Euromedia má novou nakladatelskou značku GRANIT. Aktuálně připravila dvě reedice úspěšných knih

Euromedia má novou nakladatelskou značku GRANIT. Aktuálně připravila dvě reedice úspěšných knih

Tisk

granit200Nakladatelství Granit až dosud se společnosti Euromedia Group spolupracovalo v rámci distribuce knih. Od 1. září letošního roku se vedení nakladatelství dohodlo o převodu obchodního podílu původních majitelů Granitu na Euromedii, která nyní zahrnula tuto nakladatelskou značku do svého vydavatelského portfolia a má v úmyslu ji nadále rozvíjet a postupně vrátit na trh i některé úspěšné tituly vydané v minulosti.


První tři reedice zajímavých titulů vycházejí ještě v letošním roce:

Jiří Kolbek a Václav Větvička: ROSTLINY NA KAŽDÉM KROKU

Nové, doplněné vydání klasiky mezi botanickými příručkami. Ve dvanácti kapitolách zažijete dvanáct setkání s rostlinami středoevropských biotopů. Představují se ve svém typickém prostředí a společenstvech, jaká známe z procházek přírodou, z nichž vystupují jednotlivé květiny, trávy i kapradiny svou nesmírnou krásou. Knížka vám pomůže vyznat se v pestrosti porostů, jež nás obklopují na každém kroku, a prozradí i něco z tajemstvích jednotlivých rostlin: jak přišly ke svým jménům, jak lidem od nepaměti pomáhaly při léčení i jakými pověstmi je lidé opředli.

Jiří Kolbek a Václav Větvička: Rostliny na každém kroku, vydává Granit, 200 stran

granit rostliny na kazdem kroku

Josef Pavel Kreperát: SKRYTÁ MOC DRAHÝCH KAMENŮ

Nové vydání úspěšné, čtenáři oblíbené příručky o fascinujících účincích drahých kamenů. Kniha obsahuje všechny základní druhy drahých kamenů včetně perel, korálů, tektitů a drahých kovů. Uvádí jejich chemické složení, základní fyzikální vlastnosti, případně rozdíly v jednotlivých odrůdách, genezi a tuzemská i zahraniční naleziště. Hlavní důraz je však kladen na jejich vnitřní sílu a schopnost působit na náš organizmus v oblasti zdravotní i meditativní. Autor jako znalec této problematiky doporučuje začlenit drahé kameny do každodenního života jako pomocníky při řešení osobních problémů i kultivace osobnosti.

Josef Pavel Kreperát: Skrytá moc drahých kamenů, vydává Granit, 181 stran

granit skryta moc drahych kamenu

Lubomír Mlčoch a Václav Cílek: ČESKÉ A MORAVSKÉ ACHÁTY A JINÉ KŘEMITÉ HMOTY

Po dvou stoletích systematického sbírání vychází publikace, která mapuje achátové bohatství českých zemí. Vedle achátu předvádí pestrost celé skupiny ostatních křemitých hmot – jaspisu, chalcedonu, karneolu, fosilizovaných dřev, křemenných žil i dalších méně známých, přesto však velmi estetických odrůd. Hlavní část knihy zobrazuje na 172 tabulích více než 950 kamenů z 56 nejdůležitějších nalezišť Čech a Moravy. Typické nálezy, získané většinou ze soukromých sbírek a převážně dosud nepublikované, jsou doplněné krátkými texty charakterizujícími jednotlivá naleziště. Knihu uvádí esej Pokreslené kameny od Václava Cílka, která se komplexně zabývá daným tématem – od vzniku kamenu, přes historii jejich použití až po jejich symbolický význam.

Lubomír Mlčoch a Václav Cílek: České a moravské acháty a jiné křemité hmoty, vydává Granit, 192 stran

granit ceske a moravske achaty

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Cesta na Dakar: Kniha o opravdové odvaze a odhodlání

Cesta na dakar 200V nakladatelství Jota vyšla v lednu kniha Gabriela Novotná Cesta na Dakar. Příběh první české motorkářky, která se vydala na nejnáročnější rally světa sepsal novinář a motorkář Jan Somerauer.

 

Divadlo

Koně se také střílejí – zlínské divadlo představí taneční maraton na život a na smrt

Kone se take strileji Plakat 200Šest hereckých párů tančících na jevišti Velkého sálu za doprovodu živé kapely. Nekonečný taneční maraton, při kterém by člověk vypustil duši. Ale právě tento tanec možná pomůže přežít čas hospodářské krize. ...

Film

Dokument o pražském Divadle MA „Zabíjení draka“ zve na předpremiéru

zabijeni draka 200„Zabíjení draka“ – tento příznačný název si pro svůj čerstvý dokumentární film zvolil režisér a rozhlasový redaktor Václav Müller. Snímek s podtitulem „Prvních 100 dní ruské agrese na Ukrajině pohledem unikátní malé scény v Praze“ refl...