Tak trochu jiná motivační kniha

Tak trochu jiná motivační kniha

Tisk

Nezastavitelny rust perexChcete změnit svůj život, ale nevíte, jak na to, nebo vám už lezou na nervy nicneříkající příručky, ze kterých se toho dozvíte jen málo? Možná vás zaujme kniha Nezastavitelný růst vydaná prostřednictvím služby Pointa, která je… no, tak trochu jiná.


Rady profesionálního kouče

Autorem knihy je Jan Markel, profesionální kouč, který zastává názor, že je lepší v sobě probudit rebela a vytvořit si vlastní způsob, jak v životě vyhrávat, než chodit kolem horké kaše, hledat zaručené návody a opakovat stejné chyby pořád dokola. Tohle přesvědčení vyzdvihuje i ve své nové knize, která se nevyznačuje erudovaností, nýbrž přímočarostí a jednoduchostí, která vede nejkratší cestou k výsledkům.
Teorie doplněna zkušenostmi

Knihu tvoří pět tematických okruhů – Velké drzé cíle, Prostředí, Produktivita, Myšlení a Radost. Autor v nich neřeší jen suchou teorii, ale uvádí spoustu názorných příkladů z praxe a přidává úkoly, které vás přimějí k zamyšlení nad tím, jak vlastně chcete naložit se svým životem. Kromě toho se nestydí sdílet ani vlastní zkušenosti, což dodává knize na autenticitě a uvěřitelnosti. Potěší i nádherné a výstižné ilustrace.

Zajímavé bonusy

Nechybí ani poutavé bonusy. Vydařený je seznam trolíků, kteří sice existují „jen“ v našich hlavách, ale brání nám dosahovat vytýčených cílů. Další příloha je zas příběh, který byste v motivační knize asi nečekali. I tak vás ale chytne od prvního slova a udrží si vaši pozornost až do konce.

Jan Markel se nebojí provokovat a klást závažné otázky, takže pokud toužíte po změně nebo jen hledáte trochu inspirace, zkuste knihu Nezastavitelný růst. Autor je navíc otevřený diskuzi s čtenáři, takže na konci knihy uvedl svůj e-mail, na který mu můžete napsat a probrat s ním své postřehy.

Nezastavitelny rust

Nezastavitelný růst
Autor: Jan Markel
Žánr: osobní rozvoj
Vydáno: Pointa, 2020
Počet stran: 376

Hodnocení: 90 %

www.pointa.cz/project/da92c0f9-6d8d-11e9-b0eb-001dd8b72061


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor inspirovaný knihou: Naším cílem je obnovit ideologický spor. To je demokracie!

Petr Drulak 200Podle profesora Petra Druláka, jednoho ze čtyř editorů knihy Budoucnost levice bez liberalismu, kterou letos vydala Masarykova demokratická akademie, sice jdete k volbám, ale je celkem jedno, koho budete volit. „Rozhodnou nějací soukromí...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Pozor, opět je tu Máma v kuchyni

mama v kuchyni 2 200V nakladatelství CPress vyšel další díl kuchařky a blogerky Barbory Charvátové – Máma v kuchyni 2. První díl se mi moc líbil, tak jsem nemusela vůbec váhat.

 

...

Literatura

Přečtěte si příběhy z kouzelné Šumavy

bejvavalo-na-sumave-smutno-i-veselo 200V nakladatelství Pointa vyšla další kniha Lucie Oudové zaměřená na Šumavu. Začtěte se do ní!

 

...

Divadlo

Prague Shakespeare festival: ohromná událost!

Rutherford CravensPrague Shakespeare festival uvede od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadle Kolowrat v originální angličtin...

Film

Filmy ze střední Evropy

filmy stredni evropy klipPod střechou Maďarského kulturního střediska v Praze se od čtvrtka 25. října do neděle 28. října 2012 pořádá přehlídka Současná filmová tvorba – střední Evropa. Přiblíží zajímavá díla nejen ...