Z vernisáže výstavy Prší rtuť autora Alexandra Dobrovodského

Z vernisáže výstavy Prší rtuť autora Alexandra Dobrovodského

Tisk

prsiRtut perexVýstava je umístěna v prostorách Atelieru Josefa Sudka, Újezd 30, Praha 1, ve dvou místnostech s omezenou kapacitou. Nalezneme zde několik fotografií, tvořených v černobílém stylu, z navštívených měst celé planety.

 

 


Hra světla a stínů dává prostor pro plasticitu myšlenky, nacházení detailů, pro pocit někde v hloubi duše vzpomenut si. Autor Dobrovodský si rád hraje s myšlenkou jsoucna a relativity. Například fotografie Zákolany, zachycující linii světla uprostřed cesty, jakoby vysvětlovala její smysl. Koupající se v lázních v Budapešti zachycuje dokonalý detail vody ve dvou skupenstvích - tekutinu a páru, kde postavy vystupují jako kameny z mlhy, či vzpomínka na Ohio, kde duch zahaleného cadilacu stále připomíná dobu jeho slávy.

Díla jsou lahůdkou pro fotofajnšmekry, kteří se rádi kochají detaily. Ačkoli se jedná o výstavu menšího formátu, strávíte příjemně čas v Atelieru nasáklém fotoinspirací, nehledě na její cenovou dostupnost za neuvěřitelných, pouhých 10 Kč!

V uspěchanosti dne je to oáza ke ztišení se a zklidnění. Za sebe vřele doporučuji.

prsiRtut plakat

Alexander Dobrovodský, Prší rtuť - výstava
datum akce: 9.9 2014 (vernisáž)
10.9.-10.10.2014 (výstava)

Ateliér Josefa Sudka
Újezd 30
Praha 1, 110 00
Česká republika

Otevřeno denně kromě
pondělí 12 - 18 hod.

VSTUPNÉ
Základní vstupné | 10 Kč
Studenti uměleckých škol | Zdarma

www.atelierjosefasudka.cz

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mory Kante: “Věc, kterou bych chtěl změnit je konec chudoby a hladu v Africe a ve světě”

mory kante 200Nepřehlédněte tento unikátní rozhovor s interpretem s názvem Mory Kante, který je headlinerem pražského Respect festivalu, ale obohatí vás informacemi o Africe, jejich hudbě i problémech. Sám Mory K...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Stefano della Bella – temný umělec se smyslem pro detail

altStefano della Bella – jméno, které řekne mnohé: známý italský grafik, jeden z nejlepších umělců své generace, je až do 13. srpna zastoupen několika svými významnými díly v Grafickém kabinetu Schwarzenberského paláce. A že se jedná o neordi...


Literatura

Být primátorem je dřina

zpupnost 200V nakladatelství Kalibr vyšla kniha Zpupnost. Jedná se o thriller z prostředí komunální politiky, jehož autorkou je bývalá pražská primátorka Adriana Krnáčová.

...

Divadlo

Dvě roviny Mistra a Markétky v Moravském divadle

MaM 1Představení Moravského divadla Olomouc na motivy Bulgakovova slavného románu Mistr a Markétka se odehrálo v sobotu 20. 5. v 16:00 v rámci 21. ročníku festivalu Divadelní Flora.

 

...

Film

Příliš osobní známost - kýč v novém střihu

POZ perexZatím se nezdá, že by slábl příliv slaboduchých kalendářových (či spíše telenovelních) historek, které se vesměs vyznačovaly odrazující umělohmotností prostředí, postav i zápletek. Patří sem zejména komedie jako Ženská na vrcholu, Poslední aristokrat...