Ivana Mer pokřtí album Earth

Ivana Mer pokřtí album Earth

Tisk

Ivana Mer200Rytmické takty zvuků přírody a její velkolepé obrazy, které vás přivedou do hloubky Země.

 

 

 

Mezinárodní den Země oslaví 22. dubna v Paláci Akropolis křtem alba Earth slovenské umělkyně Ivany Mer. Deska byla nominována na slovenskou hudební cenu Radio Head Awards v kategorii world music/folk. Během večera vystoupí právě jednotliví hosté, podílející se na Earth - houslistka a zpěvačka Nina Rosa, perkusista Miloš Vacík, hudebnice Bára Zmeková a další.

Album Earth je ódou na přírodu, stejně jako velmi aktuální volání po empatii, změně v chování a uvědomělejšímu přístupu k naší planetě. Témata zhmotnila Ivana Mer do konceptuálního alba, na němž se podílelo osmnáct hudebníků z různých zemí světa – kromě Čech a Slovenska také z Holandska, Spojených Států, Francie a Argentiny. Silným inspiračním zdrojem nahrávky jsou perkuse, rytmy původních obyvatel Latinské a Severní Ameriky, organicky se propojující s hlasem a elektronikou.


Unikátní vystoupení a premiéru celého projektu doprovodí jedinečné audiovizuální performance s poutavými projekcemi od Marii Júdové, speciální scénografii vytvořila také výtvarnice Katarína Caková, ručně tkaný kostým dílna Daniely Danielis WNOOZOW, o pohybovou přípravu se postarala choreografka Soňa Ferienčíková. Rozmazané hranice mezi žánry a jednotlivými skladbami se tak stanou ještě tekutější, aby vás svým proudem unesly do překvapivých a odlehlých zákoutí tohoto unikátního hudebního a vizuálního univerza. Vznik projektu z produkce TRAKT o.z. z veřejných zdrojů podpořil Fond na podporu umění.

Světoběžnice Ivana Mer spolupracovala s Janou Kirschner, hudbou se živila ve Francii, Španělsku, Německu a Čechách, na kontě má čtyři alba.

 Ivana Mer

Vstupenky si lze zakoupit: bit.ly/palacakropolisIVANAMER

Více informací:

Multilink: songwhip.com/ivanamer/earth

FB událost: facebook.com/events/278170907795339

facebook.com/ivanamermusic


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Obstojí chirurgova dcera v mužském světě?

Chirurgova dceraPokud máte rádi romantické příběhy na pozadí historické doby, a především pak romány z lékařského prostředí, pak by Chirurgova dcera od Audrey Blake mohla být pro vás tou pravou četbou na dlouhé zimní večery. Nepočítejte ale s příliš př...

Divadlo

Již za týden představí Balet Národního divadla v online premiéře pohádkový příběh Marcii Haydée Spící krasavice

BaletND 200Výpravný balet Spící krasavice hudebního skladatele Petra Iljiče Čajkovského a choreografa Mariuse Petipy měl původně premiéru na konci devatenáctého století v Petrohradě. Nyní vstupuje do repertoáru Baletu Národního divadla v choreografii legend...

Film

Lurdy: místo, kde se ještě věří na zázraky
ImageS více než dvouletým odstupem od svého prvního uvedení přichází v těchto dnech do našich kin snímek Lurdy rakouské režisérky Jessiky Hausner. Film byl promítán mimo jiné v rámci festivalů v Karlových Varech, Rotte...