako autor průvodců po událostech druhé světové války na našem území - Krvavé finále či průvodce po operaci Antropoid. Tentokrát přichází s knihou plnou mini příběhů, které se mohly stát a které byly so...

Divadlo

Ať vejde ten pravý. Švandovo divadlo uvede drama o lásce, dospívání, šikaně a blízkosti

At vejde ten pravy 200Prvním divadlem v metropoli, které už koncem května otevře dveře divákům, je pražské Švandovo divadlo: a publikum přivítá hned premiérou. Hru Ať vejde ten pravý nastudovanou podle světoznámé předlohy uvedou u Švandů v české...

Film

Příběh Lídy Baarové byl nepochybně mnohem barvitější než samotný Renčův film

lida baarova perexHned na začátku se musím přiznat, že jsem tvůrcům, když připravovali film Lída Baarová, nesmírně fandil. Dobře jsem si uvědomoval, že natočit dobový snímek není žádná legrace, ale současně se dnes nechci pouštět do nějaké sáhodlou...