Den bez výtahů 2023

Den bez výtahů 2023

Tisk

Den bez vytahu perexLetošní mezinárodní Den bez výtahů (No Elevators Day) připadá na 26. dubna 2023. Myšlenka a cíl jsou jednoduché - motivovat lidi k tomu, aby místo používání výtahů či eskalátorů více chodili po schodech.

 

 

Sdílej s námi své zážitky v události na Facebooku (ZDE), natoč video, jak zdoláváš schody a motivuj i kamarády. Napiš nám o svých zkušenostech a zážitcích. Chůze po schodech se může stát součástí tvého životního stylu.

Letos do toho jdou společně také organizace z Komise sportu pro všechny ČOV - Česká asociace Sport pro všechny, Sokol - Česká obec sokolská, OREL - křesťanská sportovní organizace, Klub českých turistů, AŠSK ČR - Asociace školních sportovních klubů a Svaz měst a obcí ČR. Pořadatelem je ISCA - International Sport and Culture Association.

Den bez vytahu

Prospěj svému zdraví a připoj se spolu s námi k celosvětovému Dni bez výtahů (No Elevators Day).

Česká asociace Sport pro všechny (ČASPV) je nezisková organizace, která prostřednictvím své činnosti plošně propaguje prospěšnost organizovaných pohybových aktivit – sportu pro všechny. 

www.caspv.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je to stim, metoda uklidnění s velkou přidanou hodnotou originality a etičtější výroby

RheeMladá umělkyně a lingvistka Rhiana Horovská se věnuje ručním pracím. Ano, čtete správně. Plete svetry při přednáškách na fakultě a dokonce o svých počinech natáčí videa. Možná není na škodu představit tento způsob zdánlivě zapomenuté řemeslné výroby, k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ochraňujme své oči

zrak 200Zrak – kolik nám dává a jak málo jsme mu vděční, jak málo se o něj staráme. V mládí si myslíme, že se nemůže nic stát. Kdekdo říká, ať si nekazíme oči, nečteme pod peřinou s baterkou, nezíráme bez tmavých brýlí do sluníčka, ale kdeže. Vše je v pohodě a ur...


Literatura

Autor s cenou za nejlepší detektivku roku přichází s novinkou Polednice

polednice200Talentovaný mladý spisovatel Jiří Březina se vrací se svojí třetí detektivkou pojmenovanou Polednice. Samotný název napovídá, že se bude jednat o děsivou krimi.

...

Divadlo

Sladký - nesladký domov

slad200Sladký domov, je nová hra od maďarského spisovateľa Gyorga Spiró, ktorá bola uvedená Slovenskému publiku 5. mája v podaní režiséra Juraja Bielika. Hlavnú úlohu Milky si v nej zahrala Elena Podzámka a jej pomocníkom bol Ujo Lisný, ktorého si zahral Peter ...

Film

Dny evropského filmu přece jen začnou

def logoCovidová epidemie zavinila úplné zrušení některých kulturních akcí (např. karlovarského festivalu), jiné byly odloženy na příhodnější dobu. To se mimo jiné týká rovněž DNŮ EVROPSKÉHO FILMU. Uskuteční se v náhradním termínu (pokud nákaza znovu nenabude...