V Praze vznikla výtvarná a hudební mateřská škola

V Praze vznikla výtvarná a hudební mateřská škola

Tisk


skolka 200Fox and Rose. Takový název nese nová jazyková, výtvarná a hudební mateřská škola. Založila ji scenáristka a režisérka dětských filmů Monika Le Fay. Nachází se v kouzelném místě nad tramvajovou zastávkou Kavalírka.

 

 

Terasovitá zahrada je pro děti jak dělaná, mají tam dva domečky – jeden pro sebe, druhý pro hmyz. Kompostují. Ve školce se učí jazyky (učí je rodilí mluvčí), malují, zpívají. Kultura s přírodou je báječná kombinace. Do školky chodí děti různých národností. Jelikož se jedná o soukromou školku, která není dotovaná, rodiče za pobyt platí, některé děti tam docházejí jen po část týdne. Pro děti v ohrožení, kupříkladu z Klokánků, ale školka nabídne bezplatný pobyt… Ve školce je plno hraček, omalovánek, děti se tam učí kreativitě.

Brečí, jen když mají jít domů…

Jednou z učitelek a vedoucí dramatického kroužku v ruském jazyce je Natalia, která tuto činnost vykonávala i v Rusku. Ředitelkou školky je Pavla Havrlíková, která vystudovala pedagogiku volného času na Technické Univerzitě v Liberci a své studium završila magisterským oborem Andragogika v Praze. Školka má i svou psycholožku Taťjánu Horkou, která nachystá test pro personál – aby ve školce nebyl nikdo, kdo by děti traumatizoval svými problémy. Je tomu tak už nyní – heslem školky totiž je, že ve Fox and Rose dětí brečí, jen když mají jít domů…

skolka

Foto: archiv Fox and Rose


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bláznivá noc Michala Davida


David perexV Trenčíne to opäť žilo. Na zimnom štádióne Pavla Demitru sa konal tohtoročný druhý koncert na Slovensku Michala Davida. Po tom, čo 22. októbra vystúpil na pódium, dav začal šalieť, vlniť sa v tanečných rytmoch, spievať spolu s Michalom.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Do Jazzové sekce přišla i zmrzlinová víla

ZmrzlinaDo Jazzové sekce přišla i zmrzlinová víla, po roce od křtu knihy se uskutečnila první pražská autogramiáda dekadentních zápisků Olgy Path Štiplové.

 

 

 

...

Literatura

Mysterium tremendum je český projekt, který nemá obdoby

myst200Velice zajímavým přírůstkem na poli české literatury se stala kniha s názvem Mysterium tremendum, kterou měl napsat jistý Sebastian Rainer. Skutečně stojí za pořízení?

...

Divadlo

Hrabě Monte Carlo byl fascinující

HrabeMC perexMěstské divadlo Zlín přeneslo své návštěvníky do město hazardu – Monte Carla, kde se na malém zapadlém náměstíčku rozjela napínavá komedie plná lásky.

...

Film

Nové pražské AutoKino LEDÁRNY nabídne filmové i kulinární zážitky

autokino 200Chybí vám filmové zážitky na opravdovém velkém plátně s kvalitním zvukem? Právě v těchto dnech otevírá své brány AutoKino LEDÁRNY, situované do prostoru bývalých ledáren v pražském Braníku. Prostor v těsném sousedství řeky Vltavy tak nově ožije...