Festival Klášterní hudební slavnosti děkuje zdravotníkům a věnuje jim vstupenky

Festival Klášterní hudební slavnosti děkuje zdravotníkům a věnuje jim vstupenky

Tisk

klasterni hudebni slavnosti200Celkem 60 volných lístků na festivalové koncerty věnoval ředitel Klášterních hudebních slavností Roman Janků zástupcům tří regionálních nemocnic v Olomouckém kraji. Po 20 kusech vstupenek získala nemocnice v Šumperku, ve Šternberku a v Jeseníku.


„Neměli bychom zapomínat na nasazení zdravotníků v době pandemie. Chceme jim alespoň takto symbolicky poděkovat. Když oni jeli na 200 procent, živá hudba mlčela. Teď se situace zlepšila a my můžeme nejen jim dopřát příjemný oddech na koncertech,“ komentuje dar Janků

klasterni hudebni slavnosti1

Zdravotníci tak mohli navštívit již 28. června zahajovací koncert souboru Musica Florea v Šumperku, dále 8. července vystoupení Ensemble Baroque Quintet ve Šternberku a dnes 19. července si užijí výpravné představení barokní opery Endymio v lázních Jeseník. Alegorický příběh o antických božstvech a lásce nově nastudoval skladatel a muzikolog Tomáš Hanzlík a pod jeho vedením se autentické interpretace díla ujme Ensemble Damian.

Festival pokračuje hned v sobotu 24. července koncertem Clarinet Factory na nádvoří zámku Velké Losiny. Hudba bez hranic totiž potřebuje nekonečný prostor pod hvězdnou oblohou. Čtveřice virtuózních klarinetistů předvede své umění a vezme diváky do hudební dílny, kde zní od každého trochu – klasika, ethno, jazz i minimalismus.

Pestré hudební léto v srdci Jeseníků pak bude pokračovat dalšími pěti koncerty (v Maršíkově, ve Šternberku, v Tančírně, v Rapotíně a v Šumperku) až do poloviny září.

 

klasterni hudebni slavnosti2

Zdroj foto: Jiří Kučera, Martina Herstušová

Více informací: www.klasterky.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rád bych oprášil písně R. A. Dvorského a jiných, říká šansoniér a herec Jiří Bartoň

jiri barton200Už před dvěma lety měl premiéru hudební pořad Staré filmové melodie, které představil zpívající herec Jiří Bartoň. Za tu dobu představil komorní recitál na řadě míst v Česku. Několikrát v Kroměříži, ale také vystoupil ve svém rodném Kyjově,...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Věřím v lásku, zpívají děti s tátou

Petr BatekVěřím v lásku - tak se jmenuje písnička, kterou básník, herec a hudebník Petr Batěk nazpíval se svými dětmi Kristýnkou a Péťou.

...

Literatura

Komiksová série Mýty vás zve do pohádky

Myty 200Komiksová nakladatelství Crew a Netopejr nám na podzimní dny nadělila kouzelnou sérii Mýty, v pořadí již osmý díl s kusým názvem Vlci. Vstupte do pohádky pro dospělé a nechte se pohltit světem Mýtů, rozhodně nebudete litovat!

Divadlo

Zelenavý ptáček přebírá v Divadle VILA Štvanice Gozziho bláznivě pohádkovou zábavu

Zelenavy ptacek200Láska ke třem pomerančům předá v sobotu 24. února vládu Zelenavému ptáčkovi. Akcí nazvanou Gozziho vývar se Geisslers Hofcomoedianten loučí s nejstarší inscenací na svém repertoáru, Láskou ke třem pomerančům. Její volné pokračování, ...

Film

Velká jízda za tornády

torn 200Film V oku tornáda (2014) je o městě Silverton, kde se během pár dní objeví spousta tornád. Akční snímek je o jízdě v autech, lítání v autech a odfukování lidí i s budovami.

...