Mějte Zdravá záda

Mějte Zdravá záda

Tisk

zdrava zada 200V únoru vyšla u nakladatelství esence kniha Zdravá záda od dvojice německých autorů Stephana Geislera a Stefana Remmerta s podtitulem Rychlá pomoc a preventivní cvičení na doma. Tak se začněme hýbat a zatočme s bolestí, kterou kvůli sedavému způsobu života zažíváme až moc často.



O autorech

Prof. Dr Stephan Geisler promoval v oboru sportovní věda, je profesorem pro fitnes a zdraví na vysoké škole IST v Düsseldorfu. Několik desetiletí se jako sportovní terapeut zabývá tématem bolesti zad.


Stefan Remmert je docentem na vysoké škole IST a vyučuje zejména obory související s medicínským fitness tréninkem, které se zaměřují na ortopedické problémy, diagnostiku a teorii tréninku.

Zbavte se bolesti zad!

Kniha nabízí mnoho nákresů, díky kterým pochopíme anatomii zad a budeme schopni účinně bojovat s bolestí v tom správném místě. Vyzkoušíme přes 30 jednoduchých cviků pro okamžitou pomoc, které můžeme provádět v klidu doma. Navíc objevíme efektivní preventivní cvičení, díky kterému se nebudeme muset potýkat s bolestivými zády tak často. Autoři nás také motivují tím, že budeme méně navštěvovat lékaře, neboť podle nich 80% bolesti v zádech lze odstranit doma prováděním jednoduchých cviků.

O knize

Kniha je vlemi přehledně rozdělena na celou řadu sekcí. Nejprve se věnuje anatomii zad, rozebírá stavbu páteře a zaobírá se o fyziologií bolesti. Poté nabízí kapitolu Seznámení s bolestí – příklady potíží se zády a konečně to, oč nám hlavně běží, posilování zad – konečně bez bolesti! Cviky pro zdravá záda. Každému cviku je věnována dvojstránka, kde na jedné je napsáno, oč běží a proč daný cvik provádíme a dále je rozepsána výchozí pozice a provedení. Na další stránce je cvik detailně nafocen – takže ani začátečník při cvičení neudělá chybu. V závěru příručky nalezneme kapitolu Dodatek: bolest zad v běžném dni, která je velmi praktická a říká nám, jak bychom měli správně sedět, že bychom se měli všeobecně více hýbat, jak správně stát či jak vydržet zátěž při dlouhých cestách autem nebo co dělat při bolestech zad v posteli a zmiňuje i problémy se zády v těhotenství. Líbí se mi, že vždy dává konkrétní odkaz na cviky, které bychom měli při těchto problémech provádět. Nechybí samozřejmě Rejstřík, Seznam cviků a O autorech/Poděkování.

Čtěte a cvičte



S bolestí zad se setkal snad každý člověk, ať už při fyzické zátěži, nebo špatném zvedání břemena nebo když se špatně vyspí. Proto je tak důležité s tím něco dělat, správně se hýbat a udělat něco pro své zdraví jako prevenci. Tato kniha je pro to jako stvořená! 

zdrava zada

Název: Zdravá záda
Autor: Prof. Dr Stephan Geisler, Stefan Remmert
Originální název: Der Fitnessprofessor - Gesunder Rücken
Žánr: naučná literatura, zdraví
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2021, pevná
Počet stran: 160
Hodnocení: 93 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/zdrava-zada/kniha/13349/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kateřina Foltánková: Strašně ráda zkouším nové věci

Foltánková 3Pokud vás baví psaní a věnujete se literární tvorbě, je pravděpodobné, že znáte web Literární alchymie. Jeho autorkou je absolventka mediálních studií a žurnalistiky na brněnské Masarykově univerzitě Kateřina Foltánková. Na webu u...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Džiddú Krišnamúrti: Co děláte se svým životem?

Co děláte se svým životem?Dobrá otázka. A odpověď? Nebudu mluvit za všechny, ale chtě nechtě jsem si musela u této četby říct: "No, promrháváme ho... a  to dost často... ". Nejvíc mě asi zasáhlo pojednání o lenosti. Stejně jako o výběru lidí, kteří mají být k...


Literatura

Plujeme stále na vlnách dějin?

na vlnach dejin perexHistorik MARTIN NODL (*1968) patří mezi naše přední “středověkáře“, jeho stati nalezneme v řadě odborných sborníků, samostatně je podepsán i pod několika knihami. Před několika lety jsme na těchto stránkách psali o po...

Divadlo

Zábava aneb chi-chi, cha-cha, che-che

ypsilonka 200Začali jsme slovy dnes již jistě klasické pohádky. V té se snažili princeznu rozveselit učením smíchu. A smích, to má být přece zábava. A zábavu a její smysl si vzali na paškál v divadle Ypsilon prostřednictvím jednoaktového absurdního dram...

Film

Jak žena zvelebila park ve Versailles

kral 200Jedním z filmů, které ve čtvrtek 19. března zahájily letošní Febiofest, byl v předpremiéře uvedený anglický (a anglicky mluvený) snímek Králova zahradnice. Jedná se o další ukázku toho, jak umějí (či neumějí) režírovat uznávaní herci - v tomto případě ...