Geisslers zvou malé i velké na festival divadla, hudby a zábavy VILOmeniny

Geisslers zvou malé i velké na festival divadla, hudby a zábavy VILOmeniny

Tisk

Vilomeniny 200Geisslers Hofcomoedianten zvou děti i jejich rodiče v neděli 13. listopadu do Divadla VILA Štvanice a jeho okolí na tradiční divadelní událost VILOmeniny. Letošní ročník s podtitulem Festival pro malé i velké jeleny vás zavede do přírody a připomene dětem, že je o ni třeba pečovat. Navíc budete mít vůbec první příležitost vidět novou pouliční inscenaci s názvem Huberte! Nebude chybět ani výtvarná dílna, hernička a vše zakončíme koncertem.

 

Program ve dvě hodiny odpoledne zahájí Pohádka ekologická aneb Země ve mně, kterou na koloběžce přiveze divadlo Vocaď pocaď. S dětmi od tří let se společně zamyslí nad tím, jak správně pečovat o naši planetu. Na pohádku naváže výtvarná dílna, při níž si malí i větší zájemci budou moci vymyslet vlastní hravý příběh plný bytostí z různých materiálů.

vilomeniny vytvarna dilna

Ve čtyři hodiny pak Geisslers Hofcomoedianten v pražské premiéře představí pouliční novinku na chůdách Huberte! Znáte desatero ušlechtilé myslivosti? Víte, co je to parforsní hon? Už jste někdy byli na štvanici? Vydejte se s Hubertem a Hubertem do lesa v představení volně inspirovaném svatohubertskou legendou.

vilomeniny huberte

Program zakončí mostecká kapela Nedloubej se v nose, hrající pro všechny, kdo nemají nos nahoru. Už jste si na koncertě někdy jen tak poposmrkávali do rytmu? A co když se dětem zrovna nechce tančit a raději by si jen tak pohrály? Nevadí, po celou dobu bude uvnitř Vily k dispozici hernička, která bude díky prodejně Hračkotéka plná hraček, s nimiž se děti rozhodně nebudou nudit.

vilomeniny hernicka

Geisslers Hofcomoedianten tvoří už více než dvacet let současné hravé divadlo inspirované barokem. Neusilují ale o rekonstrukci původních barokních her a předloze dávají současný rozměr, objevují nadčasová témata, zapomenuté příběhy, odkazy slavných divadelních osobností a paralely mezi minulostí a současností. Od svého počátku jsou Geissleři součástí festivalu barokního divadla a hudby THEATRUM KUKS. Každoročně v létě vyráží soubor na turné napříč Českou republikou a pod hlavičkou Festivalu zámeckých a klášterních divadel oživuje místa s divadelní historií. Od roku 2014 Geisslers pravidelně hrají na jevišti Divadla VILA Štvanice, kde také od roku 2015 pořádají festival pro rodiny s dětmi VILOmeniny.

Vilomeniny plakat

Více informací:

https://www.geisslers.cz/

https://www.facebook.com/geisslers


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Petrová: Nepříjemnosti života mne obohatily a ozdravily

raw200Kdysi začala s raw food, jako téměř každý, převážně ji k tomu vedly zdravotní důvody. A založila postupně dva weby věnující se především receptům a stravování, které sama považuje za zdraví podporující. A nyní se objevila jako součást knihy, která nejen prop...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Culturea: Brazilský den zářil

cultu 200Druhý den cestovatelského festivalu Culturea byl zaměřený na Brazílii – zemi kávy, tance a zábavy, což se snažil reprezentovat i nabitý program. Dopoledne patřilo dětem, které mohly využít prostorů ve zlínském zámku k různému vydovádění se. A ti star...


Literatura

Bratříček

bratricek200Bratříček je první tištěná kniha mladého autora Marka Hnily, na základě které si založil i své stejnojmenné nakladatelství s plánem vydávat novinku ročně. Jaká je tato prvotina?

 

Divadlo

Životní příběh Jiřího Plannera, který začínal kdysi v Semaforu, je hlavně o něčem

planner perexKniha Planner Story přibližuje osobnost Jiřího Plannera, který sice už dávno není hvězdou, ale má neskutečný tah. Už jako provozní šéf známého pražského divadla prošel neskutečnou spoustu dobrodružství, zážitků a ...

Film

Olomoucká univerzita zkoumá prezentaci světa kolem nás

TV komiks perexPodává televizní zpravodajství doopravdy objektivní obraz světa kolem nás? Nebo ve skutečnosti vyzněním záměrně manipuluje, neboť v tvaru zkráceném až na samu hranici ještě únosné délky (či spíše krátky) sn...