Tarot světla a stínu odhaluje protiklady

Tarot světla a stínu odhaluje protiklady

Tisk

Tarot světla a stínu

Pokud uvažujete o tom, že si pořídíte tarotové karty a přemýšlíte, které by pro vás mohly být vhodné, možná vás zaujmou překrásné ilustrace moderního pojetí Tarotu světla a stínu, které vyšly pod nakladatelstvím Synergie. Autorkou je Chris-Anne, které se karty opravdu povedly.

Klasická tarotová sada 78 karet je zde ve zcela moderním pojetí. Uchvátí vás překrásné a výstižné ilustrace s osobami, které vypadají jako hipsteři, typické ženy lesany nebo další lidé v boho, etno a alternativním stylu, symbolicky jsou karty neskutečně kreativní a zaujmou na první pohled svým ztvárněním a barevností. Určitě se hodí i pro začátečníky, nelze jim nic vytknout, nejsou složité, obrázky samy jasně hovoří a podněcují k intuitivním výkladům, ve Velké arkáně je pak Síla karta číslo 8 a Spravedlnost 11, což je potřeba pro zájemce a znalce tarotu zmínit, neboť v některých balíčcích jiných sad je to obráceně.

cisarovna tarot

Co obsahuje tato tarotová sada navíc? V malé knížečce, která vysvětluje stručné významy karet, najdete vždy jak konstruktivní, pozitivní, význam dané karty, tak také její destruktivní a negativní význam. To znamená, že žádná karta není vyloženě špatná, ale každá z nich má v sobě světlo i stín, tedy pomyslnou dualitu a dobrý i špatný význam, záleží na tom, který si vyberete a hodí se na vaši situaci, případně lze také pracovat s obrácenými kartami, které zesilují negativní význam karty. Knížečka je sice velmi stručná, ale vše vynahrazují krásné karty, s nimiž si můžete pracovat dle vlastního uvážení a dle klasických způsobů výkladů a interpretace tarotu.

Tarot světla a stínu

Název: Tarot světla a stínu
Autor: Chriss-Anne
Nakladatelství: Synergie
Rok vydání: 2021
Hodnocení: 100%

Tarot světla a stínu

https://www.synergiepublishing.com/cs/shop/karty/tarot/000514_tarot-svetla-a-stinu.php


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pro skupinu Flattus je Sunday Music Jam srdcovka!

flattus 200Skupina Flattus vystoupí na začátku září na akci Sunday Music Jam. Co plánují a jak se jim vede se dozvíte v tomto rozhovoru.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Umění prostého života

umeni prosteho zivota 200V listopadu vyšla u nakladatelství Jota kniha zenového kněze Shunmya Masuna Umění prostého života. Jednoduchá ilustrovaná knížečka nám přináší 100 zenových aktivit pro klidnější život. V dnešní zrychlené a materiáln...


Literatura

Mrtví prezidenti = Deadpool na hrad!

deadpool200Ztřeštěný Deadpool vtrhl v únoru nejen do kin, ale hlavně do našich komiksových končin díky nakladatelství Crew s Drákulovou výzvou. A ukázalo se, že poptávka po hláškujícím ne-tak-docela-hrdinovi je velká a proto nám vykutálený Deadpool přináší sv...

Divadlo

Petr a Lucie: Štěstí je tu a všechno ostatní je tam

petr a lucie 200Městské divadlo Zlín převedlo na velkou scénu novelu Romaina Rollanda, a to v muzikálové podobě. Za jejím vznikem stojí zajímavý příběh, protože toto dílo vzniklo díky náhodně objevené nahrávce slovenského muzikanta Deža Ursinyho a na je...

Film

Nazareth schválili rockument a může do kin!

nazareth rockument 200Rockový dokument, který vám dá nahlédnout do tajů a šíleností, které musí muzikanti cestující napříč zeměmi absolvovat. Režisér Miloslav Šmídmajer se již po třetí v životě rozhodnul o výlet do života slavnýc...