Hlášky z kultovního filmu Kulový blesk zhudebnila kapela Radosta

Hlášky z kultovního filmu Kulový blesk zhudebnila kapela Radosta

Tisk

Radosta200Milovníci tvorby Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka by měli zpozornět – je tu movie rock. První singl kapely Radosta představuje originální kombinaci rockové hudby a hlášek z filmu. Koncepční rockový projekt Radosty nabízí kultovní filmovou komedii zpracovanou ojedinělým způsobem a nebývalým rozsahem.

 

Skladba Operní mistr Bílek je první ukázkou z koncepčního alba Dvanáctisměna, které plzeňská kapela Radosta chystá na konec května. Tento tribute kultovní české komedie Kulový blesk nabídne dvanáct písní, z nichž každá se zabývá jednou bytovou jednotkou, která se ve filmu stěhuje. Svůj prostor dostane paní Jechová, inženýr Severín, „směroplatná“ Máňa a další postavy.

„Textově jsem se v něm zaměřil především na rovinu Bílek – lamač srdcí, kterou v sobě trochu popírá, ale nezapře,“ vysvětluje frontman kapely J. J. Šimon pojetí prvního singlu Operní Mistr Bílek. „Hodně našich skladeb je spíše instrumentálních a stojí jen na samplech z filmu, ale Bílek musel dostat svůj text. Zasloužil si ho.“

Kapelu Radosta tvoří bývalí členové kapel Positive Mind, Agnus Dei, Frajara Putyka, Support Lesbiens ad. Celé album Dvanáctisměna vyjde na CD, 2LP a digitálních platformách u Indies scope 26. května 2023.

V nahrávkách jsou použity úryvky z filmu Kulový Blesk (režie: Ladislav Smoljak, Zděnek Podskalský, ČSSR 1978). © 2023 Státní fond kinematografie.

Radosta 2

Umělec: Radosta
Album: Operní mistr Bílek
Datum vydání: 23.03.2023 / label: Indies Scope

Zdroj foto: Sylva Louthanová

Více informací:

Multilink: https://orcd.co/bilek
https://www.facebook.com/RadostaBand
https://www.instagram.com/radosta_official


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Lukostřelec. Nechat svůj záměr jít za svým osudem

lukostrelecJak u lukostřelby, tak i u běžného života platí to, co se v té malebné malé knížce píše. Je třeba se uklidnit, postavit se věcem, zamířit a střelit. Něco máme ve svých rukou, něco ne…

...

Divadlo

Legendární titul BASTARD se v Brně vrací v novém hávu

BASTARD 200„Autorská dvojice Merta–Moša je u nás jediná schopná konkurovat zahraničním dílům“, psalo se v roce 1993, poté co proběhla 11. listopadu na jevišti Městského divadla Brno premiéra vizualizovaného oratoria Bastard. Inscenace zaznamenala 201 repríz, s...

Film

Artcam chystá do kin snímky s šancemi na Oscary

artcam 200Jedná se o islandsko-české teenage drama KRÁSNÉ BYTOSTI, dojemný portrét chlapeckého přátelství BLÍZKO i indiánskou UTAMU.

...