Hejbněte kostrou na rodinném festivalu Pigyáda v Milovicích

Hejbněte kostrou na rodinném festivalu Pigyáda v Milovicích

Tisk

pigyada 200O víkendu 21.- 22. května proběhne rodinný festival Pigyáda v zábavním Parku Mirakulum ve středočeských Milovicích. Tématem letošního ročníku je Hejbni kostrou, pestrý program bude zaměřen především na zdravý pohyb a různorodé sportovní disciplíny. Prasátka Pigy a Lily zde zahájí svou letní roadshow, během které navštíví oblíbené zábavní parky a rodinné dovolenkové destinace po celé České republice.

„Na Pigyádě se návštěvníci mohou těšit na ukázky a workshopy věnované sportům jako jsou fitdance, florbal, rokenrol či mažoretkový sport, jejichž prostřednictvím si děti budou moci daný sport zábavnou a bezpečnou formou vyzkoušet, a to pod dohledem opravdových profesionálů,“ uvádí Zdeňka Chocholoušová, manažerka dětských produktů Active Radio. Pro děti jsou dále přichystané doprovodné pohybové aktivity, jako např. skok do dálky a mnoho dalšího.

pigyada1

Chybět nebudou ani tradiční koncerty, kouzelnická a divadelní představení nebo soutěže. „Programem Pigyády návštěvníky provedou kouzelníci Jakub Koutský a Mišuge, kromě plyšových prasátek Pigy a Lily na pódiu vystoupí mladé zpěvačky a vítězky soutěže Chci tě Slyšet Karolína Čížková a Nella Zámková, cvičitelka Hanka Kynychová nebo jeden z nejúspěšnějších českých iluzionistů Pavel Kožíšek. Nejmenší návštěvníci se mohou těšit na interaktivní zpívané divadélko s Culinkou či humornou hudební show Mlsotkové,“ doplňuje Zdeňka Chocholoušová.

pigyada 2

Program na oba dny:

10:30 – 11:10 Culinka (zpívané divadélko pro nejmenší)
11:15 – 12:00 Program Hejbni kostrou

  • Po-Bo Dance (ukázka a workshop)
  • Florbal (ukázka a workshop)
  • Jsme děti rokenrolu (ukázka a workshop)
  • Mažoretky (ukázka a workshop)

12:00 – 12:30 Pigy a Lily zahajují Pigyádu s kouzelníky Jakubem Koutským a Mišuge
Mini koncert prasátek Pigy a Lily
Zpěvačka Nella Zámková (vítězka soutěže Chci tě slyšet v kategorii Pigy)
12:30 – 13:15 Sladké představení Mlsotkové
13:20 – 14:00 Program Hejbni kostrou

  • Po-Bo Dance (ukázka a workshop)
  • Florbal (ukázka a workshop)
  • Jsme děti rokenrolu (ukázka a workshop)
  • Mažoretky (ukázka a workshop)

14:00 – 14:30 Show kouzelníka Mišuge „Hořící hasič“
14:30 – 15:00 Zábavná show s Pigy a Lily, kouzelníkem Jakubem Koutským a ptákem Léééňou
15:00 -15:30 Zpěvačka Karolína Čížková (absolutní vítězka soutěže Chci tě slyšet) – SOBOTA / Hejbni kostrou – Cvičení s Hankou Kynychovou – NEDĚLE
15:30 -16:30 Kouzelník Pavel Kožíšek: Cesta kolem světa
16:30 -17:00 Velké loučení prasátek Pigy a Lily s dětmi

pigyada plakat

Vstupenky bude možné pořídit pouze na místě, cena jednodenní vstupenky pro jednu osobu činí 300 Kč.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

NEZAPOMÍNEJME DĚTEM VYPRÁVĚT - Rozhovor se Spolkem Storytelling

Storytelling200Spolek Storytelling se věnuje vyprávění příběhů už několik let. Vypráví na nejrůznějších akcích, ve školách, knihovnách, na festivalech, v divadlech i kavárnách. Učí také zájemce na seminářích, jak poutavě a zajímavě vyprávět, ať už dětem ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Nenechte se ovládat lžemi od ostatních

holka vzchopse200Rachel Holis je ředitelka digitální společnosti, spisovatelka a také oblíbená řečnice, která se nyní rozhodla napsat knihu určenou k podpoře žen. Nese název Holka, vzchop se! s podtitulem Nevěř lžím o tom, kdo jsi a buď sama sebou.


Literatura

Tři prasátka – tip na dárek pod stromeček

tri mala prasatka200Naše děti podle posledních výzkumů čtou méně a méně. Podchytit to rodiče mohou (a dokonce by měli) již v útlém předškolním věku. Radost a užitek ze čtení star...

Divadlo

Hledá se vrah

posledni vikend 200V české premiéře se ve Východočeském divadle v Pardubicích představila detektivní hra Agathy Christie Poslední víkend.

...

Film

POWAQQATSI: druhý díl Qatsi trilogie na hodinu a půl pevně přiková k obrazovce

Powaqqatsi plakat  200V roce 1988 spatřil světlo světa druhý díl Qatsi trilogie, který jeho autor Godfrey Reggio nazval Powaqqatsi. Překlad znamená „život na úkor někoho jiného“ a vyst...