Želechovské umění do Chicaga aneb připravme Marka Hubáčka o všechny vlasy!

Želechovské umění do Chicaga aneb připravme Marka Hubáčka o všechny vlasy!

Tisk

mar 200Tento článek vám představí umělce Marka Hubáčka. Z Želechovic, malé vesničky u Zlína do Chicaga, tak dlouhá cesta čeká jeho obrazy, pokud se mu a jeho přátelům podaří vybrat částku 3 450 $ na portálu Kickstarter.com. Za měsíc musí vybrat peníze a za další měsíc vytvořit malířská díla hodna daleké cesty a výstavy v Chicagu. Žene je touha překonat jejich limity a dokázat sobě i ostatním, že je možné plnit si své sny.

 

Marek Hubáček se umění věnuje odmalička, má na to genové předpoklady, protože jeho táta je také malíř a sochař. Marek se narodil v roce 1991, žije a tvoří v Želechovicích. Po gymnáziu se rozhodl jít na architekturu, kterou spojil se studiem malby. Studia nedokončil, ale o to více ho tento neúspěch posunul dál a on se tak mohl začít věnovat věcem, které jej naplňují.

mar 1

Jeho zaměření je velké – maluje obrazy, tvoří sochy, fotí, věnuje se designu interiérů a také zpívá a hraje na harmoniku v hudební skupině Celador. Umění je pro něho všechno, ale také svoboda a způsob, jak se vyjádřit.

Jak jsme napsali v úvodu, jeho kampaň s názvem From Czech to Chicago běží na portálu Kickstarter.cz a může v ní přispět každý. Za vložené peníze si na stránce kampaně můžete vybrat originální dárek z dílny jeho i zlínských umělců. Dárky jsou odstupňované podle výše dotované částky. Od 1 po 1700 amerických dolarů. Počínaje osobním poděkováním Marka, ztvárněným jako kaligrafie a obsahující obtisk jeho rtů a pramínek vlasů, přes trička, tašky a doplňky mladé módní značky Micka až po velké obrazy tvořené na míru podle vašeho přání.

mar 2

Odměny bude Marek tvořit po ukončení kampaně a musí to stihnout za měsíc. Půjde tak o jedinečná neplánovaná díla vysoké hodnoty. Navíc je bude s největší pravděpodobností tvořit v open space ateliéru, který nyní spolu s tátou Marcelem Hubáčkem dokončují v olomoucké nákupní galerii Šantovka. Pokud budete mít cestu kolem, můžete se na něj podívat.

Mnoho lidí již přispělo a za to jsou jim velmi vděční! Dokonce tento projekt zvolila jako výběr redakce Kickstartru (STAFF PICK).

mar 3

Staňte se také součástí tohoto projektu a sledujte kreativní dobrodružství! Pokud máte chuť plnit sny, pomozte Markovi, buď finanční částkou podle svého uvážení, nebo tím, že o kampani dáte vědět lidem, kteří mají rádi umění a věří v odvážné lidi.

Na tomto odkaze: Czech to Chicago(https://www.kickstarter.com/projects/martinvitek/from-czech-to-chicago-creativity-transcends-border) vás čekají veškeré informace a nabídka jedinečných dárků.

mar 4

Výrobky z dílny Micka, které také slouží jako odměny, si můžete prohlédnout zde: http://micka-makes.com/

Pokud byste chtěli přispět a nevěděli, jak na to, klidně se obraťte přímo na Marka nebo kontaktujte naši redakci.
Telefon: + 420 723 055 123
E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Fotografie použity se svolením Marka, více jeho díla najdete na Facebookové stránce: www.facebook.com/mamahucz/

( 1 hlas )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dark metalová kapela z Českých Budějovic právě dokončila své nové album Bittersweet Devotion

dark angels bittersweet devotion200Tímto titulkem bychom Vás rádi pozvali k povídání nejen o DARK ANGELS. Nová deska vyjde na přelomu března a dubna a to je správná příležitost popovídat si se zakládajícím členem k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Světoznámý fotograf Jan Saudek přijede do Přerova na derniéru své výstavy

saudek200Grandiózní derniéra výstavy fotografií Jana Saudka se odehraje ve čtvrtek 5. října v 17 hodin v Galerii města Přerova. Světově uznávaný mistr ateliérové umělecké fotografie přijede osobně navštívit svou vlastní výstavu, aby pobesedoval s fanoušky umění a...


Literatura

Udělejte si doma voňavé indické pokrmy

moderni indicka kucharka 200V březnu vydalo nakladatelství CPress Moderní indickou kuchařku od Nitishy Patelové, ve které najdete přes 60 receptů na domácí indická jídla.

 

...

Divadlo

Dvě roviny Mistra a Markétky v Moravském divadle

MaM 1Představení Moravského divadla Olomouc na motivy Bulgakovova slavného románu Mistr a Markétka se odehrálo v sobotu 20. 5. v 16:00 v rámci 21. ročníku festivalu Divadelní Flora.

 

...

Film

Jak vypadá láska mezi regály?


laska medzi regalmi perexChristian je rváč a muž s pochybnou minulostí. Tuhle životní etapu už má ale za sebou a jako svůj nový začátek si zvolil práci doplňovače zboží v supermarket. Nečeká ho tam žádná zářivá kariéra, jeho nejlepší pers...