Zlín opět čeká Vítání prváků 2016

Zlín opět čeká Vítání prváků 2016

Tisk

vitani prvaku 200V úterý 11. října se bude konat už 11. Vítání prváků, akce, která dokáže probudit Zlín. Čtyři scény, euforie, zábava a zkrátka město plné nadšených a rozzářených studentů - kdo to nezažil, jakoby nikdy nestudoval. Vítání prváků má pod taktovkou Studentská unie a nikdo se tak nemusí bát nudy. 

 

Program Vítání prváků je nachystán tak, aby se nikdo nemohl nudit a každý si našel to své. Připraveny budou za jednu pásku hned 4 scény – Blok 12, Star Club Flip, Fénix club a kavárna Šachmat v 14|15 Baťově institutu.

Ve svitovském Bloku 12 to rozjedou Skyline DJs neboli Hiffi & Jacob, členové elektronické skupiny Skyline, která to v květnu pořádně rozjela na Majálesu. Tato dvojka pravidelně vyprodává kluby a jsou známí také z letních festivalů. Taneční muzice bude klasicky zasvěcen Star Club Flip, který bude mít na povel oficiální DJ rádia Kiss Publikum DJ Stenli.

Příznivci skotačení na říznou a rychlou muziku by měli zavítat do Fénix clubu, kde vystoupí skupina Goofy cow. Tito mladí kluci z Olomouce toho ještě nemají moc za sebou, ale jejich punk rock nenechá nikoho v klidu. To platí i o další kapele Cocaine Party hrající energický garage rock'n'rol.

Aby kultury nebylo málo, v kavárně Šachmat se představí Filip Teller se svým představením Inspirováno láskou. Půjde o divadelní zpověď jednoho "herce" odehrávající se v blízkém kontaktu s diváky, kde se dozvíte, proč je láska jako vejce. Po divadle si připravte boky, protože se kavárna zahalí do rytmů latinskoamerické salsy.

vitani prvaku 2

Vítání prváků není jen noční akce – jeho součástí je také doprovodný program, který tvoří především Stopovačka. Jedná se o soutěž odehrávající se po Zlíně, ve které je cílem být nejrychlejší, plnit za pomocí indicií různé úkoly a také poznat Zlín. Pro ty nejúspěšnější stopaře jsou připraveny věcné ceny, které stojí za to.

V několika zlínských podnicích mohou studenti v den Vítání využít speciální akce. Stačí mít již koupený vstup na vítání a dostanou zde speciální akční drink. Konkrétně půjde o Nový svět, Viktorku, Indian a Pštrose a také v Bůrgru bude tento den speciální vítací menu.

Vstupné baťovských 99,- Kč

vitani prvaku plakat

Více informací: https://www.facebook.com/events/1663724033852494/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Spevák zo novomestskej skupiny Genuine Jacks Juraj Ondrejka

GenJ perex„Najlepšie sa nám hra doma. Máme tam svojich skalných poslucháčov, ktorí chodia na naše koncerty úplne od začiatku. Nemôžeme sa sťažovať ani na Bratislavu. Ľudia sú tu tiež úplne super,“ aj to sú slová

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

S dětmi do divadla? Ve Zlíně žádný problém!

aktivne zivotem 200Řadu novinek pro rodiny s dětmi připravuje pro novou 68. sezónu Městské divadlo Zlín. Spolupracuje na nich se zlínskou obecně prospěšnou společností Aktivně životem.

...

Literatura

Joe Hill se svým Pláštěm prozkoumává temná komiksová zákoutí

plast 200Nakladatelství Comics Centrum si po veleúspěšné sérii Zámek a klíč od Joea Hilla přichystalo další klenot z jeho prací – komiksové znázornění hororové povídky Plášť - a to hned v jedinečné deluxe edici. Pokud máte rádi neotřelé uzavřené příběhy se ...

Divadlo

Studio Marta uvede inscenaci ve znakovém jazyce

denik divky200Dne 10. 11. 2022 uvedou studentky Ateliéru divadlo a výchova pro Neslyšící inscenaci Deník dívky. Dílo je adaptací deníků Ruth Maierové, oběti holocaustu, od jejíhož narození uplyne v den premiéry 102 let. Scénář zpracovala pedagožka Adéla ...