Naučte se ovládnout svůj hněv a žijte spokojenější život!

Naučte se ovládnout svůj hněv a žijte spokojenější život!

Tisk

Jak zvladat emoce 1Reagujete na obtíže hněvem a chcete, aby to bylo jinak? Nebojte se, nejste sami. Ano, hněv může být i užitečný, a to třeba v případech, kdy se něco špatného děje člověku, na kterém vám záleží. Jindy ale může být jeho působení destruktivní.

Naštěstí existují i strategie, pomocí kterých lze destruktivitu hněvu negativně působící na život i vztahy proměnit na pozitivní emoci. Klíčem k této proměně je naučit se svůj hněv ovládat, pochopit, co je jeho spouštěčem, osvobodit se z pasti hněvu, ve které jste uvízli, a zlepšit pocit osobní pohody.

O autorovi

Autorem knihy Jak zvládat silné emoce a osedlat svůj hněv je Matthew McKay, zkušený psycholog a zakladatel nakladatelství New Harbinger. Specializuje se na kognitivně-behaviorální terapii a pracuje s lidmi, kteří se potýkají s úzkostí a depresemi. Knihu v českém překladu vydalo Nakladatelství Portál.

Hněv a všechno, co se za ním ukrývá

Kniha je rozdělená na čtyři části, které tvoří dohromady čtyřicet kapitol. Zatímco první část se věnuje tipům na to, jak zmírnit hněv tady a teď, druhá vás přiměje k důkladnému seznámení se s touto emocí. Ve třetí části se dozvíte, jak se od hněvu odpoutat a čtvrtá vás inspiruje k tomu, abyste se k sobě chovali laskavě a s pochopením. Autor neustále připomíná, že hněv může být i pozitivní emocí a že je přirozený, a tak se při čtení budete cítit pochopení a přijatí. Žádné odsuzování, „jen“ stručné a srozumitelné návody podložené příklady ze života.

Nechybí ani krátká cvičení, která vám umožní lépe se poznat a porozumět nejen vašemu hněvu, ale i tomu, co se ukrývá za ním. Tyto poznatky pak můžete využít k vědomé práci s hněvem, jejíž výsledkem jsou nejen spokojenější a pevnější vztahy, ale i pocit vděčnosti a uvědomění si svých silných stránek a kladných vlastností.

Jak zvladat emoce

JAK ZVLÁDAT SILNÉ EMOCE A OSEDLAT SVŮJ HNĚV
Autor: Matthew McKay
Originální název: The anger toolkit…
Překlad: Ivo Můller
Žánr: naučná literatura, psychologie
Vydáno: Portál, 2023
Počet stran: 128

Hodnocení: 90 %

https://obchod.portal.cz/hry-a-treninky/jak-zvladat-silne-emoce/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Klasnová: „Spojilo se nespojitelné, proto vznikly problémy.“

klasnova katerinaSloučením Národního divadla a Státní opery Praha došlo, podle slov členky sněmovního podvýboru pro kulturu Kateřiny Klasnové (VV), pouze k technickému spojení dvou operních domů. J...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Inspirujte se, jak zpracovat ovoce, zeleninu, houby a bylinky

domaci spajzka 200Ve vydavatelství CPress vyšla velmi užitečná publikace pro všechny, kteří mají doma špajzku nebo si chtějí uchovat vitaminy i na horší časy. Jmenuje se Domácí špajzka a napsala ji odbornice Kamila Procházková.


Literatura

Rajeshův přízvuk je skutečný

muj prizvuk200V nakladatelství XYZ vyšla kniha Můj přízvuk je skutečný a pár dalších věcí, které jsem vám neřekl, kterou by si měl přečíst každý milovník seriálu Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory). Tuto zpověď totiž nevypráví nikdo jiný než Kunal...

Divadlo

Láska kvete v každém věku

posledni romance 200Divadlo Ungelt uvedlo začátkem tohoto roku na své scéně hru Joea DiPietra Poslední romance, ve které se sešly vyzrálé herecké osobnosti Alena Vránová, Petr Kostka a Carme...

Film

Vyšla kniha o Zdivočelé zemi

zdivocela zeme pilatSeriál Zdivočelá země (1996-2012), jehož čtvrtou řadu nyní vysílá Česká televize, pokrývá celé poválečné období, některé jeho postavy v průběhu děje zestárnou bezmála o půl století. Vypráví ...