Originální svačina na každý školní den? Inspiraci najdete v nové kuchařce

Originální svačina na každý školní den? Inspiraci najdete v nové kuchařce

Tisk

velka-svacinkova-bichle 200Po dlouhé pauze způsobené situací okolo pandemie koronaviru se školy zase konečně otevírají v plném rozsahu. Spousta rodičů si tak aktuálně láme hlavu nad tím, jak dětem pravidelně dopřát dobrou a zdravou svačinu. Tyto starosti za ně vyřeší nová tištěná kuchařka pojmenovaná Velká svačinková bichle, která v sobě ukrývá jednoduché recepty na hravé, chutné a vyvážené svačinky na každý (školní) den. Knížku lze nyní předobjednat za zvýhodněnou cenu.

 

Za vznikem kuchařky stojí dvojice autorek Pavlína Mähringová a Veronika Břicháčková, které zjistily, že na českém trhu jsou tisíce různých kuchařek, ale téměř žádná z nich se nevěnuje pouze svačinám. „Začaly jsme tedy dávat dohromady všechny dobroty, který se nám osvědčily, a nápady se jen hrnuly. Po čtyřech měsících intenzivní práce tak loni na podzim vznikla elektronická kuchařka Velká svačinková bichle, kterou si od té doby zakoupilo už více než tisíc rodin a máme na ni spoustu krásných ohlasů. Na základě nich jsme se nyní rozhodly vydat také tištěnou verzi kuchařky,“ popisují autorky Pavlína s Veronikou.

Velka svacinkova bichle1

190 tištěných receptů propojených s moderními technologiemi

Velká svačinková bichle obsahuje na více než 400 stránkách 175 svačinových receptů v 8 základních kategoriích a 15 speciálních receptů určených pro zvláštní příležitosti jako jsou třeba Vánoce, narozeniny nebo Mikuláš. Každý recept je vymyšlen tak, aby poskytl plnohodnotnou svačinu. S tím, aby byly svačiny opravdu nutričně vyvážené a nic důležitého v nich nechybělo, autorkám pomohla specialistka na výživu Mgr. Alexandra Košťálová. Recepty lze zvětšením chystané porce snadno využít také jako snídani či večeři. A to nejen pro děti, ale i pro dospělé.

Další výhodou kuchařky je chytré kombinování receptů do týdenních plánů a využití sezónních potravin. „Pojetí našich receptů je unikátní v tom, že jsou kombinovány do týdenních plánů, které pokryjí celý školní rok. Skvěle tak využijete i sezónní potraviny a velmi snadno si připravíte nákup na nadcházející týden. Stačí se jen držet naší knihy,“ uvádějí autorky. Vedle týdenních plánů pak lze používat i obsah po kategoriích (např. jogurtové svačinky, pomazánky, saláty atd.). Kromě toho, že každý recept v tištěné kuchařce doprovází i jeho samostatná barevná fotografie, má také vlastní QR kód. Jeho načtením se aktivují skvělé funkce pro členy projektu #vicnezkucharka.

velka-svacinkova-bichle2

Knihu lze až do 24. září objednávat na crowdfundingovém serveru Hithit.cz, kde se během prvních 20 hodin povedlo od fanoušků vybrat 100% částky potřebné pro tisk Velké svačinkové bichle. Tím, ale kampaň zdaleka nekončí. Autoři si totiž stanovili další milníky. Nyní se blíží k prvnímu z nich v hodnotě 500 000 Kč. „Pokud se podaří vybrat neuvěřitelného půl milionu, budete si moci v některých městech Velkou svačinkovou bichli převzít osobně u šálku dobré kávy. Dále vám představíme také plánovanou kuchařku na příští rok. Následovat pak bude další milník, jehož součástí bude mimo jiné i to, že rozdáme 100 kuchařek školním a školkovým jídelnám, na jejichž výběru se budou podílet i přispěvatelé,“ prozradil Tomáš Mähring, který stojí za marketingem projektu.

Jako dárek k začátku školy autorky uvolnily svačinkové recepty na celé září v elektronické pdf podobě, ke stažení jsou zde.

velka svacinkova bichle3


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lukáš Kovanda: „Ekonomie? Především věda o lidech a jejich rozhodování!“

Kovanda foto200Popularizátoři ekonomie a světa financí úspěšně bourají mýtus, že tato oblast je nuda a „suchařina“. K oblíbeným autorům patří Lukáš Kovanda. Jeho stravitelné a svižné texty se dobře čtou v kavárnách nebo při cestování ve...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Děti nového věku

deti-noveho-veku-perexPřitahují vás záhadná až duchařská témata nebo cokoliv z psychologie dětí, rodičovství či tématiky indigových dětí? Vypadá to všechno jen zdánlivě jako nesourodá směs. Vše spolu souvisí. Překvapivá tajemství odhalila autorce jej...


Literatura

Na český knižní trh se vrátil nestárnoucí román Tanec s vlky
ImageOscarový snímek Tanec s vlky zná pravděpodobně většina našich čtenářů. A není to tak dlouho, co na náš knižní trh po delší době zavítala románová předloha slavného filmu, kterou má na svědomí spisov...

Divadlo

Na podzim do divadla: Cudnost ledovců

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Přijměte pozvání na jedinečný projekt Cudnost ledovců do Divadla Archa.

...

Film

Import-eksport a vztah dvou lidí z odlišných kultur
ImageJiž od středy 15. února není chladno jen ve vzduchu, ale také v pražském kině Atlas, v brněnském Artu a ostravském Minikině. Severská filmová zima servíruje divákům ochutnávku toho nejlepšího ze švédské, norské a finské kinematografie. Čtvrtek 16. ú...