Vladivojna La Chia a David Pomahač vydávají společný singl Někde tam

Vladivojna La Chia a David Pomahač vydávají společný singl Někde tam

Tisk

Vladivojna200Sešli se u natáčení podcastu, výměna muzikantských zkušeností vedla až ke společné písni. Zpěvačka, skladatelka, textařka a vystudovaná výtvarnice, Vladivojna La Chia a David Pomahač, všestranný hudebník, písničkář a textař vydávají singl a videoklip Někde tam. Producentem křehké písně je Martin Hůla (Bonus), masteru se chopil Gaex.

 

„S Vladivojnou jsem se osobně neznal až do doby, než jsme natáčeli rozhovor pro můj podcast Na kafe s Davidem Pomahačem. U něj mi došlo, jak blízko k sobě máme, jak spoustu věcí vidíme podobně a myslím, že máme dost podobný přístup k tvorbě. Vzpomněl jsem si, že máme s mým synem Jáchymem uložený hudební nápad, a přišlo mi, že by se pro spolupráci s Vojnou hodil. Když mi poslala zpátky nástřel zpěvu a textu, bylo jasné, že z toho bude krásná a jemná písnička,“ říká ke vzniku písně Pomahač.

„Přiznám se, že udělat s Davidem společnou píseň pro mě bylo ohromnou výzvou. Když mi poslal první demo, zrovna jsem myslela na to, jak se nejen během války unášejí lidi, a trhají se rodiny. Pocity z odloučení a hledání byly nejsilnějším spouštěčem k napsání textu. Oba dva máme malé děti a rodinu, nemusela jsem Davidovi nic vysvětlovat. Tyhle emoce jsou pro nás oba hodně citlivé,“ komentuje Vladivojna La Chia

Vladivojna dlouho nepracovala pod producentskou taktovkou, vystoupila tak ze své komfortní zóny.

„Je pro mě nesmírně těžké, odevzdat se někomu, nemít vše pod kontrolou, ale jsem za to moc ráda. Pro vizuál k písničce jsem oslovila výtvarnici Silvii Vavřinovou, protože obdivuji její práci. Její subtilní a křehké kresby a ilustrace mi připomínají básně. Nakonec se zhostila také videoklipu, který se krásně na píseň napojil,“ dodává La Chia.

Píseň někde tam zařadí oba hudebníci do svých koncertních setů, v plánu jsou také společná vystoupení.

Vladivojna La Chia vydala před rokem páté autorské sólové album Tam v hluboké tmě tepe a září. Je autorkou filmových a divadelních soundtracků, hudebního doprovodu k audioknihám. Přes deset let externě připravuje autorské pořady pro Český rozhlas Vltava (Čajovna, MusiCafe, Rádio Dada).

David Pomahač představil na jaře tohoto roku svou druhou sólovku s názvem Neviditelný. Spoluautorem hudby a producentem desky v jedné osobě je Martin Hůla aka Martin Tvrdý či Bonus. Neviditelný bylo zvoleno albem týdne časopisu Respekt, albem týdne serveru Musicserver, několik týdnů se drží v čele česko-slovenské hitparády Velká Sedma Radia 1.

Výtvarnice Silvie Vavřinová je absolventka ateliéru ilustrace a grafiky na VŠUP v Praze, je nejen kreslířka, ale celý svůj profesní život pracuje také pro film, mj. spolupracovala s Janem Švankmajerem, živí se trikovou postprodukcí.

Vladivojna cover

Více informací: lnk.to/VladivojnaLaChiaNekdeTam


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jako sama smrt

jako sama smrt200Odsouzenci. Uprchlíci. Lovci. Vrazi. To jsou názvy kapitol, které v nové knize Jakuba Hozy Jako sama smrt najdete. Nalákají vás ke čtení téhle dark fantasy? V září knihu vydalo nakladatelství Mystery Press a musím přiznat, že se čte j...

Divadlo

Cena Thálie za pařížského "vrabčáka" pro Hanu Fialovou

FIALOVA PEREXCenu Thálie za ztvárnění Edith Piaf v komorním muzikálu Edith a Marlene, který v režii Janusze Klimszy uvádí Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě, získala v sobotu 28. března na slavnostním ceremoniálu v hi...

Film

Jaké to je Být ženou?

Být ženouJeden svět “kouká” na nás všude. Reklamní plochy, internet, televize. Všude tam je nám připomínán ten svět sám pro sebe, dokumentární ostrov, na který máme možnost udělat si výlet. Široká nabídka pohledů do jádra všemožných problémů, denních realit...