Karty emocí vás naučí pracovat s emocemi

Karty emocí vás naučí pracovat s emocemi

Tisk

Karty emocíJedinečná vykládací sada Karty emocí je skvělým pomocníkem nejen pro ty, kteří se chtějí ve svých pocitech opravdu vyznat, ale doporučovala bych je také psychoterapeutům pro práci se svými klienty, a třeba i dětmi. Tyto karty umožňují naprosto libovolné výklady či jinou kreativní práci, jejímž účelem má být především snaha vyznat se ve svých vlastních pocitech a naučit se jim porozumět, potažmo je zvládat. Balíček obsahuje 77 emocí zobrazených pomocí poutavých ilustrací na kartách a doprovodnou knížku. Karty emocí vydalo nakladatelství Synergie a autory jsou Petra Martin a ilustrátorka Kris Wiltse.

Jak s kartami pracovat? Vůbec není třeba se ptát. Můžete si s nimi dělat, co chcete. Libovolně vytahovat emoce a přemítat, které patří k vám, které jste potlačili, anebo co už není vaše. Můžete je vytahovat cíleně a vybírat si, jak se právě cítíte, můžete ale i klidně provádět různé výklady, dotazovat se na situace, anebo na otázky typu ANO či NE. Nejrůznější tipy najdete v doprovodné knížce, ale fantazii se meze nekladou.

Karty emocí

Balíček obsahuje návody přímo i na kartách a několik prázdných karet, abyste si mohli vytvořit vlastní ztvárnění takových emocí, které jste třeba v balíčku nenašli. Výklady si opravdu klidně vymyslete, budete překvapení, co všechno je možné, pokud zapojíte svou kreativitu. Například si vyberte takovou emoci, kterou byste rádi cítili tento den a nechte si kartu na viditelném místě nebo si ji vizualizujte. Já jsem si pro dnešek vybrala krásně ilustrovanou kartu Naplnění.

Karty emocí

Název: Karty emocí
Autor: Petra Martin
Ilustrace: Kris Wiltse
Počet karet: 77
Nakladatelství: Synergie
Rok vydání: 2020
Hodnocení: 100%

Karty emocí

https://www.synergiepublishing.com/cs/shop/karty/inspiracky/000494_karty-emoci.php


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zpěvák a kytarista Petr Kocman: Jsem městský cowboy, který nosí stetson od narození

PETR KOCMAN 200Petr Kocman, zpěvák, kytarista a hráč na foukací harmoniku i mandolínu kdysi s Michalem Tučným vymyslel motto „Country je všechno, co se mi líbí.“ Přesně v tomhle stylu také žije. Muzika, kterou ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nahlédněte do světa bylinek

bylinky pro kazdeho200Bylinky pro každého je název nové knihy z nakladatelství Grada, ve které najdete plno zajímavých informací i receptů.

 

...

Literatura

Tradiční česká zima s půvabnými kresbami Josefa Lady

Tradiční česká zima200Těsně před vánočními svátky vydalo nakladatelství Grada Publishing pod značkou Bambook knihu Tradiční česká zima s ilustracemi Josefa Lady. Kdo obsah knížky ...

Divadlo

Dlouhý potlesk pro Annu Kareninu v Divadle Kampa

AK-27-X2 perexKlasické pojetí, minimalistická forma, skvělé herecké výkony, jednoduché kostýmy, které vás přenesou do 19. století. Takové je představení Anna Karenina v pražském Divadle Kampa (Nosticova 2a), nacházejícím se – poměrně symbolicky – poblíž c...

Film

Zelené Vánoce podle Grinche

grinch  How the Grinch Stole ChristmasVánoční pohádka Grinch (2000) je v tuto roční dobu ještě poměrně neaktuální. Jim Carrey v převleku chlupatého, zeleného, sádelnatého a nesnášeného žoku lidského masa však ukazuje, že Váno...