Sad jako symbol bezpečí a znepokojivá tajemná zahrada

Sad jako symbol bezpečí a znepokojivá tajemná zahrada

Tisk

100ks 200Limitované tisky od vyhledávaných umělkyň Anny Ruth a Ester Knapové pořídíte nově na 100ks. Vysoce kvalitní a přesto dostupné. Takové jsou očíslované a podepsané umělecké tisky, které vznikly v limitovaném počtu 100 ks. Poslední dvě novinky úspěšných mladých autorek v portfoliu uměleckého startupu, které doporučili renomovaní kurátoři, stojí v zajímavém protikladu.

 

Dvě žádané umělkyně, které obě pracují s motivem rostlin a míst s nimi spojenými. Obě díla jsou inspirována magickým prvkem, každé však vyznívá jinak. Vábí vás podmanivý a opojný svět Zahrady od Anny Ruth, nebo chcete bezpečně spočinout v pohádkovém Sadu od Ester Knapové?

Anna Ruth – Garden

Anna Ruth (*1994), nedávná absolventka pražské AVU, patří mezi nejvyhledávanější mladé umělkyně. Její realistické a zároveň snové malby vás přenesou na nejrůznější mystická místa, která dokáže fascinujícím způsobem probouzet k životu.

„Ústředním motivem obrazu Zahrada je durman, květina sloužící k přípravě čarodějnických lektvarů, jedů i nápojů lásky, které se v angličtině říká Angel’s nebo Devil’s Trumpet. V podání Anny Ruth jsou její nebezpečně ladné květy schované za zlatým plotem. Ani ten jim ale nezabrání vtáhnout nás do jejich podmanivého, jedovatého i opojného světa,” komentuje dílo kurátorka Karin Kottová.

100ks 2 Garden

Anna Ruth – Garden
Limitovaný tisk v tubusu s rozměrem 68 × 53 cm pořídíte za 4 400 Kč.
Zarámovaný limitovaný tisk v černém rámu s rozměrem 72 × 56 cm pořídíte za 6 100 Kč.

Anna Ruth si na umělecké scéně rychle vybudovala své šarmantní místo a letos se kromě několika výstav v Česku účastní také veletrhů SWAB v Barceloně nebo Contemporary Istanbul v Turecku.

Ester Knapová – Sad

Ester Knapová (*1993) už na 100ks.cz své dílo prezentovala. Tisk s názvem Kombajny se vyprodal během několika měsíců a nyní přichází s dalším dílem inspirovaným dětstvím. Obraz Sad je ze série maleb inspirovaných pohádkou Bratři Lví srdce od Astrid Lindgrenové, první knihou, kterou autorka jako malá sama přečetla. Sad je volnou ilustrací Třešňového údolí, kde se část příběhu odehrává.

„Je pro mě symbolem úlevy a bezpečí,” vysvětluje autorka, která zdůrazňuje i význam barev, skrze které vyjadřuje emoci nebo atmosféru.

100ks 1 Sad

Ester Knapová – Sad
Limitovaný tisk v tubusu s rozměrem 54 × 65 cm pořídíte za 4 400 Kč.
Zarámovaný limitovaný tisk v černém rámu s rozměrem 58 × 69 cm pořídíte za 6 100 Kč.

Ve své tvorbě se Ester Knapová zajímá převážně o vlastní paměť a vzpomínky. Díla vznikající v přítomnosti zároveň odrážejí i to, co prožívá teď. Malbu vnímá autorka jako ideální médium, které umožňuje propojení časů vyjádření sebe sama skrz minulost i přítomnost.

Limitované tisky v nákladu 100 kusů jsou podepsané, očíslované a můžete je pořídit i zarámované a chráněné plexisklem s UV v galerijním standardu. Desítky děl od současných českých a slovenských umělců, která vybrali přední kurátoři a kurátorky, najdete na webu 100ks.cz.

O 100ks
Projekt založil Jakub Svoboda v roce 2021. Cílem je nabízet kurátorovaný výběr současného umění v dostupné formě uměleckých tisků v nákladu 100 kusů. 100ks investičně podpořila skupina Miton. V roce 2023 se rozšířil také na Slovensko.

Více na www.100ks.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

,,Nezáleží na tom, kdo je má matka, či otec. Záleží na tom, kdo jsem já!“

vero200Mám pocit, že ji znám celý život. A přitom jsem ji poznala až nedávno, když jsem četla její knihu. Dlouho bych mohla mluvit o pocitech, které mě provázely, když jsem tuhle knihu četla. Byla jsem smutná, zhnusená, otřesená, plakala jsem, taky jsem se ale s...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Výstava obrazů Roman Řeháka v Usedlosti Ladronka na Praze 6

Vernisaz 2Velmi rádi jsme přijali pozvání na vernisáž Mám dát Mandát jedinečného umělce Romana Řeháka, která se konala 12.7.2018 v Praze na Ladronce.

 

...

Literatura

Ztracený končí na hřbitově

ztraceny perex
Příznivci spisovatele Tima Weaveriho se i v dalším, již sedmém románu, setkají s Davidem Rakerem, soukromým vyšetřovatelem zaměřeným na pohřešované lidi, a s Colem Healym, suspendovaným policistou. Čtenář už ví, co ho čeká, napínav...

Divadlo

Rodina je základ státu. Švandovo divadlo uvádí hru Ecce Homo Homolka inspirovanou známou komedií

Ecce Homo Homolka perexRodina Homolkových vyráží na výlet do přírody. Kromě ušlápnutého Ludvy (Jan Grundman), frustrované Heduš (Natálie Řehořová) a jejich dvojčat (Marek Frňka) a výletu účastní i babi (Nataša Bednářová/Lucie Valenová) a děd...

Film

Tmář a jeho rod aneb Slzavé údolí pyramid

altDne 3. května vstoupí do distribuce českých kin nekonvenční dokumentární počin režiséra Karla Vachka. S podtitulem filmového románu se vydává pomocí kamery hledat pravdy o mimozemských i zemských civilizacích, reklamokracii a demokracii počítačových...